Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Latviju stafetē apdzen par apli, Latipovs finiša spurtā izrauj uzvaru Krievijai

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Latviju stafetē apdzen par apli, Latipovs finiša spurtā izrauj uzvaru Krievijai
Eduards Latipovs finišā apsteidz Sturlu Lēgreidu. Foto: AP/Scanpix

Oberhofas trasē Vācijā aizvadītajās 4x6 kilometru jauktās stafetes sacensībās biatlonā uzvaru izcīnīja Krievijas kvartets, finiša spurtā apsteidzot norvēģus. Latvija ceturtā posma ievadā tika apsteigta par apli, sacensības noslēdzot 19. pozīcijā.

Krievijas biatlonistiem nebija izdevies tikt uz goda pjedestāla kādās no sacensībām jau 43 reizes pēc kārtas, taču tagad krievi šai sērijai darīja galu - uzvaru savai komandai pašā trases izskaņā nodrošināja Eduards Latipovs, apsteidzot norvēģi Sturlu Holmu Legreidu un francūzi Kventinu Fijonu Majē. Latvijai teicamu pirmo posmu veica vadošā dāmu biatloniste Baiba Bendika, kas stafetes maiņu veica kā sestā. Latviešiem izdevās sacensības turpināt līdz priekšpēdējai šaušanai, kad Robertu Slotiņu apsteidza par apli. Jāatzīmē, ka Bendikai 15:30 paredzēts starts 1+1 jauktajā stafetē kopā ar Aleksandru Patrijuku. Andrejs Rastorgujevs stafetes sacensībās nestartē.

Sezonas pirmajās jauktās stafetes sacensībās Latvijas komandas sastāvā bija vadošā dāmu biatloniste Baiba Bendika, taču nestartēja Andrejs Rastorgujevs. Stafetes otrais posms tika uzticēts Sanitai Buliņai, bet trešais un ceturtais posms attiecīgi Edgaram Misem un Robertam Slotiņam. Katrs no četriem stafetes posmiem - sešus kilometrus garš, katrā posmā pa vienai šaušanai guļus un stāvus un katrā šaušanā pa trim rezerves patronām.

Labāko sešinieka komandu sastāvi (pēc pag. sezonas kopvērtējuma)

Valsts1. posms2. posms3. posms4. posms
NorvēģijaI. TandrevoldaM. ReiselannaJ. DāleS. Legreids
ItālijaI. LardšnaideraL. VitociT. BormoliniD. Vindišs
FrancijaA. Ševaljē-BušēŽ. Brezā-BušēF. KlodsK. Fijons-Majē
VācijaV. HincaD. HermaneB. DollsA. Paifers
KrievijaU. KaiševaS. MironovaA. LoginovsE. Latipovs
ZviedrijaL. PersoneE. ĒbergaJ. NelinsP. Femlings

Sacensības

Pirmais posms:
Ceļā uz pirmo šaušanu simbolisku atrāvienu no konkurentēm ieguva baltkrieviete Dzinara Aļimbekava, kas gan nopelnīja jau vienu soda apli. Neizmantojot rezerves patronas, precīzi sašāva septiņu valstu sportistes, tai skaitā arī Norvēģijas, Francijas, Itālijas un Vācijas pārstāves, bet desmit sekunžu intervālā ietilpa labāko desmitnieks. Vienu rezerves patronu izmantoja Baiba Bendika, kas pirmo šautuvi pameta 12. pozīcijā. Otrajā aplī kritienu piedzīvoja austriete Jūlija Švaigere, kas pirmajā šaušanā bija precīza - Austrijas komandā startēja arī Oberhofā divas bronzas individuālajās sacensībās izcīnījusī Liza Hauzere, pieredzējušais Simons Eders un Fēlikss Laitners.

