Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs: ''Situācija ar trešo reizi ir sarežģītāka, un sodu neesmu pelnījis''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Rastorgujevs: ''Situācija ar trešo reizi ir sarežģītāka, un sodu neesmu pelnījis''
Andrejs Rastorgujevs. Foto: AP/Scanpix

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs intervijā ''Sporta Avīzei'' pirmo reizi komentēja saņemto 18 mēnešu diskvalifikāciju par dopinga kontroļu noteikumu pārkāpumu. Biatlonists joprojām uzskata, ka trešajā reizē piespriests nepamatots sods un cer, ka Sporta Arbitrāžas tiesa apelācijā izskatīs visu pušu argumentus.

Pagājušās sezonas izskaņā jeb šī gada martā Starptautiskā biatlona savienība (IBU) uz izmeklēšanas laiku no sacensībām atstādināja Andreju Rastorgujevu. Kā iemesls tika norādīts dopinga kontroļu noteikumu pārkāpums jeb trīs reizes 12 mēnešu laikā neatrašanās iepriekš norādītajā vietā. Vēlāk Rastorgujeva lieta nonāca Sporta Arbitrāžas tiesā, kuras lēmums Latvijas vadošajam biatlonistam nebija labvēlīgs - CAS piesprieda 18 mēnešu diskvalifikāciju.

''Nevēlos attaisnoties, bet vienkārši izstāstīt, kas noticis. Tā ir katastrofa! Lūzuma punkts manā dzīvē, nemaz nerunājot par karjeru. Tas man ir liels trieciens, tāpēc līdz šim intervijas nesniedzu - vēl nebiju tam gatavs,'' interviju žurnālam ''Sporta Avīze'', kas tirdzniecībā būs pieejama no otrdienas, iesāk Rastorgujevs. ''Daudzi domā, ka varbūt Rastorgujevs lietoja aizliegtās vielas vai slēpās no dopinga kontrolieriem, bet tas tā nav. Pirmo divu brīdinājumu saņemšanas laikā es tiešām neatrados paša norādītajā vietā un tā ir tīri mana vaina, bet saistībā ar trešo reizi situācija ir daudz sarežģītāka un šādu sodu neesmu pelnījis.''

Pirmās divas kļūdas Rastorgujevs pieļāvis 2019. gada novembrī un 2020. gada jūnijā. Pirmajā reizē Antidopinga un administrēšanas sistēmā biatlonists norādīja, ka atradīsies Itālijā Stelvio kalnu pārejā, taču saslimšanas dēļ devās uz Norvēģiju, kur slimības un sliktā interneta dēļ sistēmā nav aktualizējis datus. Otro brīdinājumu Rastorgujevs saņēma 2020. gada jūnijā, kad no Rīgas devās uz dzimto Alūksni, vēlreiz neatjaunojot datus sistēmā. ''Piekrītu, ka šīs divas reizes bija neuzmanība, un atzīstu kļūdas,'' intervijā klāsta biatlonists, sakot, ka turpmāk ir rūpīgi sekojis līdz datu ievadīšanai un arī dopinga uzraugi Rastorgujevu sākuši apciemot biežāk.

Trešais brīdinājums saņemts īsi pirms pagājušās sezonas sākuma un tas saistīts ar to pašu Stelvio kalnu pāreju, kurā tika saņemts pirmais brīdinājums. Un tieši šeit sākas neskaidrības starp Rastorgujevu un dopinga uzraugiem. ''Izrādās, ka pirmajā reizē viņi nemaz nebija ieradušies uz vietas, bet brīdinājumu iedeva, jo ADAMS neesot pietiekami daudz informācijas. Tas bija liels šoks. Uz to viesnīcu biju braucis jau septiņus gadus, kā minimums, pa divām reizēm sezonā. Nometne varēja būt pat 24 dienas ilga, tādēļ gadījās, ka gada laikā tur pavadīju arī vairāk kā mēnesi, allaž ierakstot vienu un to pašu adresi.'' Rastorgujeva komanda šoreiz brīdinājuma stāšanos spēkā centusies nepieļaut un piesaistījusi advokātu no Šveices, jo uzskatījusi, ka šoreiz soda mērs nav atbilstošs. ''Ja uzbrauc šīs pārejas pašā augšā, viesnīca ar lielu uzrakstu ir tieši priekšā. Ar soļiem skaitīju - tā atrodas 12 metru attālumā. Uzraugi uzskata, ka nav pietiekamas informācijas par atrašanās vietu, tomēr, ja šo informāciju ievadītu navigācijā, viņi tiktu aizvesti tur, kur atrados,'' strīda būtību skaidro biatlonists.

