Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Tikai vienam Latvijas kalnu slēpotājam izdodas tikt trijniekā BK kopvērtējumā

Tikai vienam Latvijas kalnu slēpotājam izdodas tikt trijniekā BK kopvērtējumā
Žaks Gedra. Foto: Emīls Lukšo/ski.lv

Baltijas kausa kalnu slēpošanā kopvērtējumā trijniekā ir ticis tikai viens Latvijas pārstāvis - Žaks Gedra, kurš no gandrīz 200 kalnu slēpotājiem ir izcīnījis 2.vietu.

Pieaugušajiem un U21 grupai sezonas garumā Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotajam Baltijas kausam kalnu slēpošanā bija četri posmi. Kalnu slēpotāji vispirms novembrī sacentās Lietuvā slēgtajā hallē “Snow arena”, tad janvārī ļoti spēcīga sastāva sacensībās Itālijā, marta sākumā pie mums Latvijā Siguldā un tagad kā allaž sezonas nobeigumā Pihē.

Žaks Gedra vēl nostartēja marta sākumā Baltijas kausa 4.posmā Siguldā, uzvarot slalomā, kas bija viņa pēdējai starts karjerā, bet, neskatoties uz nestartēšanu Somijā, kur piedalījās organizēšanā, tomēr spēja ar 324 punktiem iegūt kopvērtējumā 2.vietu, par 56 punktiem piekāpjoties Pihē trīs uzvaras un vienu otro vietu ieguvušajam somam Salomo Sirvio. Desmitnieka beigās ar astoto un dalītu devīto vietu ierindojās Rihards Allens (216 punkti) un Miks Zvejnieks (214 punkti), kurš izlaida Lietuvas un Siguldas posmus.

Sievietēm sezonas garumā piedalījās pāri par 120 kalnu slēpotājām, pirmo trijnieku aizņemot Somijas kalnu slēpotājām. Ja Kando (460) un Šarlote Henriksone (423) bija pārliecinoši pirmajās divās vietās, tad Sanni Virta ar nopelnītajiem 305 punktiem tikai par nieka diviem apsteidza Samantu Līcīti, kurai līdz ar to 4.vieta. Turpat cieši blakus ar 300 punktiem 5.vietā ierindojās Namsone, bet sešinieku noslēdza olimpiskajās spēlēs 20.vietu izcīnījusī un Pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā tikusī baltkrieviete Marija Škanova, kura piedalījās tikai Itālijas posmā, izcīnot divas uzvaras un vienu otro vietu.


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.