Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Tomass Neuss Lucs

Sabulei IBU kausa izcīņas sprintā 77. vieta

Sabulei IBU kausa izcīņas sprintā 77. vieta
Annija Sabule. Foto: LBF Facebook lapa

Ar 7,5 km sprintu dāmām Čehijas pilsētā Novo Mesto startējis Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa sestais posms. Vienīgā Latvijas pārstāve Annija Sabule ar trim kļūdām ieņēma 77. vietu.

# Annija Sabule pagājušajā nedēļā startēja Eiropas čempionātā biatlonā, individuāli augstāko rezultātu sasniedzot tieši sprinta distancē – 80. vieta. Viņa šosezon piedalījusies arī četrās Pasaules kausa izcīņas sacensībās.

# Sabule trasē devās jau ar trešo starta numuru un pirmajā ugunslīnijā nopelnīja vienu soda apli, savukārt stāvus šaušanā neaizvēra divus mērķus. 24 gadus vecā Latvijas biatloniste finišēja četras minūtes un 19,7 sekundes aiz uzvarētājās, 85 biatlonistu konkurencē ieņemot 77. vietu.

# Annija ātrākajai uz slēpēm piekāpās divas minūtes un 34,7 sekundes, kas šajā rādītājā deva 81. pozīciju, apsteidzot igaunieti, divas lietuvietes un britu sportisti.

# Pirmo vietu pārliecinoši izcīnīja Francijas biatloniste Karolīne Kolombo, 39 sekundes aiz viņas ierindojās otrās vietas ieguvēja austriete Anna Gandlere, bet 1,7 sekundes aiz Gandleres finišēja pieredzējusī Larisa Kukļina no Krievijas. Pirmais sešinieks šāva nekļūdīgi.

# Pulksten 15:00 10 km sprintu aizvadīs vīrieši, Latviju pārstāvot Aleksandram Patrijukam, Edgaram Misem un Rūdim Balodim.

IBU kausa 6. posms, 7,5 km sprints sievietēm

V.BiatlonisteValstsKļūdasLaiks
1.K. KolomboFrancija018:59.0
2.A. GandlereAustrija0+39.0
3.L. KukļinaKrievija0+40.7
4.L. DžīnmonēFrancija0+44.4
5.A. TolmačevaRumānija0+52.0
6.M.K. JohansenaNorvēģija0+53.8
77.A. SabuleLatvija3+4:16.9

Piedalījās 85 sportistes


, 2022-02-03 13:01, pirms 2 gadiem
Tak jāmet miers
, 2022-02-03 13:16, pirms 2 gadiem
Laikam bija superslīdamība, ka uzvarētājai zem 19 minūtem un Sabulei tik mazs zaudējums uz slēpēm. Bet diemžēl Sabulei nesanāca to izmantot.

Varbūt kāds ir informēts - vai tiešam junioru pasaules čempionāts notiks ASV? Tas neizklausās baigi prātīgi...
, 2022-02-03 13:18, pirms 2 gadiem
Iespārda rezultati. 24 gadi un mīcās pa beigām ar 4min atpalicību. Nav ienācis pratā mainīt sporta veidu
, 2022-02-03 14:01, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Laikam bija superslīdamība, ka uzvarētājai zem 19 minūtem un Sabulei tik mazs zaudējums uz slēpēm. Bet diemžēl Sabulei nesanāca to izmantot.

Varbūt kāds ir informēts - vai tiešam junioru pasaules čempionāts notiks ASV? Tas neizklausās baigi prātīgi...
Jā, tiešām Amerikā.
, 2022-02-03 20:41, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Laikam bija superslīdamība, ka uzvarētājai zem 19 minūtem un Sabulei tik mazs zaudējums uz slēpēm. Bet diemžēl Sabulei nesanāca to izmantot.

Varbūt kāds ir informēts - vai tiešam junioru pasaules čempionāts notiks ASV? Tas neizklausās baigi prātīgi...
A kas ir prātīgi? Visām pārējām valstīm, ārpus Eiropas, vienmēr braukt uz sacensībām Eiropā? Cik tad bieži citos kontinentos tie lielie mači notiek?
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.