Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Tomass Neuss Lucs

Sprintā uzvara kopvērtējuma līderim Fijonam-Majē, latvieši netiekTop 60

Sprintā uzvara kopvērtējuma līderim Fijonam-Majē, latvieši netiekTop 60
Edgars Mise. Foto: Latvijas Biatlona federācijas Facebook profils

Pasaules kausa (PK) biatlonā astotajā posmā Somijas pilsētā Kontiolahti 10 km sprinta distanci aizvadīja vīri. Pie kārtējas uzvaras tika francūzis Kentēns Fijons-Majē, bet no latviešiem vislabāk veicās Edgaram Misem, kuram 65. vieta.

# Pirmais no trim latviešiem ar 61. numuru trasē devās Edgars Mise, pirmajā ugunslīnijā nopelnot divus soda apļus, bet otrajā šaujot nekļūdīgi. Mise spēja sasniegt augstāko karjeras rezultātu šajā disciplīnā un otro labāko kopumā, izcīnot 65. vietu. Līdz iekļūšanai iedzīšanas sacīkstēs jeb Top 60 viņam pietrūka 18 sekundes. Neierasti, bet Maskavā dzimušais sportists ar 66. soli trasē (+1:51.3 līderim) bija ātrākais starp tautiešiem.

# Šī gada distanču slēpošanas olimpietis Roberts Slotiņš abās šaušanās kļūdījās pa divām reizēm, tiekot pie četriem soda apļiem. Pieredzējošākais no latviešiem apsteidza tikai četrus sportistus, ieņemot 77. vietu.

# Vien otro individuālo startu un pirmo sprintu PK izcīņā aizvadīja Rūdis Balodis, kurš ikdienā piedalās pēc spēka otrā līmeņa jeb IBU kausa posmos. 22 gadus vecais biatlonists guļus bija precīzs, bet stāvus aizšāva garām pēdējo šāvienu, ierindojoties 74. vietā.

# 14. uzvaru karjerā guva pārliecinošs kopvērtējuma līderis Kentēns Fijons-Majē no Francijas, augsto otro vietu izcīnīja norvēģis Filips Fjelds Andersens, bet spraigā cīņā pie bronzas medaļas tika Vācijas biatlonists Johannes Kēns.

# PK astotais posms noslēgsies rītdien ar vīru un dāmu iedzīšanas sacensībām. Latviju pārstāvēs tikai Baiba Bendika.

Pasaules kauss biatlonā, 10 km sprints vīriešiem

V.SportistsKļūdasLaiks
1.K. Fijons-MajēFrancija023:21.0
2.F.F. AndersensNorvēģija0+18.3
3.J. KēnsVācija1+29.7
4.S.G. BakensNorvēģija1+31.2
5.S. SāmuelsonsZviedrija2+32.4
6.E. ŽakelēnsFrancija2+34.3
65.E. MiseLatvija2+2:44.3
74.R. BalodisLatvija1+3:22.8
77.R. SlotiņšLatvija4+3:41.9

Piedalījās 81 biatlonists


, 2022-03-05 18:48, pirms 2 gadiem
sportacentrs skribelētājiem dikti patīk veidot visādus topus,tad varēja uzrakstīt,ka mūsējie divi tika top 10,diemžēl tikai no beigām.vai arī,ka visi veiksmīgi finišēja top 77,kas arī nav slikti
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.
Juhanness Tinjess Bē. Foto: IBU/Christian Manzoni
3

J.T. Bē pat trīs soda apļi neliek atskatīties, Rastorgujevs noslīd līdz 32. vietai

Pasaules kausa biatlonā pēdējā posmā Kanādas trasē Kenmorā par iedzīšanas uzvarētāju bez pārsteigumiem kļuva Juhanness Tinjess Bē, kura uzvarai šķēršļus nelika arī trīs pieļautās kļūdas. Ar 22. numuru no starta vārtiem izslēpojušais Andrejs Rastorgujevs ieņēma 32. vietu.