CAS lēma Rastorgujevam piespriest 18 mēnešu diskvalifikāciju un lēmums biatlonistam sniedzis vēl vienu šoku. ''Tās nebija tikai cerības, ka viss būs labi. Beigās rezultāts izrādījās pilnīgi pretējs.'' Lieta CAS iesniegta vēlreiz un tagad to skatīs trīs mēnešu laikā. Šī ir pēdējā instance, kurā lieta tiks skatīta un tās lēmums būs galējs. Pagaidām nav zināms, kad varētu notikt noklausīšanās, taču biatlonists cer, ka šoreiz tiesneši iedziļināsies visos argumentos.

''Sporta Avīzes'' novembra numuru, kurā Andrejs Rastorgujevs plašāk izskaidrojis stāstu par savu diskvalifikāciju, jau tuvākajās dienās būs iespējams iegādāties tirdzniecības punktos visā Latvijā.

Izmantotie resursi:
''Sporta Avīze''

  +1 [+] [-]

, 2021-11-01 10:49, pirms 2 gadiem
Banāns
Slēpts komentārs: Raitcha

  +3 [+] [-]

, 2021-11-01 11:02, pirms 2 gadiem
Raitcha rakstīja: Zīme, ka jāmet miers, jāmācās kaut ko citu dzīvē darīt... Tāpat nekas tur sakarīgs no tā sporta nebija...
Gadu no gada šaušana klibo...
Plus vispār, jēga no sporta veida, kuru savā valstī nevar trenēties. Tērē tik vals un sponsoru naudu braukājot pa sniegotajām kūrortu pilsētiņām.
neesi kkads namgeja radinieks?

  +1 [+] [-]

, 2021-11-01 11:31, pirms 2 gadiem
Te neviens neauklējas.

  +2 [+] [-]

, 2021-11-01 11:59, pirms 2 gadiem
Gulbis=Ostapenko=Rastorgujevs

Reizēm var izšaut, bet kopumā vilšanās pēc vilšanās

  +1 [+] [-]

, 2021-11-01 12:03, pirms 2 gadiem
lol

  -2 [+] [-]

, 2021-11-01 12:19, pirms 2 gadiem
Laiks beigt karjeru..labs ,vidusmēra sniegums.. uzvarām pietrūka rakstura..

  -1 [+] [-]

, 2021-11-01 12:21, pirms 2 gadiem
Truestory,pašas spilgtakas zvaigznes trūkst tavā sarakstā..olijars..

     [+] [-]

, 2021-11-01 12:37, pirms 2 gadiem
Tikai kāpēc nokluva līdz trešai reizei? Nesaprotu, tak tiek maksāts par to ka veic visus pienākumus biatlona izlasē, lai varētu piedalīties sacensībās, bet cilvēks uzliek mīksto. Iedomājaties, tas ir kā maršruta autobusa šoferis, kuram jābrauc 3. maršruts, bet vińš izdomā braukt 6. , jo tas patīk labāk.

  -1 [+] [-]

, 2021-11-01 13:08, pirms 2 gadiem
Žēl, bet attaisnojuma nav. Ne jau velti pieļaujamas 2 kļūdas. Ja nu tad nepietiek, kāda tagad starpība: tika netīri spēlēts vai vienkārši nolaidība, vainot var visu pasauli, bet vainīgs ir pats. Pēc otrās reizes vajadzēja saprast, ka attieksme ir jāmaina, profesionālis kā nekā...

  +2 [+] [-]

, 2021-11-01 13:21, pirms 2 gadiem
Ja godīgi, tad pēc skaidrojuma par trešo reizi liekas gan dīvaini un tad teorētiski cerība ir. Ja vīliņš visas iepriekšējās reizes šo adresi devis un viss ok, un te pēkšņi vienā reizē pasaka ka tā ir 12m tālāk.... Žēl, nu jāskatās, bet no viņa puses tas vismaz nedaudz tas kaut ko paskaidro un izlīdzina. Interesanti tikai cik cītīgi viņu tur meklēja ka neatrada, vai nevarēja sazvanīt utt. Jo tad varētu domāt ka speciāli no konkurenta atbrīvojas..

  +3 [+] [-]

, 2021-11-01 13:23, pirms 2 gadiem
Wow kas par stulbiem komentāriem. Ka tik kādam uzbraukt virsū. Lielisks sportists un cilvēks. Izskatās ,ka trešajā reizē tā bijusi antidopindistu nolaidība nevis viņa.
Lai izdodas izcīnīt taisnību. Nebūtu forši ja kaut kāda kārtējā bezjēdzīgā birokrātija atņems sportistam karjeru.

