Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Norvēģijas biatlonistes pirmo reizi sezonā uzvar 4x6 km stafetē

Norvēģijas biatlonistes pirmo reizi sezonā uzvar 4x6 km stafetē
Foto: EPA/Scanpix

Šodien pirmo reizi sezonā 4x6 kilometru stafetē uzvarēja Norvēģijas biatlonistes, kuras pēc pirmā posma atradās vien 17. vietā. Otro vietu izcīnīja Krievija, bet trešo Francija. Neveiksmi ceturtajā posmā piedzīvoja Čehija, kuras biatloniste, esot viena no līderēm, piedzīvoja kritienu trasē.

• Stafete sievietēm 4x6 kilometru distancē bija aizraujoša. Ja pirmo posmu kā līderes noslēdza Baltkrievijas komanda, pēc otrā posma vadībā jau bija krievietes, bet pēdējo posmu kā līderes sāka norvēģietes, kas šajā sezonā vēl nevienā no stafetes posmiem neierindojās labāko trijniekā.

• Ceturtajā posmā šaušanu guļus ātrāk veica čehiete Čarvatova, kas distancē devās par sekundi ātrāk kā norvēģiete Tandrevolda. Tikmēr pusminūti no abām līderēm atpalika Itālijas, Krievijas un Francijas biatlonistes.

• Norvēģija, pateicoties arī Čehijas biatlonistes kritienam trasē, pirmo reizi uzvarēja stafetes sacensībās sieviešu konkurencē. Tandrevolda stāvus šaušanā neaizvēra vienu mērķi, kuru sašāva ar pirmo papildus patronu.

• Pēc pirmā posma norvēģietes bija tikai 17. vietā, jo neveiksmīgu posmu aizvadīja Karolīne Knotena, nopelnot vienu soda apli. Tirila Ekhofa otrajā posmā ļāva Norvēģijai pacelties uz 11. vietu, bet, sākot ar trešo posmu, norvēģietes prata izmantot citu valstu kļūdas šaušanā.

• Čehija pēc kritiena vairs nepretendēja uz pjedestālu, stāvus šaušanā nākoties izmantot visas papildus patronas, kas lika tai turpināt sacensības sestajā vietā, kurā tā arī noslēdza stafeti.

• Otrajā vietā finišēja Krievijas biatlonistes, bet trešajā, pateicoties foto finišam, Francijam, kas finiša līniju pārvarēja par mata tiesu ātrāk kā Itālija.

• Pirmo reizi šajā sezonā uz goda pjedestālu nekāpa Zviedrijas biatlonistes, kuras finišēja tikai 14. vietā, taču startēja bez līderēm. Trasē zviedrietes nopelnīja vienu soda apli.

• Neveiksmīgi nostartēja arī Baltkrievija, kas finišēja vien 13. vietā, pie tam, trasē nopelnot trīs soda apļus un izmantoja 14 rezerves patronas.

• Vienīgā valsts, kas uz starta devās no Baltijas, bija Igaunija - tā sacensības noslēdza 15. vietā. Igaunietes kopumā nopelnīja trīs soda apļus, izmantoja 17 rezerves patronas un no uzvarētājām atpalika par vairāk kā četrām minūtēm.

• Startēja 21 komandas, bet finišēja 18 no tām. Par apdzīšanu par apli diskvalificēja Japānu, Koreju un Kazahstānu.

Pasaules kauss biatlonā 4x6 km stafete sievietēm

V.ValstsSoda apļiLaiks
1.Norvēģija1+101:12:54.1
2.Krievija3+12+24.6
3.Francija0+13+32.6
4.Itālija0+13+32.6
5.ASV0+13+50.1
6.Čehija0+8+59.8
7.Šveice1+11+1:03.7
8.Vācija0+13+1:08.2
9.Somija0+10+1:18.9
10.Polija1+13+1:36.0

, 2022-01-22 17:28, pirms 2 gadiem
Ida Liena izvilka Norvēģiju un aizvēra Kreipānam muti, kurš, protams, komentējot tālāk, jau aizmirsa, ka norakstīja norvēģietes jau sākumā. Līdzīgi kā iepriekšējā posmā bija ar zviedrietēm, kurām lika aizmirst par desmitnieku, bet noslēdza 4. vietā. Žēl par krievietēm... ka tomēr sasmēla 3. posmā izlietos ūdeņus. Krievu ātrums pirms olimpiskajām spēlēm aizdomīgs.
, 2022-01-22 19:52, pirms 2 gadiem
Supervaronis rakstīja: Ida Liena izvilka Norvēģiju un aizvēra Kreipānam muti, kurš, protams, komentējot tālāk, jau aizmirsa, ka norakstīja norvēģietes jau sākumā. Līdzīgi kā iepriekšējā posmā bija ar zviedrietēm, kurām lika aizmirst par desmitnieku, bet noslēdza 4. vietā. Žēl par krievietēm... ka tomēr sasmēla 3. posmā izlietos ūdeņus. Krievu ātrums pirms olimpiskajām spēlēm aizdomīgs.
ja pats esi izvēlējies skatīties pa LTV7 tad ir jārēķinās ar to ka Anatolijs sabursies,un ne vienu reizi vien
ja nepatīk slēdz iekša eurosport vai MatchTV un nebūs japīkst
, 2022-01-22 21:08, pirms 2 gadiem
Stafeti gan neredzēju, bet nu Norvēģijas pārsvars pirms OS izskatās visai graujošs, turklāt tas bija bez Roiselandas. Protams, Francijai nebija Simona, Zviedrija nebija māsas, bet tik un tā
, 2022-01-22 22:48, pirms 2 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Stafeti gan neredzēju, bet nu Norvēģijas pārsvars pirms OS izskatās visai graujošs, turklāt tas bija bez Roiselandas. Protams, Francijai nebija Simona, Zviedrija nebija māsas, bet tik un tā
Nav tik traki. Jāņem vērā, ka no 1. vietas krieviete Kazakeviča pie 40s pārsvara 6. šautuvē sašāva 3 soda apļus, savukārt Šarvatova, kura bija turpat aiz Tandrevoldas, nokrita pirms pēdējās šautuves. Francijai nebija ne Simona, ne vecākā Ševaljē + pieredzējušās dāmas šodien izskatījās pagurušas. Kā jau minēji, Zviedrijai nebija māsas, un startēja tikai viena pamatsastāva sportiste - Brorsone, kura savu posmu pabeidza otrajā vietā. Baltkrievietes arī nekādas šoreiz, vienīgā Alimbekava, kas kaut ko parādīja, Solai forma strauji iet uz leju.

Protams, Roiselanda arī nebija klāt, tomēr šķiet ka olimpiādē vajadzētu būt kārtīgai cīņai starp Norvēģiju, Zviedriju, Franciju, ja sanāks sašaut - Krieviju un Itāliju + Baltkrievija arī varētu kaut kur medaļu rajonā būt, ja savāksies.
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.