Tempu kāpināja Anaī Ševaljē-Bušē, un šāda taktika atmaksājās - stāvus francūziete sašāva precīzi un šautuvi pameta pirmā, bet 12-13 sekunžu attālumā bija Vanesa Hinca un amerikāniete Klēra Īgena. Bendika ar raitu soli distancē un ar vienu izmantotu rezerves patronu pēc otrās šaušanas pacēlās pat uz ceturto pozīciju - tieši priekšā zviedrietei Līnai Personei un norvēģietei Ingridai Tandrevoldai. Ārpus tā brīža labāko trijnieka rezultāti gan bija ļoti blīvi. Stafetes maiņu pirmā veica Francija, sekoja ASV un Vācija, bet Baiba Bendika 19 gadus vecajai Sanitai Buliņai stafeti nodeva augstajā sestajā pozīcijā, teju vienlaikus ar priekšā esošo Norvēģiju un Zviedriju. Neizmantojot rezerves patronas, precīzi šāvušas bija tikai Ševaljē-Bušē, Hinca un Kazahstānas biatloniste Ludmila Ahatova, kas gan stafeti nodeva 19. vietā.

Otrais posms:
Žistīne Brezā-Bušē, ierodoties uz guļus šaušanu, saglabāja iegūto pārsvaru, un arī sašāva piecus no pieciem. Konkurentes piemēram sekoja arī Denīze Hermane un ASV biatloniste Džoanna Rīda. Soda apli Zviedrijai nopelnīja Elvīra Ēberga, bet Marte Olsbu Reiselanna izmantoja divas rezerves patronas. Neveiksmīga šaušana Buliņai, kurai, arī izmantojot visas rezerves patronas, neizdevās aizvērt piekto mērķi. Trasē latviete atgriezās 20. pozīcijā. Kuplāka sekotāju grupiņa izveidojās no ceturtās līdz septītajai pozīcijai, kurā ietilpa Kamila Žuka (Polija), Reiselanna, Marketa Davidova (Čehija) un Svetlana Mironova (Krievija).

Otrajā šaušanā Brezā-Bušē un Hermane katra izmantoja pa divām rezerves patronām, taču savas pozīcijas saglabāja. Perfekta ugunslīnijā bija krieviete Mironova, noķerot Hermani un pakāpjoties uz trešo pozīciju. Pusminūtē ietilpa pirmās septiņas biatlonistes - arī Žuka, Rīda un somiete Suvi Minkinena. Izmantojot divas rezerves patronas, visus mērķus izdevās aizvērt Buliņai, kas slēpojumu atsāka 19. pozīcijā, bet Edgaram Misem stafeti nodeva vienu pozīciju augstāk. Tikmēr tempu kāpināja Mironova, kas pacēla Krieviju uz pirmo vietu, aiz sevis atstājot Franciju, Vāciju un Norvēģiju. Augstajā piektajā vietā stafetes maiņu veica Polija.

Trešais posms:
Vīriem labāko trijnieks pirmo šaušanu sāka gandrīz reizē. Aleksandrs Loginovs un Benedikts Dolls izmantoja pa vienai rezerves patronai, bet Juhanness Dāle bija nevainojams, pametot šautuvi līdz ar krievu un vācieti. Fabjēnam Klodam bija nepieciešamas divas rezerves patronas, taču no līdera francūzis atpalika desmit sekundes. Uz piekto vietu tobrīd pēc neveiksmīga pirmā posma bija pacēlusies Baltkrievija, bet uz sesto - Šveice. Edgars Mise guļus šaušanā izmantoja vienu rezerves patronu, bet bija precīzs, atgriežoties trasē 19. vietā.

Trasē uz brīdi bez vienas nūjas palika Dolls, kas ļāva Loginovam un Dālem nedaudz izrauties priekšā. Katrs izmantoja pa vienai papildus patronai, taču nedaudz ātrāks bija Krievijas pārstāvis. Dāle un Dolls atgriezās trasē desmit sekundes aiz līdera. Vietu labāko sešiniekā saglabāja gan baltkrievs Sergejs Bočarņikovs, gan šveicetis Benjamins Vegers, kuriem sekoja amerikānis Leifs Nordgrens. Mise arī stāvus aizvēra visus mērķus, izmantojot vienu papildus patronu. Stafetes maiņu pirmā veica Krievija, bet turpat netālu sekoja Norvēģija un Vācija. Latvija stafetes maiņu veica kā 19. - pēdējā no komandām, kas netika apdzītas par apli un noņemtas no trases.

