Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Vīgantam arī neslīd slēpes un ''Tour de ski'' pabeidz krietni tālāk nekā cerēts

Vīgantam arī neslīd slēpes un ''Tour de ski'' pabeidz krietni tālāk nekā cerēts
Īvo Niskanens. Foto: Nordic Focus/Modica.

Vairāku posmu distanču slēpošanas seriāla “Tour de ski” otrajā posmā Latvijas labākajam distanču slēpotājam Raimo Vīgantam no Madonas arī mocījās ar slēpju slīdāmību un 104 dalībnieku konkurencē 15km klasiskā stila distancē ar intervāla startu ierindojās 82.vietā.

Igaunijas komandā trenējošais Raimo Vīgants vakar savu otro “Tour de ski” iesāka ļoti labi, sprintā brīvajā stilā apsteidzot vairāk nekā pusi konkurentu un trešo reizi karjerā iekļūstot piecdesmitniekā – 47.vieta. Jau pirms tūres bija zināms, ka, tā kā Igaunijas komanda trešdien dodas mājup, tad madonietis piedalīsies tikai pirmajos divos posmos. Līdz ar to šodienas starts 2020.gada pasaules U23 čempionāta 9.vietas ieguvējam bija pēdējais šī gada “Tour de ski”.

Līdzīgi kā Patrīcija arī Raimo slēpes šodien neslīdēja, līdz ar to arī madonietis pēc sekmīgās pirmās dienas otrajā posmā uz labu rezultātu nevarēja cerēt. Beigās Raimo no uzvarētāja Īvo Niskanena atpalika gandrīz četras ar pusi minūtes. Pirms mēneša PK posmā Rukā šajā pašā distancē Somijas klasikas meistaram un uzvarētājam Vīgants zaudēja mazāk nekā trīs minūtes.

Aiz Niskanena otro vietu ieguva un pēc vairāku startu pārtraukuma trijniekā atgriezās nestabilu sniegumu šajā sezonā rādošais krievs Aleksandrs Boļšunovs. Tikmēr pirmo reizi šosezon trijniekā tika norvēģis Pols Gulbergs, kurš aiz sevis ceturtajā vietā atstāja savu tautieti un sprinta “karali” Johannesu Klēbo. Savu šī gada labāko rezultātu, kas sasniegts janvārī, atkārtoja sešinieku noslēgušais itālis Frančesko de Fabiāni.

Tour de ski 2.posms, 15km klasiskajā stilā ar intervāla startu vīriešiem, Lencerhaide (Šveice), 104 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Īvo NiskanensSomija34:51.7
2.Aleksandrs BoļšunovsKrievija+19.3
3.Pols GulbergsNorvēģija+25.2
4.Johannes Hesflots KlēboNorvēģija+34.3
5.Ivans JakimuškinsKrievija+34.6
6.Frančesko de FabiāniItālija+54.1
82.Raimo VīgantsLatvija+4:23.2

, 2021-12-29 18:37, pirms 2 gadiem
Krievu Ledlauzis atkal trijniekā.
, 2021-12-29 19:54, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Krievu Ledlauzis atkal trijniekā.
kādu ledu viņš tur lauza, ja kkāds snieglietus no gaisa nāca? Rukā viņš varēja ledu lauzt, te tik šļūkāt sanāks.

vispār interesanti, kā šiem tur veiksies, jo divās nākamajās dienās abnormāls siltums Eiropas rietumos un vidienē ieplūdīs no Z-amerikas.. būs tur ko trases uzturētājiem un slēpju smērētājiem iespringt.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.