Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Slēpotāja Ustjugova treneris Krāmers nikns uz brāļiem Bē

Slēpotāja Ustjugova treneris Krāmers nikns uz brāļiem Bē
Svens Krāmers ar Sergeju Ustjugovu. Foto: Terje Pedersen/NTB

Titulētie norvēģu biatlonisti Johanness Tinjes Bē un Tarjei Bē savas biogrāfijas grāmatā “Brāļu spēks” ir pieminējuši krievu biatlonistu Jevgēņiju Ustjugovu un viņa dopinga lietu, sajaucot krievu biatlonista vārdu ar vienu no labākajiem pasaules distanču slēpotājiem Sergeju Ustjugovu. Par to slēpotāja Ustjugova treneris Marks Krāmers ir nikns uz brāļiem Bē.

“Tas ir apkaunojums. Pirms grāmatu nodod drukāšanai, kādam ir jāpārlasa un jākontrolē, kas grāmatā ir rakstīts. Un cilvēkiem ir jāsaprot, ka Jevgēņijs Ustjugovs un Sergejs Ustjugovs ir divi dažādi cilvēki. Īpaši Norvēģijā, kur ir tik liela interese par slēpšanu un biatlonu. Šis ir īpašs gadījums. Ir jāraksta pareizs vārds,” Norvēģijas medijam NRK stāsta Markuss Krāmers.

Vecākais brālis Bē norāda, ka 25 krievu biatlonisti pēc Olimpiskajām spēlēm Sočos 2014.gadā ir saņēmuši mūža diskvalifikāciju. “Pašam radās iespēja saņemt vēl vienu bronzas medaļu pēc 2011.gada pasaules čempionāta, jo krievs Sergejs Ustjugovs, kurš nopelnīja sudrabu masu startā, ir pieķerts dopinga lietošanā pēc veco dopinga analīžu vēlreizējas testēšanas. Viņš startēja arī stafetē Olimpiskajās spēlēs 2014.gadā, tāpēc Krieviju var diskvalificēt un norvēģi saņems bronzas medaļu pa pastu. Taču vēl nav izlemts, vai Ustjugovam un Krievijai atņems medaļas,” rakstīts brāļu Bē grāmatā.

Vācu treneris ir runājis ar Sergeju Ustjugovu par brāļu Bē jauno grāmatu, kur viņa audzēknis ir sajaukts ar Jevgēņiju Ustjugovu, kurš ir notiesāts par dopinga lietošanu 2010.gada Vankūveras un 2014.gada Soču Olimpiskajās spēlēs. Saprotams, ka Sergejs ir ļoti neapmierināts par šādu kļūdu, jo nav pirmā reize, kad nākas saskarties ar to, ka viņu sajauc ar biatlonistu Ustjugovu. “Vairākas ir reizes ir bijušu gadījumi, kad medijos, stāstot par dopinga lietošanā pieķerto biatlonistu Jevgēņiju Ustjugovu, tiek izmantotas Sergeja Ustjugova bildes vai video. No vienas puses, tā nav liela problēma, bet, no otras, ja tas atkārtojas vairākas reizes, tad ir grūti saprast. Turklāt, , ja ir runa par dopingu, tad ir nepatīkami visu laiku dzirdēt tavā virzienā veltītos tos pašus mēslus.”

Brāļi Bē nav atbildējuši uz NRK jautājumu, bet grāmatu izdevēji ir atvainojušies par pieļauto kļūdu, norādot arī, ka tajā teikumā, kur minēts Sergejs Ustjugovs, ir ļoti skaidrs, ka ir domāts biatlonists Ustjugovs, ne slēpotājs, jo Bē stāsta par biatlonu.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...


, 2021-10-14 11:33, pirms 3 gadiem
Brāļiem viens pīpis tas ir Serijs vai Genādijs
, 2021-10-14 13:44, pirms 3 gadiem
Es arī nikns uz brāļiem, blē!
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.