Ceturtais posms:
Ierodoties uz pirmo šaušanu, labāko četrinieks satilpa 12 sekundēs. Perfekti sašāva krievs Eduards Latipovs, francūzis Kventins Fijons-Majē un vācietis Arnds Paifers, bet norvēģim Sturlam Holmam Legreidam bija nepieciešama viena rezerves patrona.

Pēc šaušanas Latipovam bija 15 sekunžu pārsvars pār sekotāju trijnieku, bet pakāpeniski tas nedaudz saruka. Izšķirošajā ugunslīnijā veiksmīgākais izrādījās Fijons-Majē, kurš izvirzījās vadībā. 7,6 sekundes vēlāk sekoja Legreids (viena rez. patrona), turpat arī Latipovs (divas), bet no cerībām uz trijnieku atvadījās Vācija - soda apli nopelnīja Paifers. Izmantojot divas rezerves patronas, pirmajā ugunslīnijā precīzi sašāva Roberts Slotiņš, taču tad latvieti par apli apsteidza līderi - tiekot noņemta no trases, Latvija atradās 19. pozīcijā.

600 metrus pirms finiša labāko trijnieks jau atradās kopā, bet kāpumā francūzim garām aizgāja Legreids un Latipovs. Finiša spurtā norvēģi izdevās apsteigt Latipovam, kurš izrāva uzvaru Krievijai. Trešā finišēja Francija, bet ļoti augsto ceturto vietu ieņēma Baltkrievija, atstājot aiz sevis Vāciju.

4x6 km jauktā stafete, rezultāti

V.ValstsLaiksKļ. (s.a.+r.p.)
1.Krievija1:08:21.70+7
2.Norvēģija+0.70+6
3.Francija+12.10+6
4.Baltkrievija+50.31+5
5.Vācija+1:06.01+7
6.Šveice+1:29.40+7
7.Itālija+1:58.80+8
8.Somija+1:59.70+5
9.ASV+2:02.90+5
10.Ukraina+2:15.91+8
19.Latvijapar apli1+11

Startēja 23 komandas.

1 2 55 komentāri

     [+] [-]

, 2021-01-10 13:49, pirms 3 gadiem
parašņiki uzvarēja, nepieciešama dopingkontrole.
.

  +4 [+] [-]

, 2021-01-10 13:55, pirms 3 gadiem
njā, Buliņa guļus šaušanā riktīgu lažu nolaida. un tāpat gandrīz līdz finišam tika Slotiņš.

p.s. tagad Eiduka slēpo noslēdzošo posmu tūrē! 10km masu starts

  +5 [+] [-]

, 2021-01-10 13:56, pirms 3 gadiem
Krievi Mironova aiziet Hermanei kāpumā kā stāvošais garām, krievu veči, kas pēdējās sezonas ir pilnīgi noname, apslēpo visus. Tagad tik atliek minēt vai tā ir brīnumsmēre vai brīnumripiņas, ko šie atraduši
Mazliet žēl franču, viņiem tā uzvara būtu devusi labu pārliecības devu, viņiem tā sezona galīgi nav labi iesākusies, bet nu Fions-Majē pat ar visu to, ka vakar viņam bija brīvs, pilnīgi bez variantiem, būtu interesanti dzirdēt, kas par vainu bija.

P.s. un jā, SC ir palikusi par totālu auku māju, ka nevar pat vairs interesantākā ziemas sporta pirmssacensību rakstu ielikt.

  -2 [+] [-]

, 2021-01-10 13:57, pirms 3 gadiem
Neviltots prieks Toļika balsī-uzvar Krievija.

