Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Tomass Neuss Lucs

Buliņas Eiropas junioru čempionātā pieviļ šaušana, Sanita ātra uz slēpēm

Buliņas Eiropas junioru čempionātā pieviļ šaušana, Sanita ātra uz slēpēm
Sanita Buliņa. Foto: Petr Slavik

Eiropas junioru čempionāts biatlonā, kas šogad norisinās Slovēnijas pilsētā Pokļukā, startējis ar 12,5 km individuālo distanci sievietēm. Sanita Buliņa ar ātru soli trasē, bet sliktu šaušanu izcīnīja 41. vietu, savukārt viņas māsa Sandra ierindojās 46. vietā.

# Latviju pārstāvēja divas māsas – Sanita un Sandra Buliņas. Sanita šosezon startē Pasaules kausa posmos, kamēr Sandra līmeni zemāk – IBU kausa izcīņā.

# Sanita Buliņa uz pirmo šaušanu ieradās augstajā ceturtajā vietā (5,4 sekundes aiz līderes), bet veica to ļoti nesekmīgi, nopelnot trīs soda minūtes. Turpinājumā jaunā biatloniste otrajā ugunslīnijā netrāpīja divos mērķos, bet tad nedaudz uzlaboja savu sniegumu – trešajā un ceturtajā šaušanā viņa kļūdījās pa reizei. Ar kopā sakrātām septiņām soda minūtēm un ļoti ātru soli trasē (trešais, +11,2 sekundes) Buliņa izcīnīja 41. vietu.

# Nedaudz labāk šaušanā pa mērķiem klājās Sanitas dvīņumāsai Sandrai, kurai kopā piecas kļūdas – katrā ugunslīnijā pa vienai, izņemot otro, kur divas. Uz slēpēm gan 20 gadus vecā sportiste nebija tik ātra, 31,7 sekundes finišā paliekot aiz Sanitas un iegūstot 46. vietu.

# Par Eiropas junioru čempioni un vicečempioni kļuva attiecīgi Francijas biatlonistes Kamille Kupē un Džīne Rišāre, bet bronzas medaļu ieguva Anastasija Grišina no Krievijas.

# Pulksten 15:00 15 km individuālo distanci aizvadīs juniori. Tās un arī pārējās Eiropas čempionāta distances dažādu apsvērumu dēļ saistībā ar Covid-19 izlaidīs Renārs Birkentāls un, visticamāk, arī citi Latvijas vīriešu dzimuma pārstāvji.

Eiropas junioru čempionāts, 12,5 km individuālā distance sievietēm

V.BiatlonisteValstsKļūdasLaiks
1.K. KupēFrancija039:42.0
2.J. RišāreFrancija0+4.6
3.A. GrišinaKrievija0+4.8
4.J. PufaVācija1+8.8
5.I. SkatolloItālija0+33.4
6.M. RemenovaSlovākija1+39.9
41.Sanita BuliņaLatvija7+5:28.9
46.Sandra BuliņaLatvija5+6:00.6

Piedalījās 92, finišēja 88 sportistes


, 2022-01-19 13:20, pirms 2 gadiem
Sešas kļūdas par daudz
, 2022-01-19 13:52, pirms 2 gadiem
Sanita laikam netiek galā ar nerviem, jo arī divos iepriekšējos junioru/jauniešu čempionātos (pasaules līmenī) garajā distancē viņai katastrofāla šaušana - 9 un 7 kļūdas. Vienīgais pozitīvais, ka ir slēpošanas ātrums un arī šaušanu stāvu veic ātri.

Pasaules kausā piektdien arī garā distance, bet sestdien Pokļukā ar sprintu turpinās junioru čempionāts. Nez vai māsas brauks trīs stundu šurpu turpu vai arī PK startēs tikai Bendika un Sabule?
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.