Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Rastorgujevs: "Jūtu, ka esmu kļuvis spēcīgāks un ātrāks"

Rastorgujevs: "Jūtu, ka esmu kļuvis spēcīgāks un ātrāks"
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Latvijas Biatlona federācija

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs šajā sezonā ir kļuvis fiziski spēcīgāks un ātrāks, sarunā ar Sportacentrs.com pauda sportists. Viņš ar izlasi nupat ieradies Antholcā, kur šonedēļ notiks pēdējais Pasaules kausa posms pirms planētas meistarsacīkstēm.

Pagājušajā nedēļā Rastorgujevs iepriecināja ar 12. vietu Oberhofā notikušā Pasaules kausa posma sprinta sacensībās. Tas viņam ir labākais rezultāts šajā sezonā, turklāt tikai viena kļūda šaušanā arī bija pirmo reizi. Latvijas biatlona zvaigzne norādīja, ka sportiskā forma kāpj uz augšu – tieši kā plānots, sagaidot pasaules čempionātu, kas 9.-21. februārī notiks Pokļukā.

"Viennozīmīgi, atsevišķas pozīcijas sezonas laikā palikušas labākas. Pasaules čempionāts tuvojas un kondīcija kāpj. Tas mūsu plānā bija paredzēts un tas priecē," apmierināts bija Rastorgujevs, kurš interviju sniedza Sportacentrs.com TV sarunu šovam "Sports tuvplānā". Domājams, ka par pirmo desmitnieku kādās no sacensībām viņš šosezon vēl pacīnīsies.

Rastorgujevs neslēpa, ka viņa klupšanas akmens ir šaušana. Tā tas bijis jau tradicionāli un ir arī šosezon. Tam pamatā gan ir arī tehnikas elementi. Starpsezonā viņš tika pie jaunas plintes laides, taču īsi pirms sezonas tajā atklāta tehniska problēma, kuru nepaguva savest kārtībā. Saspringtajā sacensību grafikā to vairs neesot iespējams izdarīt, tāpēc ar nepilnībām laidē jāsadzīvo līdz sezonas beigām, lai nopietni šai niansei atkal pieķertos pavasarī.

"Vairāk jāpiestrādā pie šaušanas. Arī labāk jāsaprot, kā atrast pieeju konkrētām situācijām šautuvē – ar kādu ātrumu jāšauj, kā jāsabalansē spēks, lai ne tikai pabeigtu sacensības, bet tā pietiktu arī šautuvē. Tas ir ļoti svarīgi un ir viens ar otru saistīts," uzsvēra Rastorgujevs, kurš gan statistiski šosezon šauj nedaudz labāk nekā iepriekšējā sezonā.

"Jūtu, ka šajā sezonā esmu kļuvis fiziski spēcīgāks un ātrāks. Tagad varu mierīgi konkurēt un cīnīties katrās sacensībās. To, kas ir atkarīgs no manis, cenšos izdarīt par 100%, bet ne vienmēr viss sanāk. Šaušana tomēr iespaido. Ja sprintā tiec pie trim sodiem, kā gan vari būt konkurents citiem? Ar vienu sodu vismaz var mēģināt kaut ko izdarīt un sasniegt labu rezultātu. Ja netrāpi mērķos, vari skriet, cik ātri gribi. Ja neesi pārcilvēks, augstu rezultātu nevari sasniegt," atzina Latvijas vadošais biatlonists.

Rastorgujevs starpsezonā trenējās ar Vācijas izlases biatlonistiem, un viņš sacīja, ka ieguldītais darbs sācis dot augļus.

"Sadarbība ar vāciešiem man ļoti patika. Ļoti laba komanda. Profesionāla, bet tajā pašā laikā ļoti inteliģenta. Viss tās iekšienē norit ļoti korekti, bez jebkādas aizķeršanās. Bija prieks strādāt un lieliski, ka varēju būt tādā spēcīgā komandā," sportists gan neslēpa, ka, atceroties divus trīs gadus senu pagātni, viņš ir mainījies. "Tas Andrejs Rastorgujevs bija ļoti spēcīgs un motivēts. Viņam bija nenormāla jauda, bet ne vienmēr monstrs var uzrādīt labu rezultātu, par kuru varēsi teikt: "Jā, es to izdarīju!" Tāda rezultāta pagaidām nav bijis. Jauda ne vienmēr dod maksimumu. Tagad vairāk tam visam pieeju ar prātu, paskatos uz sevi no malas. Vairs neskatos tikai taisni un nedomāju, ka tikai viens ceļš ir pareizais."

