Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Titulētā Norvēģijas biatloniste Reiselanna noslēgs karjeru

Titulētā Norvēģijas biatloniste Reiselanna noslēgs karjeru
Marte Ulsbū-Reiselanna. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Titulētā Norvēģijas biatloniste Marte Ulsbū-Reiselanna šajā nedēļā noslēgs savu panākumiem bagāto karjeru, otrdien paziņoja sportiste.

32 gadus vecā Ulsbū-Reiselanna Pasaules kausā savus pirmos panākumus guva salīdzinoši vēlu. Elitē viņa debitēja 22 gadu vecumā 2012./2013. gada sezonā, bet pirmo uzvaru izcīnīja vien 2018./2019. gada sezonā.

Iepriekšējo sezonu viņa noslēdza kā Lielā kristāla globusa ieguvēja un teicami startēja Pekinas olimpiskajās spēlēs, kur kļuva par čempioni sprintā, iedzīšanā un jauktajā stafetē, kā arī izcīnīja bronzas godalgas individuālajā distancē un sacensībās ar kopēju startu.

Godalgām ražīgs norvēģietei bija arī 2020. gada pasaules čempionāts, kurā viņa izcīnīja medaļas visās disciplīnās - zeltu sprintā, masu startā, visās trīs stefetēs un bronzu klasikā un iedzīšanā. Planētas meistarsacīkstēs viņa kopš 2016. gada izcīnījusi 13 zelta medaļas.

Pasaules kausā individuālajās sacensībās Ulsbū-Reiselannas kontā ir 17 uzvaras, divas no tām gūtas šīs sezonas Nove Mesto posmā.

Šonedēļ sezonas noslēdzošais Pasaules kausa posms norisināsies Ulsbū-Reiselannas dzimtenē Norvēģijā, Holmenkollenē.

Sezonas pirmajos trīs posmos norvēģiete nestartēja. Sportiste pēc iepriekšējās sezonas cīnījās ar infekcijām organismā un šoruden trenējās pēc individuāla plāna, lai pakāpeniski pielāgotos intensīvākām slodzēm.


, 2023-03-14 12:40, pirms gada
Galvenais lai Doro turpina.
, 2023-03-14 13:21, pirms gada
Rubentus rakstīja: Galvenais lai Doro turpina.
Nu es domāju, ka Doro vilks līdz olimpiskajām mājās.
, 2023-03-14 13:28, pirms gada
Zel gan,varēja jau vēl kādu gadiņu paturpināt.
, 2023-03-14 14:02, pirms gada
pēc gadiņa/diviem atgriezīsies
, 2023-03-14 14:14, pirms gada
mo taverna rakstīja: pēc gadiņa/diviem atgriezīsies
Nuja, laiks tākā būtu izmantot savu sūtību uz zemes.
, 2023-03-14 16:42, pirms gada
Rubentus rakstīja: Galvenais lai Doro turpina.
Domāju, ka Doro beigs karjeru pēc OS savās mājās
, 2023-03-14 18:09, pirms gada
Rubentus rakstīja: Galvenais lai Doro turpina.
Ļoti labi! Tagad līdere būs smukā Tandervolda, pjedestāls ar Doro un Tandervoldu priecēs acis visiem biatlona līdzjutējiem!
, 2023-03-14 21:59, pirms gada
Hermane-Vika arī met mieru!
, 2023-03-15 10:22, pirms gada
Skumji, žēl bet sievietēm karjera biatlonā pēdējā laikā šķiet max 6-8 gadi elitē, ne vairāk. 99% ka Tirila arī nebūs atpakaļ, līdz ar to Norge atkal piespiesta paaudžu maiņa. Vācietēm arī vienīgā īstā vilcēja prom.

Izskatās ka līdz nākošai olimpiādei dominēs Francija, Zviedrija un Itālija.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.
Juhanness Tinjess Bē. Foto: IBU/Christian Manzoni
3

J.T. Bē pat trīs soda apļi neliek atskatīties, Rastorgujevs noslīd līdz 32. vietai

Pasaules kausa biatlonā pēdējā posmā Kanādas trasē Kenmorā par iedzīšanas uzvarētāju bez pārsteigumiem kļuva Juhanness Tinjess Bē, kura uzvarai šķēršļus nelika arī trīs pieļautās kļūdas. Ar 22. numuru no starta vārtiem izslēpojušais Andrejs Rastorgujevs ieņēma 32. vietu.