Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Par biatlona federācijas prezidentu ievēl Sakniņu, Broka turpinās darboties valdē

Par biatlona federācijas prezidentu ievēl Sakniņu, Broka turpinās darboties valdē
Kaspars Sakniņš.

Latvijas Biatlona federācija (LBF) informē, ka par jauno organizācijas prezidentu ievēlēts Kaspars Sakniņš, par kuru balsoja desmit biedri. Līdzšinējā prezidente Baiba Broka turpinās strādāt organizācijas valdē.

LBF prezidente Baiba Broka pateicās visiem biedriem par simtprocentīgu ierašanos Pārvēlēšanu kopsapulcē, uzsverot, ka bez veiksmīgas sadarbības un savstarpējas uzticēšanās nebūtu bijis iespējams aizvadīt šajā amatā divus pilnus ciklus. Klātesošos uzrunāja arī kādreizējais LBF prezidents, pašreizējais Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Žoržs Tikmers, kurš uzsvēra, ka nākotnē jāraugās uz pasaules mēroga biatlona pasākumu organizēšanu un jāturpina strādāt pie šī olimpiskā sporta veida attīstības Latvijā. Atskatoties uz iepriekšējo četru gadu ciklu, LBF viceprezidents Gundars Upenieks uzsvēra, ka ir aizvadīts darbīgs posms, un pieaugums kā sportistu, tā treneru skaita ziņā, kas dod cerību augstiem panākumiem nākotnē.

Uz prezidenta amatu savu kandidatūru izvirzījuši divi pretendenti – tikko kā ievēlētais Kaspars Sakniņš (ieguva 10 balsis) un jurists Ivars Kazāks (ieguva četras balsis). Izmaiņas notikušas arī valdes sastāvā, uz četriem gadiem par tās locekļiem kļuvis Starptautiskās Biatlona savienības tehniskais delegāts un tiesnesis Jānis Bērziņš, Iekšlietu ministrijas veselības un sporta centra direktora vietnieks Raimonds Bluķis, Andreja Rastorgujeva treneris Intars Berkulis, Cēsu novada domes deputāte Elīna Stapulone, juriste Baiba Broka un Madonas novada pašvaldības priekšsēdētājs Agris Lungevičs.

Jaunievēlētais LBF prezidents Kaspars Sakniņš: "Biatlona attīstības pamatā ir LBF biedri – sporta klubi un sporta skolas visā Latvijā, kā atslēgai esot izglītībai un treneriem, ap kuriem pulcējas bērni un jaunieši. Biatlonam Latvijā ir senas tradīcijas un sasniegumi, ar kuriem varam lepoties, tajā pašā laikā, ir jaunatne, kas attīstās un iezīmē nākotni. Ir būtiski attīstīt savstarpējo sporta skolu un klubu mijiedarbību, paaugstinot bērnu un jauniešu līmeni, kas noved pie panākumiem arī tālākajā profesionālajā karjerā. Esmu ļoti gandarīts par man izteikto atbalstu, un esmu pārliecināts, ka, strādājot komandā, spēsim sasniegt mērķi – konkurētspējīgu vīriešu un sieviešu komandu dalību 2026. gada olimpiskajās spēlēs un daudzus citus panākumus.”

Iepriekš LBF prezidenta pienākumus pildīja Baiba Broka, taču savu kandidatūru uz vadošo amatu neizvirzīja, turpinot darbu valdes sastāvā. Saskaņā ar statūtiem, LBF vēlēšanas norisinās ik pēc četriem gadiem un vadību izraugās organizācijas biedri, tādā veidā lemjot, kam uzticēt nākamā posma stratēģisko mērķu sasniegšanu.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Biatlona federācija


, 2022-05-13 18:12, pirms 2 gadiem
Biatlonā svarīgi ir novērst izlases sportistu un treneru iekšējo dalīšanos pa treniņu grupām. Sporta skolu un klubu sadarbības problēma nav tikai biatlonā - gandrīz visos sporta veidos ir jautājums, ko darīt, kad jāiet studēt, bet ar sportu naudu nopelnīt nesanāk. Ja paskatās uz biatlona treniņu grupām trasēs, tad bērnu skaits nav lielākā problēma.
, 2022-05-13 19:32, pirms 2 gadiem
Desmit balsis no 14, tātad, liels atbalsts. Hm, bet es, atzīšos, pirmoreiz dzirdu par Sakniņu. Un arī rakstā nav pieminēts, kas viņš tāds ir un par līdzšinējo saistību ar biatlonu.

Būs daudz darāmā, jo tas, kas šogad darījās Latvijas biatlonā, bija drausmas... Un rezultātā gan dāmām, gan vīriem Latvijai pasaules kausā palikušas tikai divas kvotas.
, 2022-05-13 19:43, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Desmit balsis no 14, tātad, liels atbalsts. Hm, bet es, atzīšos, pirmoreiz dzirdu par Sakniņu. Un arī rakstā nav pieminēts, kas viņš tāds ir un par līdzšinējo saistību ar biatlonu.

Būs daudz darāmā, jo tas, kas šogad darījās Latvijas biatlonā, bija drausmas... Un rezultātā gan dāmām, gan vīriem Latvijai pasaules kausā palikušas tikai divas kvotas.
viņš pats ir sportojis, ir ar trenera izglītību un vada sporta skolu Talsos.
, 2022-05-13 20:40, pirms 2 gadiem
Lielākais ieguvums no jaunpienācējiem ir Bērziņa juniora pievienošanās valdei.
Stapulones ievēlēšana ir vairāk slīkstošā Cēsu biatlona glābšanas mēģinājums,bet vai būs labums,to rādīs nākotne.
Lai veicas,jo ko darīt ir vai,vai,vai...
, 2022-05-13 21:24, pirms 2 gadiem
Broka tur bija tikai izkārtne.
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.