  +3 [+] [-]

, 2021-01-10 13:59, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: P.s. un jā, SC ir palikusi par totālu auku māju, ka nevar pat vairs interesantākā ziemas sporta pirmssacensību rakstu ielikt.
trakais šļūkātājs iceF1 brēcot nepārtraukti visos rakstos ir panācis savu
biatlonu likvidēja, šļūkātājus pacēla

  +1 [+] [-]

, 2021-01-10 13:59, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: njā, Buliņa guļus šaušanā riktīgu lažu nolaida. un tāpat gandrīz līdz finišam tika Slotiņš.

p.s. tagad Eiduka slēpo noslēdzošo posmu tūrē! 10km masu starts
Buliņa toč dusmu izdzinaan ,lai gan parasti baigi par mūsējo neveiksmēm stafetē nepardzivoju. Nu kur tā var, ka ar četrām patronām nevar vienā mērķī trāpīt, totāls amatierisms sanāca un noraka visas iespējas uz tiešām beidzot sakarīgu rezultātu. Ar visu to, kad pēdējo reizi bijām 19 vietā? šobrīd jebkas augstāks par 20 vietu jau liekas baigi labi

  +1 [+] [-]

, 2021-01-10 14:00, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Buliņa toč dusmu izdzinaan ,lai gan parasti baigi par mūsējo neveiksmēm stafetē nepardzivoju. Nu kur tā var, ka ar četrām patronām nevar vienā mērķī trāpīt, totāls amatierisms sanāca un noraka visas iespējas uz tiešām beidzot sakarīgu rezultātu. Ar visu to, kad pēdējo reizi bijām 19 vietā? šobrīd jebkas augstāks par 20 vietu jau liekas baigi labi
15:45 otra stafete Bendika+Patrijuks

p.s. es neatceros mūsu vietas no galvas, bet pagājušā sezonā man liekas pat līdz finišam bija tikts kaut kādās stafetēs. vietas bija padsmitās man liekas

  +2 [+] [-]

, 2021-01-10 14:03, pirms 3 gadiem
Jā, nu Krievijas uzvara tiešām ļoti pārsteidzoša... Izmantoja par 1 patronu vairāk, nekā Norvēģija, bet aizgāja garām kā stāvošiem... kaut kas nav tīrs...

Latvijai kopumā ok stafete... vismaz visi 4 dabūja startēt...

  +6 [+] [-]

, 2021-01-10 14:04, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: trakais šļūkātājs iceF1 brēcot nepārtraukti visos rakstos ir panācis savu
biatlonu likvidēja, šļūkātājus pacēla
Tak lai raksta manis pēc kaut 20 rakstus pa dienu pa tām ragavām, kas man, bet tas, ka nevar kvai vienu rindkopu uzrakstīt par biatlonu, lai līdzjutējiem ir platforma, kur sacensību laikā papļāpāt, ir pilnīgs kret*nisms.

  +4 [+] [-]

, 2021-01-10 14:05, pirms 3 gadiem
blitkotajs rakstīja: parašņiki uzvarēja, nepieciešama dopingkontrole.
.
Kāpēc uzreiz tā? Bet jā, tas man bija ļoti liels pārsteigums, ka lēnais Latipovs izcēla finišu. Biju pārliecināts, ka francūzis aizmuks no abiem sekotājiem.

  +2 [+] [-]

, 2021-01-10 14:08, pirms 3 gadiem
Baiba ļoti labā formā, TOP līmenī. Cerams, ka vēl palika pulveris priekš pāru stafetes.

Buliņa tomēr nošāvās guļus. Noteikti bija "saēdusies", taču pirmie četri šāvienu bija mērķī un iekrita uz pēdējo.

Mise savu iespēju robežās, stabils. Slotiņš arī noturējās, guļus sašāva ar divām rezeerves patronām.

