Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Bijušais krievu biatlonists met nopietnu aizdomu ēnu uz Lēgreida panākumiem

Bijušais krievu biatlonists met nopietnu aizdomu ēnu uz Lēgreida panākumiem
Sturla Holms Lēgreids. Foto: Darko Bandic/AP/Scanpix

Kādreizējais krievu biatlonists Dmitrijs Vasiļjevs, kurš izcīnījis zeltu Olimpiskajās spēlēs (1984 un 1988) un pasaules čempionātā (1986) stafetēs, ar saviem izteikumiem nopietni apvainojis negaidīti teicami šo sezonu aizvadījušo norvēģi Sturlu Holmu Lēgreidu un Norvēģijas biatlonu kopumā.

Sarajevas un Kalgari Olimpiskajās spēlēs stafetē zelta medaļu ieguvušais Krievijas biatlonists uzskata, ka Lēgreida neticamā izlaušanās biatlona elitē ar četrām pasaules čempionāta zelta medaļām un otro vietu sezonas kopvērtējumā ir aizdomīga. „Man ir grūti pateikt, ko viņš tādu izcilu ir izdarījis, lai no parastas viduvējības strauji kļūtu par vienu no vadošajiem biatlonistiem. Uzreiz prātā rodas jautājumi, uz kuriem gribētos saņemt atbildes. Viens no tiem ir, kad beigsies šī „uzdzīvošana” ar terapeitiskiem izņēmumiem? Mēs zinām, ka paši slimākie uz planētas Zeme ir norvēģu biatlonisti un slēpotāji. Un viņi uzvar visu bez gala. Ar šo te jautājumu ir jātiek galā, un tad paskatīsimies, kā izmainīsies pjedestāls pasaules kausa posmos un pasaules čempionātos.”

Terapeitiskie izņēmumi ir galvenā norvēģu priekšrocība pār krieviem. Šie izņēmumi viņiem palīdz būt tādiem mega biatlonistiem un mega slēpotājiem. Turklāt anaboliskie preparāti pret astmu ir paši „nekaitīgākie” šajā sarakstā. Tur, visticamāk, ir steroīdi un ļoti spēcīgi anaboliskie preparāti. Es par to gandrīz nešaubos. Es uzskatu, ka vajag atklāt datus, ne slimību vēsturi, bet vienkārši preparātus, kurus saistībā ar terapeitisko izņēmumu lieto attiecīgie dažādu sporta veidu pārstāvji. Uzskatu, ka veseliem sportistiem ir tiesības zināt, ar kādiem preparātiem viņus tomēr pārspēj, tā saucamie slimie. Lielā mērā šie terapeitiskie izņēmumi ir veikls triks, lai legalizētu aizliegto medikamentu lietošanu. Visi biatlonā iesaistītie to zina, bet ir grūti to pierādīt,” apgalvo Vasiļjevs.

Izmantotie resursi:
dagbladet.no
sportsdaily.ru


, 2021-05-03 21:34, pirms 3 gadiem
Par kādu "nopietnu" aizdomu ēnu tur var runāt? Krievu mūžīgi atkārtotā leģenda par to, ka norvēģu biatlonisti uzdodas par astmātiķiem, ir totāls sviests, kuram vienīgo pamatojumu var atrast to pašu krievu izteikumos. Un vai precīzi šaut Legreidam arī astmas zāles palīdz?
, 2021-05-03 21:49, pirms 3 gadiem
Un tomēr...jautājums paliek neatbildēts.
, 2021-05-03 21:55, pirms 3 gadiem
kambodža 03 rakstīja: Un tomēr...jautājums paliek neatbildēts.
Jautājums jau sen ir atbildēts, jo savādāk jau sen paši krievi šo jautājumu būtu cilājuši visaugstākās sporta instancēs.
, 2021-05-03 21:58, pirms 3 gadiem
Legreids visu laiku bija solīds slēpotājs.Viņam vnk šausmīga bija šaušana.
Viņam vnk šogad nebija lielu kritumu ko gan nevarētu teikt par francūžiem,vāciešiem un Bē jaunāko.
, 2021-05-03 22:35, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Legreids visu laiku bija solīds slēpotājs.Viņam vnk šausmīga bija šaušana.
Viņam vnk šogad nebija lielu kritumu ko gan nevarētu teikt par francūžiem,vāciešiem un Bē jaunāko.
ogo! vēl viens izlīda pasmirdēt bez bijušā krievu biatlonista
pirms šīs sezonas viņam iepriekšējā PK bija 4 starti un viena kļūda šautuvē un vietas TOP20.

nesaprotu, kāpēc katra krieva mēsli jāatspugoļu spirtacentrā un tas nav tikai par biatlonu.
tā no sevis spirtacentra skribenti tēlo baigos valodu pazinējus, bet īstenībā sēž krievu portālos un atgremo viņu huiņu.
, 2021-05-03 22:40, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: ogo! vēl viens izlīda pasmirdēt bez bijušā krievu biatlonista
pirms šīs sezonas viņam iepriekšējā PK bija 4 starti un viena kļūda šautuvē un vietas TOP20.