Pasaules kausa septītais posms Antholcā sāksies ceturtdien ar sacensībām dāmu klasikā.


, 2021-01-19 17:45, pirms 3 gadiem
Rastorgujevs: "Jūtu, ka esmu kļuvis spēcīgāks un ātrāks,toties šaušana gan ir aizgājusi galīgā p.akaļā!!!"
, 2021-01-19 18:00, pirms 3 gadiem
Varbūt ar kaķeni pa zvirbuļiem patrenētiesTāds štruntīgs joks, protams,bet nervus tu līdzjūtējiem esi pabojājis daudz.
, 2021-01-19 18:19, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Varbūt ar kaķeni pa zvirbuļiem patrenētiesTāds štruntīgs joks, protams,bet nervus tu līdzjūtējiem esi pabojājis daudz.
ja sūdīgi ar nerviem skatoties sportu, tad tam hobijam jāmet miers
, 2021-01-19 18:31, pirms 3 gadiem
Kopumā jau šaušana nemaz nav pakaļā. Ir gana biatlonistu, kas pie šāda slēpošanas ātruma un precizitātes regulāri ir uz goda pjedestāla. Problēma ir psiholoģijā - Rastorgujevs šauj labi tikai tad, kad tas neko neizšķir. Iespējams, ka pie vainas ir arī šaušanas tehnika, jo tieši psiholoģiskā spiediena gadījumā šie trūkumi izpaužas visvairāk. Ja palūkojamies uz augsta līmeņa biatlonistiem, tad vairumā gadījumu tieši izšķirošajos brīžos viņi šauj precīzi. Ar Andreju tas tā nav. Ceru, ka kļūdos, bet šo lietu nez vai ir iespējams mainīt.
, 2021-01-19 18:37, pirms 3 gadiem
Neesmu nekad tuvumā bijis pie biatlona plintes, bet nopietni, tā šautene ir tik sarežģīta, ka sezonas laikā nevar savest kārtībā?
, 2021-01-19 19:04, pirms 3 gadiem
Kā teica Puče, Rastorgujevs nekad nav bijis snaiperis un nekad tāds nebūs.Vienīgi, ko varam cerēt, ka reizi pa reizei zvaignzes saliekas pareizi un Rastijs sašauj pa nullēm un ar labu slēpojumu tiek augstā vietā - atliek vienīgi gaidīt, kad tieši tas sakritīs...
, 2021-01-19 19:07, pirms 3 gadiem
Ko? Rezultāti citu kaut ko rāda. Ja nav ko teikt labāk ir paklusēt
, 2021-01-19 19:32, pirms 3 gadiem
comon88 rakstīja: Ko? Rezultāti citu kaut ko rāda. Ja nav ko teikt labāk ir paklusēt
Domā, ja Rastija forma uzlabojas, tad pārējiem tā stāv uz vietas? Katrs katru gadu kaut ko pieliek. Tu paliec stipriāks, tavi konkurenti paliek stiprāki. Tas ir sports.
, 2021-01-19 19:40, pirms 3 gadiem
Dienas AŅUKS
, 2021-01-19 19:47, pirms 3 gadiem
Galvenais, precīzākam kļūt
, 2021-01-19 19:49, pirms 3 gadiem
Da ne jau plinte vainīga... Šautene viņam ir pasaules klases (ne velti federācija par valsts naudiņu superpatērējās un ik pa laikam izgādā aizvien). Psiholoģijā - daļēji jā. Viņš psiholoģiski nav uzvarētājs. Ir sagadījies, ka kopumā laba līmeņa sportists. Šāvējs...viduvējība un pat gribētos vairāk nolikt pie zemes...taču plinte/aprīkojums/treneri ir pasaules ekstra klases...DDD
, 2021-01-19 19:50, pirms 3 gadiem
didzuks rakstīja: Kopumā jau šaušana nemaz nav pakaļā. Ir gana biatlonistu, kas pie šāda slēpošanas ātruma un precizitātes regulāri ir uz goda pjedestāla. Problēma ir psiholoģijā - Rastorgujevs šauj labi tikai tad, kad tas neko neizšķir. Iespējams, ka pie vainas ir arī šaušanas tehnika, jo tieši psiholoģiskā spiediena gadījumā šie trūkumi izpaužas visvairāk. Ja palūkojamies uz augsta līmeņa biatlonistiem, tad vairumā gadījumu tieši izšķirošajos brīžos viņi šauj precīzi. Ar Andreju tas tā nav. Ceru, ka kļūdos, bet šo lietu nez vai ir iespējams mainīt.
Dols piemēram ir ātrāks slēpotājs! Hofers varētu būt labs piemērs, bet viņam ir tikai 6 pjedestāli+ to medaļu pieredzi viņš iegūst arī stafetēs un jauktajās stafetēs, ko nevar iegūt Rastorgujevs!
