Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Tomass Neuss Lucs

Latvijas jaunieši ar četriem soda apļiem noslēdz Top 20

Latvijas jaunieši ar četriem soda apļiem noslēdz Top 20
Aleksandrs Kuzņecovs. Foto: No sportista Instagram profila

Austrijā turpina norisināties pasaules jauniešu un junioru čempionāts biatlonā. Šodien ar 3x7,5 km stafeti noslēdzās U18 vecuma grupas biatlonistu čempionāts. Latvijas komanda ar neveiksmīgu šaušanu ierindojās 20. vietā, apsteidzot četras valstis.

Latvijas komandai 16. numurs un tajā startēja 57. vietu klasikā izcīnījušais 17 gadus vecais Reinis Volbergs, 81. vietu sprintā ieguvušais 18 gadīgais Aleksandrs Kuzņecovs un viņa vienaudzis Imants Maļina, kurš klasikā tika pie 71. vietas. Nosauktie ir šī čempionāta latviešu labākie rezultāti individuālajās distancēs.

Volbergs pēc pirmās šaušanas ar vienu izmantotu rezerves ieņēma augsto devīto vietu, nieka 20,2 sekundes aiz līdera. Pēc veiksmīgā sākuma sekoja neveiksmīgs turpinājums- lēns slēpojums un nopelnīts viens soda aplis stāvus šaušanā, līdz ar to latvietis atkrita uz 20. vietu, līderim jau zaudējot nedaudz virs divām minūtēm. Līdz pirmajai nomaiņai Volbergs sevi ļāva apdzīt Bosnijas un Hercogovinas pārstāvim, tādējādi pēc pirmā etapa Latvija ierindojās 21. vietā, līderim nu jau zaudējot trīsarpus minūtes. Reinis bija 12. ātrākais šāvējs un vien 22. slēpotājs.

Arī Kuzņecovam neveiksmīga šaušanā- savā pirmajā ugunslīnijā viņš nopelnīja divus soda apļus, pēc tiem atgriežoties tajā pašā 21. vietā, līderim jau zaudējot piecas minūtes un 15 sekundes. Stāvus šaušanā Aleksandrs, izmantojot trīs rezerves patronas, prata iztikt bez soda apļiem un saglabāja 21. vietu, taču līderim jau zaudēja sešas minūtes un 36 sekundes. 36 sekunžu attālumā atradās 20. vietā esošā Bosnija un Hercogovina. Līdz etapa beigām Bosnijas un Hercogovinas pārsvars pār Latviju pieauga vēl par 20 sekundēm, savukārt līderim Latvija jau atpalika nedaudz zem septiņāmarpus minūtēm. Kuzņecovs bija 14. ātrākais šāvējs un otrs lēnākais slēpotājs.

Maļina izmantoja tikai vienu rezerves patronu un pacēla Latviju uz 20. vietu. 19. vieta esošā Slovēnija atradās minūtes un 14 sekunžu, bet līdere- astoņu minūšu un 12 sekunžu attālumā. Noslēdzošā šaušana gan tik veiksmīga Imantam neizdevās- nopelnīts soda aplis. Latvija gan saglabāja 20. vietu un tajā arī finišēja, līderei zaudējot desmit minūtes un 20 sekundes. Maļina bija desmitais ātrākais šāvējs un 19. slēpotājs.

Pirmo vietu izcīnīja Polija, otrajā vietā ierindojās Francija, bet trešajā Itālija, kura sešās šaušanās kopā izmantoja vien divas rezerves patronas. Rītdien abu dzimumu stafetes aizvadīs juniori, kurās gan Latvijas komandas nepiedalīsies.

3x7,5km stafete jauniešiem

VietaValstsLaiksKļūdas (r.p+s.a.)
1.Polija59:16.50+7
2.Francija+13.20+10
3.Itālija+29.90+2
4.Krievija+1:30.82+9
5.ASV+2:23.71+11
6.Austrija+2:42.13+13
20.Latvija+10:20.14+14

Piedalījās 24, finišēja 23 komandas

Izmantotie resursi:
https://biathlonresults.com/


, 2021-03-05 16:40, pirms 3 gadiem
Tomēr bēdīgi. Līdzvērtīga cīņa ar Horvātiju, Bosniju un Maķedoniju (attiecīgi 19., 21. un 22. vieta). Otrs sliktākais rezultāts vēsturē jauniešu stafetēs (2017. gadā 22. vieta (Balodis, Slavens, Daļeckis)).
, 2021-03-05 17:43, pirms 3 gadiem
otrajā vietā ierindojās Itālija, bet trešajā Itālija. Autors, izlabo
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.