Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Loginovs pastāsta par iemesliem nesekmīgajai sezonai

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Loginovs pastāsta par iemesliem nesekmīgajai sezonai
Aleksandrs Loginovs. Foto: Tiziana FABI / AFP

Viens no Krievijas biatlona izlases līderiem Aleksandrs Loginovs aizvadīja salīdzinoši viduvēju sezonu, lai neteiktu vairāk. Taču tam ir bijuši savi iemesli – slimība pagājušajā vasarā un tēva nāve šī gada janvārī, tā Norvēģijas laikrakstam „Dagbladet” pastāstījis krievu biatlonists.

Ar iegūtajām divām individuālajām medaļām 2019.gada pasaules čempionātā Estersundā, kā arī pērn Anterselvā izcīnīto zeltu un sudrabu, Aleksandrs Loginovs kopā ar francūžiem ir bijis viens no sīvākajiem konkurentiem vadošajai biatlona nācijai Norvēģijai. Taču Loginovs ir palicis atmiņā arī sodu par dopinga lietošanu 2013.gadā. Tas arī sabojā attiecības ar vairākiem citu valstu biatlonistiem. Arī abi brāļi Bē ir kritiski izteikušies par Krievijas biatlonistu, it īpaši pēc pagājušā gadā izcīnīta zelta sprintā..

Taču pagājušajā sezonā norvēģi pārstājuši tik ļoti domāt par Loginovu, jo viņa rezultāti bija kritušies. Sezonas divi ievērojamākie Loginova panākumi bija bronza pasaules čempionātā stafetē un viena uzvara pasaules kausa posmā Itālijā. Šī pirmā vieta 20km individuālajā distancē bija viņa vienīgā individuālā godalgotā vieta šīs sezonas pasaules kausa posmos un viena no retajām reizēm desmitniekā. Pasaules čempionātā Pokļukā ar 9.vietu masu startā krievu biatlonistam vienīgo reizi izdevās čempionātā iekļūt desmitniekā. Šādi rezultāti priekš Loginova standartiem ir ļoti pieticīgi.

Iemesli šādai vājai sezonai sākās pagājušā gada augustā, kad Krievijas sportistu piemeklēja slimība, kas uz vairākām nedēļām pārvilka svītru treniņu procesam un sabojāja sezonas iesākumu. Kad pamazām Loginovs sāka atgūties, šī gada sākumā sekoja trieciens, proti, pasaules kausa laikā Oberhofā viņš saņēma ļoti bēdīgu ziņu – bija nomiris viņa tēvs.

„Tas bija smagi. Es biju sagrauts. Es nevarēju nekur aizbraukt, un atlika tikai saņemties un nostāties uz kājām,” skaidro Loginovs., kurš nedēļu vēlāk izcīnīja šīs sezonas vienīgo uzvaru un godalgoto vietu Anterselvā. „Nebija viegli sajust prieku par biatlonu, kad biju pazaudējis cilvēku, kurš mani bija ievadījis sportā. Mans tēvs mīlēja biatlonu, un mēs manā bērnībā ļoti bieži kopā skatījāmies biatlona sacensības televīzijā,” piebilst Loginovs.

Viņš norāda, ka ir gatavs atstāt aiz muguras šo grūto periodu un koncentrēsies Olimpiskajām spēlēm Ķīnā. Ja Loginovam izdosies atgūt kādreizējo formu, viņš noteikti būs medaļu pretendents.