Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Ekhofa atgriežas, bet vairāki vadošie norvēģi nestartēs Rūpoldingā

Ekhofa atgriežas, bet vairāki vadošie norvēģi nestartēs Rūpoldingā
Tirila Ekhofa. Foto: Lubos Pavlicek/AP

Šajā nedēļā Vācijas biatlona centrā Rūpoldingā notiekošajā Pasaules kausa posmā biatlonā atgriezīsies pagājušās sezonas līdere Tirila Ekhofa, bet vīriešu konkurencē nestartēs daži vadošie Norvēģijas biatlonisti.

Vairāki vadošie norvēģu biatlonisti, kuri ir nodrošinājuši vietu Olimpiskajās spēlēs kā brāļi Bē un Sturla Holms Legreids, nepiedalīsies šajā nedēļās Pasaules kausa posmā Vācijā, jo dodas uz augstkalni gatavoties Pekinai. Tas dod iespējas jauniem biatlonistiem sevi apliecināt augstākajā līmenī.

Izlaidusi pēdējos divus PK posmos, sacensību apritē atgriežas pagājušajā pasaules čempionātā četras zelta medaļas izcīnījusī Ekhofa, ar kuru kopā startēs pašreizējā Pasaules kausa līdere Marte Olsbū Reiselanne, kura centīsies neizlaist nevienu posmu līdz Olimpiskajām spēlēm. Toties sastāvā nebūs vienas no līderēm Ingridas Lannmarkas-Tandrevollas.

Šajā nedēļā Rūpoldingā ir paredzēts sprints un iedzīšana, bet pa vidu stafetes. Jau rīt sievietes sacentīsies 7,5km sprintā.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...


Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.