Lai cik ātra liktos Bendika un cik lēni mūsu vīri, tomēr Baiba nav ātrāka par viņiem. Šodien, summējot distances otro un trešo sektoru (pirmo izmetu ārā, jo starta etaps nedaudz atšķirīgs):

Mise 9:52,4
Bendika 10:40,5
Buliņa 11:34,5

Slotiņš varētu būt 15-20 sekundes ātrāks par Misi.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-10 14:11, pirms 3 gadiem
Pizģc kas par kāpumu Patrīcijai un baram. Kkādi 18%. Sienā jākāpj.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-10 14:12, pirms 3 gadiem
Buliņa ar kājām gāja ?Dodiet patronas Bendikai ,Rastijam lai trenējas . Tūristi lai sēd mājās, Latvijas TV dauņi, rāda renes šļūkšanu ,kuru skatās simti draugi , radinieki , Biatlonu , kuram seko tūkstoši , jāskatās pa Krievijas TV.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-10 14:13, pirms 3 gadiem
strops rakstīja: Buliņa ar kājām gāja ?Dodiet patronas Bendikai ,Rastijam lai trenējas . Tūristi lai sēd mājās, Latvijas TV dauņi, rāda renes šļūkšanu ,kuru skatās simti draugi , radinieki , Biatlonu , kuram seko tūkstoši , jāskatās pa Krievijas TV.
Eurosport jau nav krievu kanāls!

  +1 [+] [-]

, 2021-01-10 14:14, pirms 3 gadiem
evil11 rakstīja: Pizģc kas par kāpumu Patrīcijai un baram. Kkādi 18%. Sienā jākāpj.
Pirmo reizi skaties Tour de Ski izšķirošo posmu, ka tāds secinājums?

  +1 [+] [-]

, 2021-01-10 14:15, pirms 3 gadiem
Prieks par Bendiku. Pat biathlonworld komentētāji uzteica, ka pēc jaunā gada var redzēt, ka ir uzlabojusi formu. Daudz jau netrūka, lai nebūtu pa apli. Žēl tas viens soda aplis. Ja Bendika šādi uzslēpos pāru stafetē, būs interesanti pasekot.

  +3 [+] [-]

, 2021-01-10 14:16, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kāpēc uzreiz tā? Bet jā, tas man bija ļoti liels pārsteigums, ka lēnais Latipovs izcēla finišu. Biju pārliecināts, ka francūzis aizmuks no abiem sekotājiem.
Krievi spēkā šodien nebija nekādas loģikas. Kopumā es priecātos par jebkura underdoga uzvaru, bet nu zinot kādi ir krievi, nu nav laba sajūta par to visu, bet ļoti ceru, ka kļūdos, un viņi vnk ir pēc svētku pauzes sasnieguši super formu (individuālās gan par to īpaši neliecināja) un perfekti ietrapija ar smēri. Jo lielāka konkurence, jo labāk sportam, bet nu krievi ir krievi, viņu godīgumam un godprātam ir baigi grūti noticēt..

  +1 [+] [-]

, 2021-01-10 14:17, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Pirmo reizi skaties Tour de Ski izšķirošo posmu, ka tāds secinājums?
Jā. Neesmu daudz sekojis līdz. Vārdus un labākos zinu, bet tik tā pavirši. Vairāk biatlons un komandu sporta veidi. Rezultātiem un virsrakstiem pasekojis esmu.

  +2 [+] [-]

, 2021-01-10 14:18, pirms 3 gadiem
evil11 rakstīja: Pizģc kas par kāpumu Patrīcijai un baram. Kkādi 18%. Sienā jākāpj.
Jā, skats brutāls. Un tas pēc cik tur to dienu pēc kārtas sacensībām. Principā apgrieztā kalnu slēpošana.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-10 14:20, pirms 3 gadiem
wow, Eiduka malacis kalnā uzkāpa 11
ja godīgi domāju noplīsīs

reāli iet uz labāko rezultātu!

  +2 [+] [-]

, 2021-01-10 14:23, pirms 3 gadiem
10!!!

     [+] [-]

, 2021-01-10 14:24, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: wow, Eiduka malacis kalnā uzkāpa 11
ja godīgi domāju noplīsīs

reāli iet uz labāko rezultātu!
Trūkst vārdu!

  +2 [+] [-]

, 2021-01-10 14:24, pirms 3 gadiem
10.vieta Eidukai

  +2 [+] [-]

, 2021-01-10 14:24, pirms 3 gadiem
SC tikai rene - nevajag prevjū rakstus ne biatlonam, ne slēpošanai. Tour de Ski jau nobāl, ja notiek EČ renē.

