Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Furkads saņēmis Lielo kristāla globusu, kas īstenībā pienācās Bē

Furkads saņēmis Lielo kristāla globusu, kas īstenībā pienācās Bē
Foto: Martēns Furkads un viņa kolekcija. Foto: Michel Cottin/Zoom, ledauphine.com

Pieckārtējais olimpiskais čempions biatlonā Martēns Furkads (Francija) šonedēļ informēja, ka Starptautiskā biatlona savienība (IBU) pa pastu atsūtīja Lielo kristāla globusu, kas pienākas aizvadītās sezonas Pasaules kopvērtējuma uzvarētājam. Taču patiesībā minētā trofeja bija jānosūta norvēģim Juhannesam Bē, kurš kopvērtējuma noslēgumā izrādījās pārāks.

Lielo kristāla globusu Furkads izcīnīja septiņus gadus pēc kārtas (2012.-2018.), taču ne pērn un šogad. Aizvadītās sezonas noslēgumā francūzis ierindojās otrajā pozīcijā, par diviem punktiem atpaliekot no norvēģa Juhannesa Bē, kurš kopvērtējumā triumfēja otro gadu pēc kārtas.

Šopavasar tika atcelts Pasaules kausa pēdējais etaps, līdz ar to IBU nolēma nosūtīt trofejas pa pastu. Bet te gadījās misēklis: galvenā trofeja tika nosūtīta Francijas biatlonistam, savukārt Norvēģijas sportists saņēma individuālo globusu.

Martēns Furkads norvēģim piedāvāja palikt pie šādas lietu kārtības, taču Juhanness Bē nebija pārāk ieinteresēts. "Tādējādi es viņam aizsūtīju galveno globusu, bet viņš man atsūtīja individuālo," vēsta Francijas biatlona leģenda.

Atgādinām, ka martā 31 gadu vecais Furkads paziņoja par karjeras beigām. Biatlonā paveicis teju visu iespējamo - viņš ir piecu olimpisko čempiona titulu īpašnieks, turklāt divreiz arī ieguvis sudraba medaļas. Viņš ir 13 pasaules čempionāta zelta medaļu īpašnieks un kopumā PČ sakrājis 28 medaļas. Pasaules kausa posmos ticis pie 97 uzvarām (82 individuālajām). Viņa dominanci aizvadītajā desmitgadē lieliski nodemonstrē statistika - Furkads piedalījies 243 individuālajās disciplīnās un labāko trijniekā ticis vairāk nekā pusē no tām (148 reizes).

Izmantotie resursi:
rmcsport.bfmtv.com


, 2020-04-18 14:22, pirms 4 gadiem
Puarē, Furkāds - tomēr īsti nesaprotu, kā no tik siltas valsts kā Francija var nākt tik izcili biatlonisti.
, 2020-04-18 14:26, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Puarē, Furkāds - tomēr īsti nesaprotu, kā no tik siltas valsts kā Francija var nākt tik izcili biatlonisti.
Par Alpiem neesi dzirdējis? Pie Šveices robežas diezgan daudzi franču biatlonisti dzīvo/uzauga. Vēl jau ir Pireneji.
, 2020-04-18 17:27, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Puarē, Furkāds - tomēr īsti nesaprotu, kā no tik siltas valsts kā Francija var nākt tik izcili biatlonisti.
Es domāju, ka daudzi nemaz nezina, ka Francijai jau bija PK ieguvējs biatlonā vīriešiem vēl pirms Puarē un Martēna.
, 2020-04-18 19:58, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Es domāju, ka daudzi nemaz nezina, ka Francijai jau bija PK ieguvējs biatlonā vīriešiem vēl pirms Puarē un Martēna.
Es nezinu, kā viņu sauc?
, 2020-04-18 20:05, pirms 4 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Par Alpiem neesi dzirdējis? Pie Šveices robežas diezgan daudzi franču biatlonisti dzīvo/uzauga. Vēl jau ir Pireneji.
Tev taisnība. Paskatījos, kur abi dzimuši - Puarē netālu no Šveices, bet Furkāds pie Pirenejiem.
, 2020-04-18 20:07, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Es nezinu, kā viņu sauc?
Es ar no galvas nezinu, uzrakstīšu angliski - Patrice Bailly-Salins, kurš PK ieguva 1993./94. g. sezonā.
, 2020-04-18 22:34, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Es ar no galvas nezinu, uzrakstīšu angliski - Patrice Bailly-Salins, kurš PK ieguva 1993./94. g. sezonā.
Paldies.
, 2020-04-19 07:52, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Puarē, Furkāds - tomēr īsti nesaprotu, kā no tik siltas valsts kā Francija var nākt tik izcili biatlonisti.
Vēl jau ir tāda lieta, kā tradīcijas. Francijai vienmēr bijušas ļoti stipras dāmas, 80. tajos gados modes noteicējas sieviešu biatlonā, teju neuzvaramas. Vēlāk arī ļoti stipras Gros, Niogret, Bavrtell, Baily, Dorin...
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.
Juhanness Tinjess Bē. Foto: IBU/Christian Manzoni
3

J.T. Bē pat trīs soda apļi neliek atskatīties, Rastorgujevs noslīd līdz 32. vietai

Pasaules kausa biatlonā pēdējā posmā Kanādas trasē Kenmorā par iedzīšanas uzvarētāju bez pārsteigumiem kļuva Juhanness Tinjess Bē, kura uzvarai šķēršļus nelika arī trīs pieļautās kļūdas. Ar 22. numuru no starta vārtiem izslēpojušais Andrejs Rastorgujevs ieņēma 32. vietu.