Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Tomass Neuss Lucs

Šahno 43. vieta starp jaunietēm, Buliņa Top 50 junioru konkurencē

Šahno 43. vieta starp jaunietēm, Buliņa Top 50 junioru konkurencē
Sanita Buliņa (priekšplānā). Foto: infoski.lv

Šodien Austrijā noslēdzās biatlona iedzīšanas sacensības dāmām, un pasaules jauniešu čempionātā Latvijas biatloniste Līva Šahno ar četrām kļūdām šaušanā ieņēma 43. vietu, savukārt pasaules junioru čempionātā Sanita Buliņa ar sešiem neaizvērtiem mērķiem ieguva 48. vietu.

Jaunietes

17 gadus vecā Līva Šahno sprintā ar vienu kļūdu izcīnīja 38. vietu, tātad šodien startēja kā 38., divas minūtes un vienu sekundi aiz sprinta uzvarētājas slovēnietes Ļenas Repincas.

Aizverot visus mērķus pirmajā šaušanā, Līva pakāpās uz 31. pozīciju. Arī otrajā šaušanā guļus Šahno bija precīza un pakāpās vēl par vienu pozīciju, proti, uz 30. Pirmajā stāvus šaušanā nopelnītās divas kļūdas Līvai lika atkāpties uz 40. vietu. Arī noslēdzošajā ugunslīnijā Latvijas biatloniste neaizvēra divus mērķus un atkrita jau uz 43. vietu un šo pozīciju līdz finišam arī saglabāja, tādējādi atkāpjoties piecas vietas zemāk nekā bija, uzsākot šīs sacensības.

Šahno bija vien 55. ātrākā slēpotāja, pa apļiem attiecīgi 43., 47., 54., 50. un 57., ātrākajai slēpotājai Lindai Zingerlei zaudējot 1:48.4. Savukārt šaušanas ātrumā latviete ieņēma 51. pozīciju, Zingerlei atpaliekot nedaudz vairāk par minūti.

Arī iedzīšanas sacensībās ar divām kļūdām uzvaru svinēja slovēniete Ļena Repinca, savukārt deviņu vietu kāpums izdevās tikai vienu kļūdu nepelnījušai itālietei Martinai Trabučī, kura šodien izcīnīja sudraba medaļu, bet cita itāliete Linda Zingerle pēc sprintā izcīnītā sudraba šodien ar piecām kļūdām kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

7,5 km iedzīšana jaunietēm

VietaSportisteValstsLaiksKļūdas
1.Ļ. RepincaSlovēnija21:20.82
2.M. TrabučīItālija+14.91
3.L. ZingerleItālija+26.05
4.F. BertrandaFrancija+52.14
5.S. AndešoneZviedrija+1:00.63
6.K. ZorkaSlovēnīja+1:01.43
43.L. ŠahnoLatvija+5:11.74

Piedalījās 60 biatlonistes

Juniores

19 gadus vecā Sanita Buliņa trasē devās kā 44., divas minūtes un 26 sekundes aiz sprinta pirmās vietas ieguvējas šveicietes Emijas Bazergas.

Buliņa pirmajā ugunslīnijā tika pie diviem soda apļiem pēc tās no 44. vietas atkāpās jau uz 52. vietu. Otrajā guļus šaušanā viņa pievienoja vēl vienu kļūdu, taču spēja pakāpties par trim pozīcijām augstāk, ieņemot 49. vietu. Vienreiz kļūdoties pirmajā stāvus šaušanā, Sanita spēja pacelties vēl par divām vietām augstāk, ierindojoties 47. pozīcijā. Pēdējā ugunslīnijā latviete neaizvēra divus mērķus un atkal atkrita uz 49. vietu, taču līdz finišam vienu pozīciju atguva un ieņēma 48. vietu, kas gan tāpat bija četras vietas zemāk nekā sacensības uzsākot.

Buliņa šodien bija 31. ātrākā slēpotāja, pa apļiem attiecīgi 37., 25., 31., 31. un 30., ātrākajai slēpotājai zaudējot vienu minūti un 18,5 sekundes. Viņa bija 36. ātrākā šāvēja, līderei zaudējot nepilnas 35 sekundes.

Arī šodien zelta medaļu, pieļaujot vienu kļūdu, pārliecinoši izcīnīja šveiciete Emija Bazerga. No astotās uz otro vietu spēja pakāpties norvēģiete Sinne Ovrena, bet trešo vietu izcīnīja sprinta otrās vietas ieguvēja Rebeka Passlēra.

Plkst. 16:00 iedzīšanas sacensībās dosies juniori. Latviju pārstāvēs sprintā 40. vietu un 55. vietu ieguvušie Renārs Birkentāls un Kirils Matjuhins.

10 km iedzīšana juniorēm

VietaSportisteValstsLaiksKļūdas
1.E. BazergaŠveice29:22.11
2.S. OvrenaNorvēģija+41.83
3.R. PasslēraItālija+47.53
4.K. BenedaFrancija+1:12.13
5.E. HalvašoneZviedrija+1.16.71
6.B. TrabučīItālija+1.20.10
48.Sanita BuliņaLatvija+5:19.96

Piedalījās 59 biatlonistes

Izmantotie resursi:
https://biathlonresults.com/


, 2021-03-03 12:56, pirms 3 gadiem
Šahno ātrums distancē ir diezgan vājš, Buliņai - šaušana
, 2021-03-03 13:09, pirms 3 gadiem
CaptainCrazy rakstīja: Šahno ātrums distancē ir diezgan vājš, Buliņai - šaušana
Pozitīvi, ka Šahno normāli sašāva (guļus pat visus desmit). Slēpošanas ātruma ziņā viņa apmēran Sabules līmenī, taču ir sešus gadus jaunāka (Sabulei gan paretam ir formas uzplaisnījums un tad viņa uzslēpo ātrāk).

Sanita biežāk šauj slikti guļus. Viņa sāk no vidējā mērķa (1,2,3,4,5), pēc tam iet pa labi, pēc tam tēmē pa otro mērķi un iet pa kreisi. Neesmu šaušanas speciālists, bet man liekas, ka tas nav labākais veids, jo ir jābūt iemaņām "virzīt" šauteni uz abām pusēm, kas, šķiet, prasa papildus iemaņas.
, 2021-03-03 13:12, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Sanita biežāk šauj slikti guļus. Viņa sāk no vidējā mērķa (1,2,3,4,5), pēc tam iet pa labi, pēc tam tēmē pa otro mērķi un iet pa kreisi. Neesmu šaušanas speciālists, bet man liekas, ka tas nav labākais veids, jo ir jābūt iemaņām "virzīt" šauteni uz abām pusēm, kas, šķiet, prasa papildus iemaņas.
Jā, abas ar māsu tā šauj. Grūti saprast, kāpēc tā, jo Pasaules kausā no top biatlonistēm neviena tā nešauj
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.
Juhanness Tinjess Bē. Foto: IBU/Christian Manzoni
3

J.T. Bē pat trīs soda apļi neliek atskatīties, Rastorgujevs noslīd līdz 32. vietai

Pasaules kausa biatlonā pēdējā posmā Kanādas trasē Kenmorā par iedzīšanas uzvarētāju bez pārsteigumiem kļuva Juhanness Tinjess Bē, kura uzvarai šķēršļus nelika arī trīs pieļautās kļūdas. Ar 22. numuru no starta vārtiem izslēpojušais Andrejs Rastorgujevs ieņēma 32. vietu.