Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Tomass Neuss Lucs

Sabule Eiropas čempionāta 15 km klasikā finišē 85. vietā

Sabule Eiropas čempionāta 15 km klasikā finišē 85. vietā
Annija Sabule. Foto: LBF Facebook lapa

Arberā, Vācijā, notiekošais Eiropas čempionāts (EČ) biatlonā turpinājās ar 15 km individuālo distanci jeb klasiku dāmām. Uzvaru svinēja Krievijas biatloniste Jevgēņija Burtasova, savukārt Annija Sabule ar četrām kļūdām ieņēma 85. vietu.

# Pagājušā gada Eiropas čempionātā klasikā sievietēm ar 41. vietu augstāko rezultātu starp latvietēm sasniedza Baiba Bendika, kura šobrīd gatavojās Pekinas olimpiskajām spēlēm līdzīgi kā lielākā daļa no pasaules vadošajām biatlonistēm.

# Vienīgā Latvijas pārstāve šajās sacensībās bija Annija Sabule, kura pagājušogad EČ ierindojās 103. vietā. Šosezon Sabule piedalījusies trijās IBU kausa un četrās Pasaules kausa (PK) izcīņas sacensībās, pagājušajā nedēļā Antholcā 15 km klasikā ieņemot 91. vietu.

# Sabule šodien startēja ar 36. numuru un pirmajās divās ugunslīnijās kļūdījās pa reizei, trešajā pieļāva divas kļūdas, bet noslēdzošajā šaušanā bija precīza. 24 gadus vecā Latvijas biatloniste ar 90. slēpojumu (+7:26.8 aiz ātrākās) finišā ierindojās 85. vietā, uzvarētājai zaudējot desmit minūtes un 22 sekundes.

# Par Eiropas čempioni, šaudama nekļūdīgi, kļuva Krievijas biatloniste Jevgēņija Burtasova, kura ir pārliecinoša IBU kausa izcīņas kopvērtējuma līdere. Aiz viņas otrajā vietā palika PK kopvērtējumā Bendikai nedaudz priekšā esošā moldāviete Alīna Stremousa, savukārt trešo vietu ieguva uzvarētājas tautiete Natālija Gerbulova. Kopumā visus 20 mērķus aizvēra tikai trīs sportistes.

# Eiropas čempionāts turpināsies 28. janvārī, kad tiks aizvadīti sprinti. Tad 29. janvārī gaidāmas iedzīšanas, bet čempionāts noslēgsies svētdien ar abām pāru stafetēm.

Eiropas čempionāts, 15 km klasika sievietēm

V.BiatlonisteValstsKļūdasLaiks
1.J. BurtasovaKrievija044:22.9
2.A. StremousaMoldova1+12.1
3.N. GerbulovaKrievija0+16.4
4.V. SlivkoKrievija1+21.7
5.E. GasparinaŠveice1+31.1
6.J. HetikaVācija2+1:06.5
85.A. SabuleLatvija4+10:22.0

Piedalījās 96 biatlonistes


, 2022-01-26 17:41, pirms 2 gadiem
Sabule šosezon gan būs izslēpojusies, cīnoties divās frontēs. Pēc EČ uzreiz ir vēl viens IBU kausa posms, bet pēc tam mēnesi ilga pauze (neolimpiešiem).
, 2022-01-26 19:23, pirms 2 gadiem
Kur tad pārējās "maucējas"?Zvjozdas jau laikam tādos švakos EČ var atļauties nestartēt.
Klaunu bars,kas pa valsts naudu pabraukā ekskursijā pa pasauli.
, 2022-01-26 21:14, pirms 2 gadiem
Vienkārši pīīīīīīī. Par kādu distanču slēpošanu vēl sapņo Sabule, ja nav ne ātruma, ne izturības.
Kamēr vēl jauna var, taču pamainīt nodarbi, jo ar viņas izskatu var kā minimums sākt darboties kā influencere un zināmu atpazīstamību jau tagad ir iekarojusi.
, 2022-01-26 21:23, pirms 2 gadiem
erty rakstīja: Vienkārši pīīīīīīī. Par kādu distanču slēpošanu vēl sapņo Sabule, ja nav ne ātruma, ne izturības.
Kamēr vēl jauna var, taču pamainīt nodarbi, jo ar viņas izskatu var kā minimums sākt darboties kā influencere un zināmu atpazīstamību jau tagad ir iekarojusi.
noteikti cerēja, ka paņems tāpat kā Slotiņu, lai var abi romantiski atpūsties.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.
Juhanness Tinjess Bē. Foto: IBU/Christian Manzoni
3

J.T. Bē pat trīs soda apļi neliek atskatīties, Rastorgujevs noslīd līdz 32. vietai

Pasaules kausa biatlonā pēdējā posmā Kanādas trasē Kenmorā par iedzīšanas uzvarētāju bez pārsteigumiem kļuva Juhanness Tinjess Bē, kura uzvarai šķēršļus nelika arī trīs pieļautās kļūdas. Ar 22. numuru no starta vārtiem izslēpojušais Andrejs Rastorgujevs ieņēma 32. vietu.