Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Riko Gross: "Bjerndālenu tagad var apdzīt, bet vienalga viņš ir labākais"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Riko Gross: "Bjerndālenu tagad var apdzīt, bet vienalga viņš ir labākais"
Riko Gross (pa labi) ar Rafaelu Puarē 2004. gadā
Foto: Scanpix Norway

Bijušais vācu biatlonists Riko Gross intervijā atzinis, ka šobrīd konkurence biatlonā ir vienkārši neticama. Tas arī daļēji ir iemesls, kāpēc Ūles Eināra Bjendālena dominance vairs nav tik nospiedoša.

Riko Gross savulaik Pasaules kausa izcīņā guvis deviņas uzvaras, ticis pie četrām zelta medaļām Olimpiskajās spēlēs (visas izcīnītas stafetē - Albervilā, Lillehammerē, Nagano un Turīnā), kā arī ir deviņkārtējais pasaules čempions. Grosam intervijā pārsvarā jautāja par vāciešu šī brīža problēmām, jo trijniekā nav tikts divus PK posmus pēc kārtas, kas ir Vācijas 10 gadu antirekords.

Riko Gross: "No vienas puses jā - tas ir Vācijas antirekords, bet no otras puses biatlons ir komplicēts sporta veids, kas sastāv no slēpošanas un šaušanas. Slēpošanā uzrādām maksimālus ātrumus, bet šaušana gan apbēdina - nesaprotams, no kurienes rodas šīs kļūdas. Šobrīd tieši šaušana ir vienīgā problēma - pie tam kā vīriem, tā dāmām. Mūsdienās šaušana ieņem aizvien nozīmīgāku vietu biatlonā, jo rezultātu blīvums ir vienkārši traks! PK izcīņā vīriešiem 84 sportisti tikuši pie punktiem, sievietēm - 82. Notiek cīņa uz dzīvību un nāvi. Konkurenti no citām valstīm aizvien biežāk startē vadošo izlašu līmenī un uzvarēt kļūst aizvien grūtāk. Labs piemērs ir amerikānis Tims Burks, kurš ticis pie dzeltenā krekliņa.

Ūle Einārs Bjerndālens? Viņš kārtējo reizi kļuvis spēcīgāks, tomēr sajutis arī lielāku konkurenci. Norvēģijas izlasē ar viņu konkurē Ronijs Hafsoss, tiesa, tikai slēpošanas ātruma ziņā. Nevienam nav noslēpums, ka tagad Bjerndālenu viegli var apsteigt trasē, ko Hohfilcenē labi nodemonstrēja Simons Eders. Taču, neskatoties uz to, Bjerndālens uz visiem laikiem paliks par pasaules varenāko biatlonistu."

  +2 [+] [-]

, 2009-12-25 20:28, pirms 14 gadiem
jaa .. vecums nenāk viens ,bet tapat OS ceru uz Bjorndālenu vismaz uz 1 zelta medaļu

  +2 [+] [-]

, 2009-12-25 20:32, pirms 14 gadiem
tagad vēl var apskriet, bet man ir aizdomas, ka Vankūverā vairs nevarēs. viņa formas pīķis noteikti būs Vankūverā.

  +1 [+] [-]

, 2009-12-25 20:36, pirms 14 gadiem
Vankūverā viņš atkal sevi parādīs.
slēpošanas ziņā vīriem Vācieši nemaz nav starp līderiem.