Reāli max varēja būt 5-10 pjedestāli ar šādu šaušanu!
Rakstīju, ka Rastorgujeva % šaušanā sezonās galīgi neatbilst, lai būtu regulārs medaļnieks!
, 2021-01-19 19:53, pirms 3 gadiem
mastrojani rakstīja: Da ne jau plinte vainīga... Šautene viņam ir pasaules klases (ne velti federācija par valsts naudiņu superpatērējās un ik pa laikam izgādā aizvien). Psiholoģijā - daļēji jā. Viņš psiholoģiski nav uzvarētājs. Ir sagadījies, ka kopumā laba līmeņa sportists. Šāvējs...viduvējība un pat gribētos vairāk nolikt pie zemes...taču plinte/aprīkojums/treneri ir pasaules ekstra klases...DDD
Hofers uzvarēja junioru čempi sprintā, iedzīšanā, bet Rastorgujevs palika tikai 17-tais, bet arī Hoferam tikai viena individuālā uzvara..
, 2021-01-19 19:56, pirms 3 gadiem
flipsider rakstīja: Dols piemēram ir ātrāks slēpotājs! Hofers varētu būt labs piemērs, bet viņam ir tikai 6 pjedestāli+ to medaļu pieredzi viņš iegūst arī stafetēs un jauktajās stafetēs, ko nevar iegūt Rastorgujevs!
Reāli max varēja būt 5-10 pjedestāli ar šādu šaušanu!
Dols varbūt ir maķenīt ātrāks, tomēr ne vienmēr. Galvenais, ka pēdējā šaušanā viņš itin bieži sašauj pa nullēm. Andrejam tas sanāk tikai tad, ja viss jau ir pazaudēts.
, 2021-01-19 19:57, pirms 3 gadiem
didzuks rakstīja: Dols varbūt ir maķenīt ātrāks, tomēr ne vienmēr. Galvenais, ka pēdējā šaušanā viņš itin bieži sašauj pa nullēm. Andrejam tas sanāk tikai tad, ja viss jau ir pazaudēts.
Kā tad tika pie pjedestāliem?
, 2021-01-19 20:04, pirms 3 gadiem
flipsider rakstīja: Kā tad tika pie pjedestāliem?
Pjedestāli jau ir. Tomēr tikai divi. Uzvaru nav (Eiropas čempionātu neskaitīsim). Pie Andreja slēpošanas ātruma tā kā prasītos vairāk.
, 2021-01-19 20:09, pirms 3 gadiem
didzuks rakstīja: Pjedestāli jau ir. Tomēr tikai divi. Uzvaru nav (Eiropas čempionātu neskaitīsim). Pie Andreja slēpošanas ātruma tā kā prasītos vairāk.
Oslo 2013/2014 noteikti bija jabūt, ja nedabūtu 3 sodus!
Beigās ar 3 sodiem tikai 6sec aiz 3 vietas..
, 2021-01-19 20:11, pirms 3 gadiem
Nu jau nu. Vienu saceni izšāvi un jau vārdi debesīs. Īstais starts būs Pč un tad redzēs kas ir kas. Ieteiktu izdarīt kaut ko un tad runāt, nevis otrādi
Pieredze rāda ka čiks vien sanāk
, 2021-01-19 20:12, pirms 3 gadiem
Piemēram Oberhofā atkal sašāva visus 20, bet ar to nepietika 3-niekam, jo no 28-tās uz 4 vietu..
Priekšā Svendsens, Bjorndālens, Furkāds- neslikta kompānija!
, 2021-01-19 20:16, pirms 3 gadiem
Vēl tie eč starti, kas deva uzvaras, medaļas, bet arī vairāk noguruma PK, Pč startiem..
, 2021-01-19 20:18, pirms 3 gadiem
Vēl arī sašauts pa nullēm sprintā un zaudēts 0,3 pjedestālam(Dolam kam 1 kļūda)
, 2021-01-19 20:49, pirms 3 gadiem
Atvaino Andrej, fani Tev vairs netic tāpat kā visai biatlona saimei, Slotiņi un pārējie izskatās ka vispār netrenējas, tā ir katastrofa ka no 10 mērķiem aizver 4 un slēpo lēnak kā mans vectēvs ar koka slēpēm iesmērētām ar sveci!
, 2021-01-19 21:10, pirms 3 gadiem
flipsider rakstīja: Piemēram Oberhofā atkal sašāva visus 20, bet ar to nepietika 3-niekam, jo no 28-tās uz 4 vietu..
Priekšā Svendsens, Bjorndālens, Furkāds- neslikta kompānija!
Tāpēc ka ja arī sašauj,tad gatavošanās pirmajam šāvienam,un pats šaušanas ātrums ir vismaz divreiz lēnāks,nekā topiem!
, 2021-01-19 21:33, pirms 3 gadiem
ingars31 rakstīja: Tāpēc ka ja arī sašauj,tad gatavošanās pirmajam šāvienam,un pats šaušanas ātrums ir vismaz divreiz lēnāks,nekā topiem!


