Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Sieviešu stafetē triumfē Francija, Igaunija izcīna astoto vietu

Sieviešu stafetē triumfē Francija, Igaunija izcīna astoto vietu
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules kausa posmā biatlonā, kas šonedēļ norisinās Rūpoldingā, Vācijā, sieviešu 4x6km stafetes sacensībās uzvaru izcīnīja Francijas komanda, kas finišā tuvāko sekotāju pārspēja par vairāk nekā pusminūti.

• Francijas izlase ar Anaīzu Ševaljē-Bušē, Hloju Ševaljē, Žistīnu Brezā-Bušē un Žuliju Simonu sastāvā guva otro uzvaru šosezon, turklāt otro pēc kārtas, kas ļāva izvirzīties vadībā arī šīs disciplīnas PK kopvērtējumā.

• Francija visas distances garumā atradās līderu vidū un stafetes trešajā etapā Brezā-Bušē pārņēma vadību. Stafeti viņa nodeva ar 13 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Zviedriju, un pēdējā posmā Simona, izmantojot tikai vienu rezerves patronu, vēl vairāk nostiprināja Francijas pārsvaru.

• Francija kopumā stafetē izmantoja tikai četras rezerves patronas, tiesa, otro vietu ieguvusī Zviedrija šāva vēl precīzāk – tikai divas rezerves patronas. Zviedrija finišā gan tāpat atpalika par 35 sekundēm.

• Trešo vietu ieguva Krievija, kas arī no Zviedrijas krietni atpalika. Pirms pēdējās etapa uz medaļu pretendēja arī Baltkrievija un Itālija, taču Hanna Sola Baltkrievijai septītajā šaušanā palika ar soda apli, kamēr Itālijai Sanfilipo astotajā šaušanā izmantoja divas soda patronas un beigās palika sestā.

• Baltkrievija finišā nedaudz piekāpās Vācijai, kurai neveiksmīgs bija otrais stafetes posmā, kurā Hinca bija spiesta slēpot soda apli. Taču turpinājumā Vācija ar Hildebrandu un Hermanu sastāvā atguvās un pakāpās uz ceturto vietu, lai gan pēc astotās šaušanas Hermana tāpat vēl bija septītajā vietā, bet ceļā uz finišu ar ātru slēpojumu pakāpās uz augšu.

• Veiksmīgs starts arī Igaunijas izlasei, kas sacensību lielāko daļu turējās labāko astotniekā un tur arī nosargāja vietu finišā, sacensību laikā izmantojot sešas rezerves patronas.

PK posms, sieviešu stafete 4x6km

V.ValstsLaiks
1.Francija1:10:50.0 (0+4)
2.Zviedrija+35.1 (0+2)
3.Krievija+1:12.2 (0+6)
4.Vācija+1:26.6 (1+5)
5.Baltkrievija+1:27.8 (1+7)
6.Itālija+1:28.4 (0+7)
7.Norvēģija+1:42.6 (0+6)
8.Igaunija+2:30.8 (0+6)
9.Ukraina+2:41.2 (0+6)
10Polija+2:58.5 (0+5)

Piedalījās 23 komandas


, 2022-01-14 17:16, pirms 2 gadiem
Zviedrijas rezerve ir vienkārši pipec.
, 2022-01-14 17:51, pirms 2 gadiem
Nu reti garlaicīga stafete padevās šodien.
, 2022-01-14 18:10, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: Nu reti garlaicīga stafete padevās šodien.
Jāpiekrīt. Sākumā it kā bija blīvi rezultāti, bet tāpat bija jaušams Francijas potenciāls.

Kreipāns atzīmēja Igaunijas 8. vietu. Igaunija TOP 8 tika pēc 19 gadu pārtraukuma - 8. vieta bija 1992./1993. gada sezonā, kad stafetē startēja vēl trīs dalībnieces.
, 2022-01-14 18:14, pirms 2 gadiem
Rīt stafete bez Latvijas vīriem. Un mūsējie pazuduši arī no uz rītdienu pārceltā IBU sprinta starta saraksta. Slotiņš tikmēr pieteikts nedēļas nogalē Madonā notiekošajā Latvijas slēpošanas čempionātā.

Dāmu komandā - Bendika aizbraukusi uz treniņnometni augstkalnē, bet Sabule kopā ar dzīvesbiedru Slotiņu Madonā.

Biatlona federācija - viennozīmīgi galvenais pretendents uz gada izcilākās federācijas titulu... Nu vēl arī bobsleja federācija varētu pretendēt uz šo godu. Bobslejistiem gan vēl būs iespēja reabilitēties olimpiādē.
, 2022-01-14 23:35, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Rīt stafete bez Latvijas vīriem. Un mūsējie pazuduši arī no uz rītdienu pārceltā IBU sprinta starta saraksta. Slotiņš tikmēr pieteikts nedēļas nogalē Madonā notiekošajā Latvijas slēpošanas čempionātā.

Dāmu komandā - Bendika aizbraukusi uz treniņnometni augstkalnē, bet Sabule kopā ar dzīvesbiedru Slotiņu Madonā.

Biatlona federācija - viennozīmīgi galvenais pretendents uz gada izcilākās federācijas titulu... Nu vēl arī bobsleja federācija varētu pretendēt uz šo godu. Bobslejistiem gan vēl būs iespēja reabilitēties olimpiādē.
Toties LBF federācijas prezidente lūdz tiesu uzklausīt viņu attālināti no AAE
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.