Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Par vietu Eiropas čempionāta B divīzijas pusfinālā Latvijas kērlingisti tiksies ar Austriju

Par vietu Eiropas čempionāta B divīzijas pusfinālā Latvijas kērlingisti tiksies ar Austriju
No kreisās: Aivars Avotiņš, Mārtiņš Trukšāns, Sandris Buholcs
Foto: WCF/Celine Stucki

Šodien, 25.novembrī Eiropas čempionātā B divīzijā Lillehamerē, Norvēģijā Latvijas vīriešu izlase noslēdza apļa turnīru savā apakšgrupā. Nervus kutinošā spēles galotnē viņi nozaga uzvaru Igaunijai ar 8:7 un kā pēdējie no savas grupas ielēca play-off kārtā.

Spēle pret igauņiem bija – visu vai neko. Tikai uzvara mūsu izlasei derēja, lai turpinātu cīnīties par B divīzijas medaļām, divām vietām uz A divīziju un pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīru.

Spēles sākums aizritēja mazrezultatīvi. Pirmo punktu mūsu izlase guva tikai ceturtajā endā, kad Igaunija bija vienu izcīnījusi otrajā un vienu nozagusi trešajā endā (1:2). Beidzot septītajā endā izdevās izcīnīt četrus punktus, diemžēl tie nonāca igauņu kontā (6:2) un šķita, ka šis ir liktenīgais ends. Tomēr mūsu izlase nepadevās. Astotajā viņi samazināja rezultāta starpību līdz -3 (4:7) un pēc nozagta punkta devītajā līdz -2 (5:7). Arī 10.endā igauņi nespēja realizēt pēdējā metiena tiesības, kas izrādījās trīs punktu vērtībā mums par labu, ar ko pietika, lai mūsu puiši uzvarētu šo svarīgo spēli.

Vīriešu izlases skipa Mārtiņa Trukšāna komentārs pēc spēles ar Igauniju:
"Igauņi pirmo spēles pusi spēlēja ļoti labi. Mēs sākumā nevarējām uzķert "draw" metiena spēku, jo ledus bija vēl ātrāks. Prieks, ka cīnījāmies līdz galam. Izmantojām nestandarta taktiku, kas pretiniekus pamatīgi samulsināja. Pēdējos trīs endos nospēlējām ļoti labi – ar to pietika uzvarai!"

Par vietu pusfinālā vīriešu izlase 26.novembrī plkst. 11:00 pēc Latvijas laika tiksies ar Austriju. Paralēli šai spēlei sieviešu izlase pusfinālā sacentīsies ar Ungāriju.

Sieviešu izlase izspēlēs apļa turnīru – deviņas spēles, noskaidrojot vietu sadalījumu kopvērtējumā. Četras labākās no visām 10 turpinās cīņu pusfinālā, 1.vietai sacenšoties ar 4.vietu un 2. ar 3.vietu. Savukārt vīriešu izlase aizvadīs septiņas spēles B divīzijas B grupā. Labākās trīs no katras grupas kvalificēsies play-off kārtai. Abu grupu pirmo vietu ieguvēji automātiski nokļūs pusfināla spēlē, toties A2 ar B3 un A3 ar B2 izlases savā starpā noskaidros pārējos divus pusfinālistus. Pusfināla uzvarētāji abās konkurencēs ne tikai iekļūst cīņā par zelta medaļām, bet arī nodrošina savai valstij vietu A divīzijā nākamajā sezonā, kā arī vietu pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā (17.-22.janvāris) Lohjā, Somijā.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete, Letīcija Ieviņa, trenere Iveta Staša-Šaršūne.
Latvijas vīriešu izlases sastāvs: Mārtiņš Trukšāns (skips), Jānis Klīve, Aivars Avotiņš, Sandris Buholcs, Roberts Reinis Buncis.

Sieviešu izlases spēļu grafiks un rezultāti (pēc Latvijas laika):

8:6 – Slovēnija
2:10 – Ungārija
2:11 – Austrija
6:4 – Lietuva
5:8 – Anglija
10:2 – Slovākija
10:4 – Spānija
10:8 (EE) – Somija
10:4 – Norvēģija
/26.11./ 11:00 – Ungārija

Vīriešu izlases spēļu grafiks un rezultāti (pēc Latvijas laika):

7:4 – Baltkrievija
4:8 – Lietuva
4:8 – Krievija
7:1 – Beļģija
11:6 – Ungārija
3:8 – Spānija
8:7 – Igaunija
/26.11./ 11:00 – Austrija

Kopvērtējums sieviešu konkurencē:

1. Ungārija 9-8-1 Q
2. Norvēģija 9-7-2 Q
3. Anglija 9-7-2 Q
4. Latvija 9-6-3 Q
5. Lietuva 9-6-3
6. Austrija 9-4-5
7. Slovēnija 9-3-6
8. Slovākija 9-2-7
9. Spānija 9-2-7 /izkrīt uz C divīziju/
10. Somija 9-0-9 /izkrīt uz C divīziju/

Kopvērtējums vīriešu konkurencē B apakšgrupā:

1. Krievija 7-7-0 Q
2. Spānija 7-6-1 Q
3. Latvija 7-4-3 Q
4. Igaunija 7-4-3
5. Beļģija 7-3-4
6. Ungārija 7-2-5
7. Baltkrievija 7-1-6
8. Lietuva 7-1-6

Latvijas izlašu dalību Eiropas čempionātā atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija.

Online rezultāti A divīzijā: https://worldcurling.org/events/ecc...
Online rezultāti B divīzijā: https://worldcurling.org/events/ecc...
Tiešraides A divīzijā: https://recast.app/invited?referrer...


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.