Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Latvijai olimpiskajās spēlēs biatlona sacensībās piešķirta viena kvota

Latvijai olimpiskajās spēlēs biatlona sacensībās piešķirta viena kvota
Baiba Bendika. Foto: Igor Stančik

LETA. Latvijai Pekinas olimpiskajās spēlēs biatlonā piešķirta tikai viena vieta sieviešu konkurencē, liecina Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) pirmdien publicētais saraksts.

Pēc IBU kvotu paziņošanas Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs tikai biatloniste Baiba Bendika.

Latvija rezervistu sarakstā ir ceturtajā vietā, un Latviju Pekinā sieviešu sacensībās pārstāvēs divas biatlonistes, ja netiks izmantotas četras citām valstīm piešķirtās kvotas.

Vīriešu konkurencē Latvijai nav piešķirta neviena kvota, bet pastāv iespēja to saņemt, no kvotas atsakoties kādai citai valstij. Latvija rezervistu sarakstā ir trešā, un dalībvalstīm jāatsakās no trim kvotām, lai Latvijas sportists startētu Pekinā.

Biatlonā sievietēm Zviedrijai, Norvēģijai un Francijai ir piešķirtas sešas kvotas, par vienu mazāk ir Vācijai, Krievijai, Baltkrievijai, Ukrainai, Austrijai, Itālijai, Čehijai, bet pa četrām kvotām atvēlēts Šveicei, ASV, Polijai, Kanādai, Somijai, Igaunijai, Ķīnai, Slovākijai, Japānai un Bulgārijai. Tāpat tiesības startēt olimpiskajās spēlēs ir divām sportistēm no Dienvidkorejas, Moldovas un Slovēnijas, kā arī pa vienai sportistei - no Latvijas, Beļģijas, Kazahstānas, Grenlandes, Rumānijas un Lietuvas.

Savukārt biatlonā vīriešiem sešas kvotas ir piešķirtas Norvēģijai, Francijai un Vācijai, pie piecām kvotām tika Krievija, Zviedrija, Itālija, Baltkrievija, Austrija, Ukraina, Čehija, bet četras kvotas atvēlētas Slovēnijai, Kanādai, Šveicei, ASV, Somijai, Lietuvai, Bulgārijai, Beļģijai, Igaunijai, Slovākijai. Olimpiskajās spēlēs drīkst piedalīties pa diviem sportistiem no Kazahstānas, Moldovas un Japānas, kā arī viens sportists no Dienvidkorejas, Jaunzēlandes, Ķīnas, Rumānijas un Polijas.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20. februārim.


, 2022-01-17 23:40, pirms 2 gadiem
Sabule Antholcā agriezīsies PK biatlonā. Sporta studijas sižetā pato teica.
, 2022-01-18 09:09, pirms 2 gadiem
Kā teica Gundars Upenieks: "Kā i tā i"
, 2022-01-18 09:17, pirms 2 gadiem
Slēpotāji nedomā uz to pretendēt?
, 2022-01-18 10:28, pirms 2 gadiem
Viena kvota-tik žēl,ka neredzam profesionālu pieeju,lai no šīs kvotas izspiestu maksimumu. Visa šī Bendikas ņemšanās ar slēpošanu par labu nenāks,lai uzrādītu max labu rezultātu biatlonā,kur psiholoģiskais aspekts spēlē ļoti lielu lomu.
, 2022-01-18 21:57, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Sabule Antholcā agriezīsies PK biatlonā. Sporta studijas sižetā pato teica.
Buliņas rīt startē Eiropas junioru čempī
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.