Furkāds bieži šāva vēl lēnāk, bet šaušanas procents 90%, bet Rastorgujevam 80%
Piemērs: Oslo masu startā Furkāda laiks 29v(uzvarēja), bet Rastorgujevam 23 laiks un bija 2v finišā.
, 2021-01-19 21:37, pirms 3 gadiem
ingars31 rakstīja: Tāpēc ka ja arī sašauj,tad gatavošanās pirmajam šāvienam,un pats šaušanas ātrums ir vismaz divreiz lēnāks,nekā topiem!
Pieminētajā Oberhofā- Svendsenam 20-tais laiks, Rastorgujevam 38-tais, bet Bjorndālenam, Furkādam dalīts 40-tais!
, 2021-01-19 22:21, pirms 3 gadiem
Nezinu ko skatās Andrejs, bet pagaidām viena 12.vieta tikai bijusi arī kopvērtējumā tagad tik ielauzies knapi top30, tik zemu nav bijus gadus piecus.
, 2021-01-20 07:08, pirms 3 gadiem
Bet Johanes.Bē arī šauj sūdīgi šosezon vismaz. Bet ir līderis. Un pat Legreids ar savu superšaušanu atpaliek...
, 2021-01-20 09:45, pirms 3 gadiem
kkk rakstīja: Bet Johanes.Bē arī šauj sūdīgi šosezon vismaz. Bet ir līderis. Un pat Legreids ar savu superšaušanu atpaliek...
Bē tāpat ir labākais slēpotājs! Biatlonā tomēr pieredze arī svarīga, jo Rastorgujeva labākā statistika ir tieši 2013/2014, 2014-2015 sezonās, bet pieredzes dēļ iespējams arī tie pjedestāli izpalika!
Eč gan uzvarēja!
Legreidam tomēr ir 5 uzvaras šosezon, kas ir visvairāk!
, 2021-01-20 09:57, pirms 3 gadiem
Tieši 2013/2014 sezona bija ļoti veiksmīga, jo bija top5 slēpotājs un arī šaušana bija top40(tieši pieredze pietrūka, lai būtu vēl labāki rezultāti).
Tālāk šaušana ar slēpošanu vairs tik labi kopā nesalikās!
Kritumi un kāpumi ir visiem biatlonistiem!
, 2021-01-20 10:09, pirms 3 gadiem
Protams, paldies Andrejam par to, ka trenējas, piedalās utt., jo savādāk mums Latvijā biatlons būtu nomiris un interese būtu minimāla, bet...
... Vai viņam pašam ir skaidrojums, kāpēc viņš tik nestabili(vai arī stabili) neprecīzi šauj?
, 2021-01-20 14:14, pirms 3 gadiem
flipsider rakstīja: Oslo 2013/2014 noteikti bija jabūt, ja nedabūtu 3 sodus!
Beigās ar 3 sodiem tikai 6sec aiz 3 vietas..
Tieši tā-ja nedabūtu...
