Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Tomass Neuss Lucs

Visas trīs latvietes pasaules junioru čempionāta iedzīšanā nokrīt zemāk

Visas trīs latvietes pasaules junioru čempionāta iedzīšanā nokrīt zemāk
Sandra Buliņa. Foto: sportistes Facebook profils

Ar 10 km iedzīšanu juniorēm noslēdzās ASV notiekošā pasaules jauniešu un junioru čempionāta individuālie starti. Visas trīs Latvijas pārstāves nokrita pāris pozīcijas zemāk nekā sprintā, vislabāko rezultātu sasniedzot Sandrai Buliņai, kurai 43. vieta.

# Vislabāko rezultātu sprintā (38. vieta) uzrādījusī latviete Sandra Buliņa iedzīšanu uzsāka divas minūtes un 31 sekundi aiz sprintā triumfējušās čehietes Terēzes Vobornikovas, māsa Sanita – trīs minūtes un 14 sekundes, bet Inese Golubeva minūti pēc Sandras.

# Sandra Buliņa kā vienīgā bija ņēmusi dalību arī šī gada Eiropas junioru čempionāta iedzīšanā, kurā no sākotnējās 58. pozīcijas tika līdz 51. vietai.

# Alūksniete Sandra Buliņa šodien pirmajā un noslēdzošajā šaušanā bija nekļūdīga, bet otrajā un trešajā nopelnīja pa vienam soda aplim, ar ātrāko slēpojumu starp tautietēm (kopumā 45.) finišēja piecas vietas zemāk nekā bija startā – 43. vietā. Zīmīgi, ka visos trijos šī čempionāta startos Sandra bijusi pārāka pār savu māsu, kura regulāri startē Pasaules kausa posmos.

# Sanitai jau pirmā ugunslīnija izjauca visus plānus cīnīties par augstāku vietu. Tika aizvērts tikai viens no pieciem mērķiem. Turpinājumā gan gāja daudz veiksmīgāk, trijās šaušanās kopā kļūdoties tikai divas reizes, bet atspēlēt zaudēto neizdevās. Galā jārod miers ar 50. vietu.

# Allaž lieliski šāvusī Inese Golubeva pirmajās trīs šaušanās kopā aizvēra visus 15 mērķus. Taču pēdējā ugunslīnijā, šaujot vienlaicīgi ar Sanitu, tika pie diviem soda apļiem, palaižot savu tautieti garām un finišā ierindojoties 53. vietā. Piebilstams, ka arī šajās sacensībās daugavpiliete slēpošanas ātrumā bija priekšā tikai Austrālijas biatlonistei.

# Zelta godalgu gluži tāpat kā sprintā izcīnīja Čehijas biatloniste Terēze Vobornikova. Piecu vietu kāpumu veica un otro vietu ieguva itāliete Hanna Aučentallere, bet no ceturtās uz trešo vietu tika norvēģiete Frida Dokena.

10 km iedzīšana juniorēm, jauniešu un junioru pasaules čempionāts

V.SportisteValstsLaiksKļūdas
1.T. VobornikovaČehija31:10.93
2.H. AučentallereItālija+6.21
3.F. DokenaNorvēģija+9.71
4.L.M. SparkaVācija+41.23
5.L. MeiereŠveice+41.32
6.Dž. RišāreFrancija+42.10
43.Sandra BuliņaLatvija+6:18.42
50.Sanita BuliņaLatvija+8:02.66
53.I. Golubeva Latvija+9:24.62

Piedalījās 57 sportistes


, 2022-02-28 07:34, pirms 2 gadiem
Aučentallere!!! Autor, kā Tev izdevās šitādu šedevru radīt??
, 2022-02-28 09:12, pirms 2 gadiem
Galīgi nav trāpījuši ar fizisko formu Sanitas gadījumā, vismaz minūti lēnāka uz slēpēm (sprintā) nekā vajadzēja būt. Un šaušanas procents pēdējos piecos mačos (junioru PČ plus EČ Pokļukā) tikai 61%.

Sandra savā līmenī, sašāva pat krietni virs sava vidējā, bet diezgan lēni. Ar tikai divām kļūdām parasti tomēr kāpj uz augšu, nevis atkrīt, it īpaši jau gadījumā, kad runa ir par rezultātu tabulas pusi.

Golubeva šajā čempionātā lieliski šāva (lai arī lēni), trāpot 47 no 50 šāvieniem (96%). Bet slēpošanas ātrums joprojām ir katastrofāli lēns. Startēja 56 dalībnieces, Inesei 55. slēpojums. Lai sasniegtu 50. slēpošanas laiku uzrādījušo igaunieti Līvu, Golubevai ir jānomet 15 (!) sekundes uz kilometru. Tas ir ļoti daudz. Bet labākā slēpotāja (Voborņikova) bija pat par 34 sekundēm uz km ātrāka.
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.