Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Piksons ceturtais sprintā pasaules čempionātā vasaras biatlonā

Edgars Piksons Čehijas pilsētā Novo Mesto notiekošajā pasaules čempionātā vasaras biatlonā izcīnījis ceturto vietu 10 kilometru sprinta distancē.

Šaušanā Piksons kļūdījās reizi un uzvarētājam Dmitrijam Jarošenko (Krievija) finišā zaudēja 37,2 sekundes. No trešās vietas Piksonu šķīra tikai 1,6 sekundes. 16.vietā 55 dalībnieku konkurencē ierindojās Andrejs Rastorgujevs, kurš šaušanā kļūdījās trīs reizes un uzvarētājam zaudēja minūti un 45 sekundes.

Sudraba godalgu izcīnīja ukrainis Oleksandrs Bioņenko, bronza bulgāram Vladimiram Iļjevam. Abi šautuvēs nekļūdījās ne reizi.

Pužulim 8. vieta starp junioriem

Latvijas biatlonists Rolands Pužulis izcīnīja astoto vietu 10 kilometru sprinta distancē junioriem, bet Artūrs Koļesņikovs ieņēma 30. vietu.

Krievija svinēja trīskāršo panākumu - visas goda pjedestāla vietas ieņēma tieši šīs zemes pārstāvji, kuriem netraucēja arī visai sliktā šaušana. Trīs kļūdas pie zelta tikt netraucēja Vladimiram Golobokovam. Otrā vieta ar divām kļūdām tika Ivanam Krjukovam, bet bronzu kaklā kāra četras kļūdas šaušanā pieļāvušais Dmitrijs Djuževs.

No Latvijas sportistiem vislabāk veicās Rolandam Puzulim - pa kļūdai katrā no šautuvēm un uzvarētājam zaudēta minūte un 16,9 sekundes. Astotā vieta izcīnīta stabili - gan ātrāk, gan vēlāk finišējušie bija patālu. Otrs Latvijas pārstāvis Artūrs Koļesņikovsjau pirmajā šaušanā divus mērķus tā arī nesašāva, bet otrajā pat trīs kļūdas, kas liedza finišā būt augstāk par 30. vietu 65 finišējušo starpā.

Paškovskai 16. vieta

Par pasaules junioru čempioni kļuva krieviete Olga Gaļiča, kura pieļāva vienu kļūdu šaušanā. Ļoti ātra trasē bija poliete Monika Hojniša, kura, neskatoties uz divām kļūdām šaušanā, uzvarētājai zaudēja tikai 20,7 sekundes. Bronza savukārt tika Ukrainas sportistei Jūlijai Džimai (viena kļūda, +53,6 sekundes).

16. vietu izcīnīja 19 gadus vecā latviete Inga Paškovska, kura šaušanā nepieļāva nevienu kļūdu un finišā bija divas minūtes un 8,7 sekundes lēnāka nekā uzvarētāja. 18 gadus vecā Krista Krūmiņa pirmajā šaušanā kļūdījās reizi, bet otrajā nesašāva četrus mērķus, kas finišā liedza būt augstāk par 39. vietu (+5:17.5). 20 gadus vecajai Anetei Bricei arī piecas kļūdas (2+3) un 43. vieta (+6:33.4).


, 2011-09-24 14:37, pirms 13 gadiem
Anetei vel nav 20!
Rolis malacis!
, 2011-09-24 15:12, pirms 13 gadiem
no kurienes sniegs?
, 2011-09-24 18:58, pirms 13 gadiem
a jest kuric? rakstīja: no kurienes sniegs?
izlasīt vajag- zini kas ir vasaras biatlons?
kāds var man paskaidrot kādēļ nebija neviens no francijas, vācijas, bet tikai kkādi krievi baltkrievi poļi un ukraiņi??
, 2011-09-24 19:03, pirms 13 gadiem
a jest kuric? rakstīja: no kurienes sniegs?
sadročīja
, 2011-09-24 19:13, pirms 13 gadiem
Vladimirs Ilievs šķiet ir Bulgārs,vismaz iepriekšējās sezonās pārstāvēja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-09-26 09:21, pirms 13 gadiem
Protams, vasara biatlonā nav ne tuvu tāda konkurence kā ziemā, bet tik un tā Edgaram labs sasniegums, arī Rolands malacis.
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.