Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Siguldā piedāvā rīkot pasaules čempionātu bobsleja divniekos un skeletonā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Siguldā piedāvā rīkot pasaules čempionātu bobsleja divniekos un skeletonā
Zintis Ekmanis. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis informē, ka Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija (IBSF) piedāvā iespēju Siguldas trasē rīkot pasaules čempionātu. Par to tika vēstīts Latvijas Radio 1.

Sākotnēji bija plānots, ka novembra beigās Siguldas trasē risināsies Pasaules kausa sezonas atklāšanas posms. "Mums piedāvāja un faktiski arī piešķīra divus PK posmus. IBSF grib samazināt trašu skaitu, kur notiks sezona, un Sigulda ir izvēlēta par vienu no centriem. Starptautiskā federācija papildus liek priekšā apdomāt, vai mēs būtu ar mieru uzņemties pasaules čempionāta rīkošanu bobsleja divniekiem un skeletonā. Protams, mēs to vēlamies," priecīgi iesmejas Zintis Ekmanis. "Šis jautājums gan tiks izdiskutēts 10. septembrī IBSF izpildkomitejas sēdē. Tas viss ir, pateicoties mūsu iepriekšējiem labajiem sasniegumiem organizatoriskajā jomā."

Bobsleja četrinieku sakarā Siguldas variants netiek izskatīts, jo minētajām ekipāžām šī trase nav īsti piemērota. Latvijā jau iepriekš ir notikuši Pasaules kausa posmi bobslejā un skeletonā, taču ne pasaules čempionāts. 2021. gada janvāra PČ rīkošanas tiesības tika piešķirtas Leikplasidai (ASV), taču epidemioloģiskās situācijas dēļ jāsāk domāt par citiem variantiem.

Bobslejā un skeletonā pagājušā sezona noslēdzās saskaņā ar grafiku, savukārt vasaras sporta veidu kalendārus krietni vien pabojāja koronavīrusa pandēmija. Patlaban situācija ir tāda, ka jaunajā sezonā ar Covid-19 var nākties rēķināties arī bobslejā un skeletonā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Radio 1 Sporta ziņas

  +1 [+] [-]

, 2020-08-28 16:06, pirms 4 gadiem
Derētu izspiest naudu no IBSF Siguldas trases pārbūvei, lai varētu braukt arī 4-nieki.

     [+] [-]

, 2020-08-28 17:46, pirms 4 gadiem
Prognozēju,ka tulīt salavecis ar Ekmani sāks spiest naudu no valsts kases ,
stāstīs kāds mega pienesums būs ekonomikā (pandemijas laika taču jāsilda ekonomika)un Latvijas tēla popularizēšanu pasaulē utt
Bet ja tiek kartība ar savām un IBSF finansēm ,tad apsveicams pasākums!

  -3 [+] [-]

, 2020-08-28 18:45, pirms 4 gadiem
Kāda stulba, muļķu valsts jau jāatrod, kura uzņemsies šādu "godu". Gudrās, bagātās valstis pamazām slēdz milzu izdevumus prasošās renes. To izmantošana nabadzīgo valstu nelielam pulciņam neizdevušos desmitcīņnieku hobijam ir amorāla. Pensionāriem būt paēdušiem ir problēma, bet šie liekēži kāš naudu no valsts. Ne kauna, ne goda.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-28 19:13, pirms 4 gadiem
Vēl jau krievs nav atdevis visu prasīto kapostu par Soču skeletona pierādījumu nepubliskošanu Dukuriem ...

     [+] [-]

, 2020-08-28 22:55, pirms 4 gadiem
strops rakstīja: Kāda stulba, muļķu valsts jau jāatrod, kura uzņemsies šādu "godu". Gudrās, bagātās valstis pamazām slēdz milzu izdevumus prasošās renes. To izmantošana nabadzīgo valstu nelielam pulciņam neizdevušos desmitcīņnieku hobijam ir amorāla. Pensionāriem būt paēdušiem ir problēma, bet šie liekēži kāš naudu no valsts. Ne kauna, ne goda.
Trases uzturēšana nav lēta, bet kopējais ekonomiskais efekts no tās ir pozitīvs. Jāņem vērā ne tikai trases tiešie ieņēmumi, bet arī Siguldas un apkārtnes naktsmītņu, ēdināšanas un izklaides uzņēmumu ienākumi. Kā jau te minēja, augsta līmeņa sacensību rīkošana ir lieliska reklāma Siguldai, un daudzi apmeklētāji/skatītāji atbrauc arī citā laikā.