  -1 [+] [-]

, 2021-11-01 13:38, pirms 2 gadiem
Nu kaut kā izskatās pēc tāda 3. klases skolnieka un taisnošanās kapēc mājasdarbs nebija izpildīts. Internets lēns utt. Nu beidz. Labi apzinās ar ko var beigties, ja šīs formalitātes nenokārto.

  +4 [+] [-]

, 2021-11-01 13:51, pirms 2 gadiem
Kas jums dzīvē pāri nodarījis, ka tik ļoti gribat, lai viņam atstāj spēkā to diskābeli un ar steigu beidz karjeru? Ok, var uzbraukt par to aizmāršību par pirmajām 2 epizodēm, bet kā var tik ļoti gribēt, lai Rastijs beidz karjeru? Ejat n*huj.

  +2 [+] [-]

, 2021-11-01 13:53, pirms 2 gadiem
Krizz14 rakstīja: Wow kas par stulbiem komentāriem. Ka tik kādam uzbraukt virsū. Lielisks sportists un cilvēks. Izskatās ,ka trešajā reizē tā bijusi antidopindistu nolaidība nevis viņa.
Lai izdodas izcīnīt taisnību. Nebūtu forši ja kaut kāda kārtējā bezjēdzīgā birokrātija atņems sportistam karjeru.
Vo vo, es arī šo nesaprotu - ka tik kādam kaut ko sliktāku novēlēt. Tā parasti dara, kad pašam dzīve sūdīga. Tad gribās, lai citiem arī neiet, uz tā rēķina var sajusties par sevi kaut nedaudz labāk.

  +6 [+] [-]

, 2021-11-01 13:57, pirms 2 gadiem
Cerams, ka tomēr ar minēto Šveices advokātu izdosies pierādīt 3.liktenīgā brīdinājuma nepamatotību un atgriezties vismaz sezonas vidū!!!
Turies, Andrej!

Un visi heiteri, atsūciet sev!

  +1 [+] [-]

, 2021-11-01 14:02, pirms 2 gadiem
Būba, perfekti pateici par to sliktā vēlēšanu citiem ka pašiem dzīvē neiet. Tā patiešām ir, tā kā varam būt tikai līdzjūtīgi pret tiem nejaukajiem komentāriem.

  +2 [+] [-]

, 2021-11-01 14:05, pirms 2 gadiem
Daļa no īsteniem LV sporta faniem jau izteikusi ,savus unikālos komentārus , kuri svā kontekstā neatsķiras neskatoties par kuru sportistu vai sporta veidu tiek uzskricelēti .
Nezinu vai tas ir Andreja pienākums (informēt dopinga aģentūru) ,viņa komandas, federācijas vai vēl kāda cita ,bet nu kasjaks konkrēts .
Ceru ,ka izdosies izkapāties ,tomēr pārstāv mūsu valsti ziemas sporta veidā ar vislielāko konkurenci !

  -1 [+] [-]

, 2021-11-01 14:42, pirms 2 gadiem
Tas ir tas pats kad auto vadītājs pamet avārijas vietu! Nu nekādu attaisnojuma!

  +1 [+] [-]

, 2021-11-01 14:46, pirms 2 gadiem
diikjis rakstīja: Ja godīgi, tad pēc skaidrojuma par trešo reizi liekas gan dīvaini un tad teorētiski cerība ir. Ja vīliņš visas iepriekšējās reizes šo adresi devis un viss ok, un te pēkšņi vienā reizē pasaka ka tā ir 12m tālāk.... Žēl, nu jāskatās, bet no viņa puses tas vismaz nedaudz tas kaut ko paskaidro un izlīdzina. Interesanti tikai cik cītīgi viņu tur meklēja ka neatrada, vai nevarēja sazvanīt utt. Jo tad varētu domāt ka speciāli no konkurenta atbrīvojas..
Pareizi, Bē ar Legreidu padzirdēja, ka šogad visi šāvieni būs mērķī un nolēma izrēķināties.

  -1 [+] [-]

, 2021-11-01 15:05, pirms 2 gadiem
truestory rakstīja: Gulbis=Ostapenko=Rastorgujevs

Reizēm var izšaut, bet kopumā vilšanās pēc vilšanās
Ostapenko nepelnīti te piemini, šamā ir daudz vairāk sasniegusi kā šie abi frukti kopā...