     [+] [-]

, 2021-01-10 14:27, pirms 3 gadiem
Olimpiskās medaļnieces Ņeprjajeva un Parmakoski aiz Eidukas, tāpat spēcīgā austriete Štadlobere, citas krievietes.

  +2 [+] [-]

, 2021-01-10 14:28, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Olimpiskās medaļnieces Ņeprjajeva un Parmakoski aiz Eidukas, tāpat spēcīgā austriete Štadlobere, citas krievietes.
Svāna vispār kādas ~2minutes no Patrīcijas. Ar visām norvēģietēm ierindā būtu izcils rezultāts. Īstenībā tas ir kosmoss, ko viņa ir sasniegusi

     [+] [-]

, 2021-01-10 14:29, pirms 3 gadiem
Stafetē sudrabs EČ.Lov A naudiņa izsīks

  +1 [+] [-]

, 2021-01-10 14:31, pirms 3 gadiem
Jauniešiem pamatīgi jātrenējas, bez atieksmes maiņas un cīņas spara, nekas nebūs, mūsējie uz citu fona izskatās pēc amatieriem. Viss biatlons vēl turas uz veciem lauriem, kad vīriem tiešām bija iekšas! Nebrīnītos ja pat tagad Ilmārs, vai Oļegs izpogātu šos mūsu profesionāļus!

     [+] [-]

, 2021-01-10 14:40, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Krievi spēkā šodien nebija nekādas loģikas. Kopumā es priecātos par jebkura underdoga uzvaru, bet nu zinot kādi ir krievi, nu nav laba sajūta par to visu, bet ļoti ceru, ka kļūdos, un viņi vnk ir pēc svētku pauzes sasnieguši super formu (individuālās gan par to īpaši neliecināja) un perfekti ietrapija ar smēri. Jo lielāka konkurence, jo labāk sportam, bet nu krievi ir krievi, viņu godīgumam un godprātam ir baigi grūti noticēt..
Bet Tu pacenties noticēt! Un nebija jau tie ātrākie pretinieki Latipovam.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-10 14:41, pirms 3 gadiem
Eiduka ir izcils piemērs, kā ar attieksmi un profesionālu pieeju var daudz sasniegt arī necilajā LV sniega veidu "sportotēkā"

  -1 [+] [-]

, 2021-01-10 14:42, pirms 3 gadiem
kad beigsies bobsleja lobijs? kaitina - taisnīgi būtu ja atteiktos no translācijām? labāk Eiduku skatos, biatlonu utt

     [+] [-]

, 2021-01-10 14:44, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Svāna vispār kādas ~2minutes no Patrīcijas. Ar visām norvēģietēm ierindā būtu izcils rezultāts. Īstenībā tas ir kosmoss, ko viņa ir sasniegusi
Jā, tāds prieks un lepnums!

  +1 [+] [-]

, 2021-01-10 14:49, pirms 3 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Eiduka ir izcils piemērs, kā ar attieksmi un profesionālu pieeju var daudz sasniegt arī necilajā LV sniega veidu "sportotēkā"
Eiduku bīdīja vecāki un izlika nenormālu piķi. pārējiem varbūt attieksme un profesionālisms, bet ja nav naudas tad mūsdienās neko nesasniegsi.

Latvijā tikai šļūkāt vari , kur tev valsts visu nodrošina.

     [+] [-]

, 2021-01-10 14:49, pirms 3 gadiem
Kas tas par tolanu- vecais banans vai kads cits sukatajs...

  +1 [+] [-]

, 2021-01-10 14:54, pirms 3 gadiem
strops rakstīja: Buliņa ar kājām gāja ?Dodiet patronas Bendikai ,Rastijam lai trenējas . Tūristi lai sēd mājās, Latvijas TV dauņi, rāda renes šļūkšanu ,kuru skatās simti draugi , radinieki , Biatlonu , kuram seko tūkstoši , jāskatās pa Krievijas TV.
Tā ir ka nedzīvo Latvijā un LTV7 nav pieejams internetā.
1 2 55 komentāri