nesaprotu, kāpēc katra krieva mēsli jāatspugoļu spirtacentrā un tas nav tikai par biatlonu.
tā no sevis spirtacentra skribenti tēlo baigos valodu pazinējus, bet īstenībā sēž krievu portālos un atgremo viņu huiņu.
Lēgreidam vispār pirms aizvadītās sezonas bija ļoti maza starptautisko maču pieredze. Vismaz tā to uzrāda IBU mājas lapā, tāpēc arī nesapratu, ko bostonietis gribēja pateikt. Varbūt pētījis Norvēgijas mačos notiekošo?
, 2021-05-03 22:45, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Lēgreidam vispār pirms aizvadītās sezonas bija ļoti maza starptautisko maču pieredze. Vismaz tā to uzrāda IBU mājas lapā, tāpēc arī nesapratu, ko bostonietis gribēja pateikt. Varbūt pētījis Norvēgijas mačos notiekošo?
Pričom tur pētīšana.Skatoties ar Tofiku biatlona tiešraides daudz noderīgas un nenoderīgas lietas uzzini
, 2021-05-03 22:49, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Pričom tur pētīšana.Skatoties ar Tofiku biatlona tiešraides daudz noderīgas un nenoderīgas lietas uzzini
Neko nesapratu. Tofiks ir Tollijs Kreipāns?
, 2021-05-03 22:52, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Lēgreidam vispār pirms aizvadītās sezonas bija ļoti maza starptautisko maču pieredze. Vismaz tā to uzrāda IBU mājas lapā, tāpēc arī nesapratu, ko bostonietis gribēja pateikt. Varbūt pētījis Norvēgijas mačos notiekošo?
vienkārši tādās sporta lielvalstīs , ja kāds sāk spridzināt nav ko brīnīties.
un pamats tam ir vienmēr. ne pirmais un pēdējais.
baigo sensāciju pasniedza un tagad sazvērestības teorijas.
, 2021-05-03 23:01, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: vienkārši tādās sporta lielvalstīs , ja kāds sāk spridzināt nav ko brīnīties.
un pamats tam ir vienmēr. ne pirmais un pēdējais.
baigo sensāciju pasniedza un tagad sazvērestības teorijas.
Naudas norvēģiem netrūkst!
, 2021-05-03 23:08, pirms 3 gadiem
Norvēģi jebkuru savu biatlonistu var izvest "saulitē", bet krievi to nevar, jo nav budžeta.
, 2021-05-03 23:19, pirms 3 gadiem
Ja jau dažiem Krievijas biatlonistiem savas valsts čempionāta laikā ir citas lietas kārtojamas, lidojot pa savu plašo dzimteni daudzas stundas, nav ko īpaši brīnīties par sekmēm starptautiskos mačos! Un tad jau, kā vienmēr, citi ir tie nepareizie.
, 2021-05-03 23:32, pirms 3 gadiem
flipsider rakstīja: Naudas norvēģiem netrūkst!
pirmkārt sistēma , tad nauda!
piemērs ne no biatlona, bet slēpošanas...
mūsu Eiduka jau 2018 bija olimpiskajās spēlēs, bet PK tikai šogad sevi tā pa īstam pieteica un punktos sāka braukt. Viņa var braukt kad grib PK un kā grib , jo konkurences nav.
Norgēm PK ir 6-7 vietas , kur kaut kādam junioram izlīst praktiski nereāli , pat neskatoties uz to , ka viņš var maukt pa TOP20.

tāpēc mazāk pirdiet. ejam gulēt. nav ko apspriest kaut kāda krieva huiņu.
, 2021-05-04 00:50, pirms 3 gadiem
Godīgi, dažreiz besī, latvietim labāk nekā “apēst” otru latvieti ir tikai “apēst” krievu, ko senči ir iesējusi kaut kādu naida sēklu. Ja šo (pilnīgi adekvāto Krievijas biatlonista izteikumu būtu izteicis kāds piem. draudzīgais vācietis (kurš ir pārāk tolerants lai to izdarītu) te būtu pavisam citi komentāri... Jo ja mēs ņemam vērā faktus, tad jau sanāk, ka būt “slimam” ar astmu ir nevis bēda, bet prioritāte )))
, 2021-05-04 12:28, pirms 3 gadiem
Vasiļjevs jau tāds pats pļurkstētājs,kā Koževņikovs,jeb Sevčenko hokejistu aprindās.Šito krievu murgošanu,kad pieķer,tad atrunājās,arī citi rij dopingu,vienkārši ir smieklīga.Un ja šitais Vasiļjeva teiktais ir kādam adekvāts,tad laikam šis cilvēks nav imūns pret krievu izplatīto propogandu un melu kampaņu arī sporta lauciņā.Nezin kāpēc citu valstu sportisti pēkšņi negrib kļūt par astmātiķiem un lietot šai slimībai atļautās zāles? Šo versiju skandina tikai un vienīgi Krievija,jo zaglis zin ko zadzis un tāpēc skaļi jābļauj un jārāda uz citiem,it sevišķi tiem,kuriem patstāvīgi zaudē.Un šim manam komentam nav nekāds sakars ar rusafobiju,rusafīliju vai vēl kādiem skaļiem epitetiem.Krievijai par valsts atbaltu dopinga lietās ir atņemtas iespējas pasaules līmeņa mačos klausīties savu himnu un izmantot savu karogu,bet dažiem latviešu bāleliņiem vēl tagad acis ar vilnu aizaugušas un ausis kā lokatori uztver un ņem par pilnu katru Krievijas darboņa izplatītās melīgās pļāpas.
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.