Līdzīga Andreja runa bija pirms vienas olimpiskās sezonas,kad viņš deklarēja,ka lokomotīve ir ieskrējusies,un nekas to nevarēs apturēt.Neviens to pat nemēģināja,visu izdarīja viņš pats...
, 2021-01-20 15:26, pirms 3 gadiem
nevajag nolikt Andreju, nebūtu viņš, vispār nebūtu kam sekot līdzi. Jācer, ka paveiksies visādās ziņās viņam. Patiesībā viņam ir nereāls progress, kad viņš sāka, bija viens no ātrākajiem, bet šāva drausmīgi. Tā kā tagad mēs esam pagodināti, ka ir kāds vietējais sportists, kuram just līdzi. Es sāku sekot līdzi biatlonam kopš Nagano, pēc tam bija labi laiki, kuri izbeidzās. Šis ir labāk nekā nekas.
, 2021-01-20 16:09, pirms 3 gadiem
Supervaronis rakstīja: nevajag nolikt Andreju, nebūtu viņš, vispār nebūtu kam sekot līdzi. Jācer, ka paveiksies visādās ziņās viņam. Patiesībā viņam ir nereāls progress, kad viņš sāka, bija viens no ātrākajiem, bet šāva drausmīgi. Tā kā tagad mēs esam pagodināti, ka ir kāds vietējais sportists, kuram just līdzi. Es sāku sekot līdzi biatlonam kopš Nagano, pēc tam bija labi laiki, kuri izbeidzās. Šis ir labāk nekā nekas.
Taisnība, kad beigs Andrejs, izskatās, ka biatlons atkal būs pagrimis, jo neviens jaunais nevar paslēpot..
, 2021-01-21 04:56, pirms 3 gadiem
raivis77 rakstīja: Taisnība, kad beigs Andrejs, izskatās, ka biatlons atkal būs pagrimis, jo neviens jaunais nevar paslēpot..
Tas gan ir tiesa. Labi,ka biatlons ir praktiski vienīgais sporta veids,kurš ir interesants arī tad,ja mūsējie nepiedalās.
, 2021-01-21 14:20, pirms 3 gadiem
večukiņš rakstīja: Tas gan ir tiesa. Labi,ka biatlons ir praktiski vienīgais sporta veids,kurš ir interesants arī tad,ja mūsējie nepiedalās.
tas tiesa, īpaši sieviešu sacensības.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.
Juhanness Tinjess Bē. Foto: IBU/Christian Manzoni
3

J.T. Bē pat trīs soda apļi neliek atskatīties, Rastorgujevs noslīd līdz 32. vietai

Pasaules kausa biatlonā pēdējā posmā Kanādas trasē Kenmorā par iedzīšanas uzvarētāju bez pārsteigumiem kļuva Juhanness Tinjess Bē, kura uzvarai šķēršļus nelika arī trīs pieļautās kļūdas. Ar 22. numuru no starta vārtiem izslēpojušais Andrejs Rastorgujevs ieņēma 32. vietu.