Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

30 gadu vecumā karjeru noslēdz seškārtējā pasaules čempione Sulemdāla

30 gadu vecumā karjeru noslēdz seškārtējā pasaules čempione Sulemdāla
Sinnēve Sulemdāla. Foto: AFP/Scanpix

Norvēģijas biatloniste Sinnēve Sulemdāla savas valsts televīzijai TV2 apliecinājusi, ka pieliek punktu sportistes karjerai.

„Es par to domāju jau ilgu laiku. Šāda iespēja visu laiku pastāvēja, tagad ir īstais laiks to piepildīt,” emocionālā sarunā pastāstīja Sinnēve Sulemdāla.

„Manas individuālās uzvaras Pasaules kausa posmos bija priecīgākie mirkļi manā karjerā. Tas bija tik negaidīti, man abas reizes sanāca nedaudz pārspēt sevi un sarūpēt sev lielu prieku,” sacīja Sulemdāla par savām divām uzvarām PK posmos – iedzīšanā Hohfīlcenē 2012./13. gada sezonā un Estešundā 2013./14. gada sezonā.

„Esmu ļoti apmierināta ar to, ko esmu paveikusi biatlonā,” sacīja Sulemdāla. „Esmu arī priecīga par to, ka šobrīd varu pieņemt lēmumu par karjeras beigšanu, taču tas tāpat ir emocionāls brīdis. Tagad plānoju kļūt par pilna laika studenti, ceru kļūt par inženieri. Tas ir vēl viens manas dzīves sapnis.”

Sulemdāla no biatlona atvadās 30 gadu vecumā. Viņa ir seškārtēja pasaules čempionāta zelta medaļniece, visas godalgas iegūstot stafetēs – četrreiz klasiskajās stafetēs un divreiz jauktajās stafetēs. Iepriekšējā reize, kad viņa kopā ar Norvēģijas izlasi kļuva par pasaules čempioni, bija šogad, pirms pāris mēnešiem Antholcā.

Individuālajās sacensībās Sulemdāla ar milzīgiem panākumiem pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs nevar lepoties – šajās sacensībās viņa ne reizi nav iekļuvusi labāko desmitniekā. Šo Pasaules kausa sezonu viņa pabeidza 51. vietā, kamēr trīs viņas tautietes bija starp septiņām labākajām. Savukārt atsevišķos PK posmos Sulemdāla uz goda pjedestāla individuālajās sacensībās kāpusi piecas reizes, iepriekšējā reize bija 2017./18. gada sezonā Oberhofā, kad tika iegūts sudrabs klasiskajā distancē.

Izmantotie resursi:
https://www.tv2.no/sport/11358406/


, 2020-04-06 13:11, pirms 4 gadiem
4 reizes uzvarējusi PČ sieviešu stafetē!
, 2020-04-06 13:15, pirms 4 gadiem
mācīsies par inženieri?...tak pēc sporta gaitām sievietei vajag parūpēties par bērniem...jau 30 gadi - īstais laiks sākt, lai nenokavētu
, 2020-04-06 13:43, pirms 4 gadiem
Austrietis Dominiks Landertingers paziņojis, ka vēl nav izlēmis par karjeras turpināšanu.
, 2020-04-06 14:58, pirms 4 gadiem
Norvēģijai ir no kā izvēlēties.

Aiz vadošajām trim (Ekhofas, Roiselandas un Tandervoldas) pārējās ir +/- vienā līmenī.

Sulemdāla, Knotena, Kalkenberga, Brun-Lī, arī Liena.
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.