     [+] [-]

, 2021-11-01 15:09, pirms 2 gadiem
truestory rakstīja: Gulbis=Ostapenko=Rastorgujevs

Reizēm var izšaut, bet kopumā vilšanās pēc vilšanās
Starp minētajiem 3 sportistiem ir atšķirības un pietiekami lielas. Vislielākais sporta fanātiķis no šiem ir Rastorgujevs.Gulbis un Ostapenko arī ieguldījuši lielau darbu, lai kaut ko izcilu sasniegtu, bet ir vērojamas arī izbarukt uz talanta rēķina. Rastorgujevs tieši no attieksmes pret sportu un sporta fanātisma ir kaut kas līdzīgs Bjorndalenam - sportam pakļaus visu savu dzīvi. Andrejs tikai ir jūtami nervozāks, izklaidīgāks, sadeg izšķirīgos brīžos.
Milzīgi liela cieņa pret Rastorgujevu kā sportistu, nedaudz mazāka cieņa bet arī augstā līmenī ir pret Osatepnko un Gulbis un cieņa...nolēmu paklusēt.

  +3 [+] [-]

, 2021-11-01 18:29, pirms 2 gadiem
Tāds haotisks atreferējums, nevar īsti saprast...

Tad sanāk, ka pirmās divas reizes pārbaudītāji reāli uzrāva, ka Rastijs nav īstajā vietā? Cik bieži apmēram notiek pārbaudes?

Lai nu kā, tomēr gribētos Rastiju redzēt startējam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2021-11-02 06:05, pirms 2 gadiem
Viņa dižie aizstāvji laikam uzskata, ka kam negadās 3x neierasties darbā. Parasti saka, ka 1x, 2x varētu būt cūcene, bet 3x jau tendence uz regularitāti. Piekrītu tiem, kas uzskata, ka līdz 3x reizei profesionālim nebija jānonāk. Slavējat viņa darba ētiku un attieksmi pret sportu, bet tas neiet kopā ar šo lietu. Rastijs ir pievīlis līdzjutēju sirdis. Tāpēc šāda līdzjutēju attieksme.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2021-11-02 18:24, pirms 2 gadiem
diikjis rakstīja: Ja godīgi, tad pēc skaidrojuma par trešo reizi liekas gan dīvaini un tad teorētiski cerība ir. Ja vīliņš visas iepriekšējās reizes šo adresi devis un viss ok, un te pēkšņi vienā reizē pasaka ka tā ir 12m tālāk.... Žēl, nu jāskatās, bet no viņa puses tas vismaz nedaudz tas kaut ko paskaidro un izlīdzina. Interesanti tikai cik cītīgi viņu tur meklēja ka neatrada, vai nevarēja sazvanīt utt. Jo tad varētu domāt ka speciāli no konkurenta atbrīvojas..
Kas tieši tur dīvains? Tev divas kļūdas (pats tās pat atzīst), domā, ka trešajā reizē baigi auklēsies. Da ph, cik tur to metru. Vnk, ja tev ir jau DIVAS kļūdas, tad ir jāpadomā ar galvu drusku vai nu pašam vai kādam no komandas. Šeit var just līdzi un paraudāt, bet reāli pats vainīgs.

     [+] [-]

, 2021-11-02 19:06, pirms 2 gadiem
Nelietotājs rakstīja: Kas tieši tur dīvains? Tev divas kļūdas (pats tās pat atzīst), domā, ka trešajā reizē baigi auklēsies. Da ph, cik tur to metru. Vnk, ja tev ir jau DIVAS kļūdas, tad ir jāpadomā ar galvu drusku vai nu pašam vai kādam no komandas. Šeit var just līdzi un paraudāt, bet reāli pats vainīgs.
Lūdzu nopērc Sporta Avīzi vai palūdz mammai bankas karti un atļauju iztērēt 2 EUR par Dienas rakstu, jo pilnajā versijā ir paskaidrots, kādi mēri tika pieņemti pēc 2. brīdinājuma un kāds ir trešā pārkāpuma iemesls.

     [+] [-]

, 2021-11-02 19:14, pirms 2 gadiem
deadmau5 rakstīja: Lūdzu nopērc Sporta Avīzi vai palūdz mammai bankas karti un atļauju iztērēt 2 EUR par Dienas rakstu, jo pilnajā versijā ir paskaidrots, kādi mēri tika pieņemti pēc 2. brīdinājuma un kāds ir trešā pārkāpuma iemesls.
Dārgais cilvēk, kura segvārds atspoguļo vienu no briesmīgākajiem izpildītājiem electro mūzikas vēsturē, atļauj man izvēlēties, kam un kur ņemt naudu. P.S. Es esmu DELFI+ abonētājs.

     [+] [-]

, 2021-11-02 23:05, pirms 2 gadiem
Pievienojies mums Telegram - https://t.me/likmeslv