Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Norvēģijai iespaidīga dominance vīriešu stafetē, Krievija izrauj otro vietu

Norvēģijai iespaidīga dominance vīriešu stafetē, Krievija izrauj otro vietu
Juhanness Bē nodod komfortablu pārsvaru Vetlem Kristiansenam. Foto: AP/Scanpix

Pasaules kausa posmā biatlonā, kas norisinās Antholcā, Itālijā, vīriešu stafetē konkurentiem cerības neatstāja Norvēģija, kas finišā tuvākos sekotājus apsteidza par divām minūtēm. Soda aplis septītajā šaušanā tikmēr neliedza Krievijai beigās tikt pie otrās vietas, kamēr bronza Vācijai.

• Norvēģijas izlasei šī bija trešā uzvara četros PK posmos šosezon. Norvēģija pārliecinoši revanšējās par neveiksmi iepriekšējā nedēļā, kad tās sacensības izbojāja tehniskas nesaprašanās šautuvē.

• Šodien Norvēģijas izlase atkal startēja ar brāļiem Bē ierindā, un Tarjei Bē savu otro etapu pabeidza ar nelielu vadību, ko nodeva brālim Juhannesam. Viņš savukārt abās šaušanās visus desmit mērķus aizvēra kā ložmetēja, bija ļoti ātrs arī trasē un stafeti Kristiansenam nodeva ar vairāk nekā minūtes pārsvaru.

• Kristiansenam atlika tikai izvairīties no katastrofas, un viņš to paveica pārliecinoši, izmantojot tikai vienu rezerves patronu un beigās Norvēģijas izlases pārsvaru pār tuvāko sekotāju pieaudzējot līdz gandrīz divām minūtēm, proti, Kristiansens pēdējā šaušanā būtu varējis atļauties noslēpot pat divus soda apļus un tāpat būt drošā vadībā.

• Norvēģija kopumā izmantoja tikai četras rezerves patronas, kas kopā ar Vāciju bija labākais rādītājs šautuvē šodien.

• Vācijai ar savu precīzo šaušanu izdevās iegūt bronzas medaļu, kamēr sudrabu ieguva Krievija, kurai pēdējā posmā Latipovs septītajā šaušanā palika ar vienu neaizvērtu mērķi un soda apli. Taču Latipovs ar ātru slēpošanu atguvās un pēc precīzas astotās šaušanas ļoti ātrā solī ceļā uz finišu apsteidza gan Franciju, gan Vāciju.

• Francijai pēdējo posmu veica 20 gadus vecais Eriks Perro, kurš izmantoja divas rezerves patronas, taču slēpošanas ātruma ziņā krietni piekāpās gan Latipovam, gan Vācijas biatlonistam Fratčeram.

• Tikmēr iepriekšējā PK posma bronzas ieguvēja Baltkrievija šodien piedzīvoja neveiksmi. Otrajā etapā Lazovskis trasē krita un zaudēja daudz laika, un Baltkrievijai neizdevās arī turpinājums, dodoties soda aplī un beigās ieņemot 12. vietu, tieši priekšā Igaunijai.

PK posms, vīriešu stafete

V.ValstsLaiks
1.Norvēģija1:12:14.7 (0+4)
2.Krievija+1:57.2 (1+12)
3.Vācija+2:04.4 (0+4)
4.Francija+2:20.5 (0+7)
5.Kanāda+2:31.5 (1+8)
6.Ukraina+2:38.7 (0+11)
7.Šveice+2:38.7 (1+7)
8.Itālija+3:03.6 (1+13)
9.Austrija+3:08.6 (0+7)
10.Slovēnija+4:01.4 (1+8)

Piedalījās 24 izlases


, 2022-01-23 16:36, pirms 2 gadiem
Krievi laikam jaunas tabletes sākuši lietot..
, 2022-01-23 16:40, pirms 2 gadiem
Kreipānam covids nav? Visu laiku rīstās mikrofonā šodien
, 2022-01-23 17:05, pirms 2 gadiem
ziemeļi rakstīja: Krievi laikam jaunas tabletes sākuši lietot..
nebūtu vāčiem un frankiem zaļi un lēni gurķīši pēdējos posmos, tad diez vai krievi tik ātri izskatītos uz šo divu valstu fona.
, 2022-01-23 18:03, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: nebūtu vāčiem un frankiem zaļi un lēni gurķīši pēdējos posmos, tad diez vai krievi tik ātri izskatītos uz šo divu valstu fona.
bet vāciešiem toties disciplīna. viss jau normāli, Kanāda pārāk labi nostartēja
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.
Juhanness Tinjess Bē. Foto: IBU/Christian Manzoni
3

J.T. Bē pat trīs soda apļi neliek atskatīties, Rastorgujevs noslīd līdz 32. vietai

Pasaules kausa biatlonā pēdējā posmā Kanādas trasē Kenmorā par iedzīšanas uzvarētāju bez pārsteigumiem kļuva Juhanness Tinjess Bē, kura uzvarai šķēršļus nelika arī trīs pieļautās kļūdas. Ar 22. numuru no starta vārtiem izslēpojušais Andrejs Rastorgujevs ieņēma 32. vietu.