Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Baltijas kausā Somijā arī FIS slalomā dominē mājinieki, Zvejniekam viena godalga

Baltijas kausā Somijā arī FIS slalomā dominē mājinieki, Zvejniekam viena godalga
Miks Zvejnieks. Foto: E.Lukšo/ski.lv

Vakar un šodien Somijas ziemeļu ciematā Pihē Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotajā tradicionālajā Baltijas kausā kalnu slēpošanā juniori un pieaugušo grupas pārstāvji sacentās FIS slalomā, kur atkal uzvaras svinēja mājinieki. Toties pirmajā dienā beidzot Latvijai tika arī godalgota vieta, par ko ar trešo labāko rezultātu parūpējās olimpietis Miks Zvejnieks.

Tāpat kā milzu slalomā arī FIS slalomā bija divas sacensības, no kurām vienas bija Latvijas junioru čempionāts, bet otras – Igaunijas čempionāts. Vienīgā atšķirība no milzu slaloma, ka divas slaloma sacensības nenotika vienā dienā, bet gan divās. Vīriešiem iepriekš startējušajām Baltijas valstīm, Norvēģijai, Zviedrijai, Somijai, Itālijai un Horvātijai klāt nāca Ungārija, bet sievietēm Latvijas, Somijas un Zviedrijas komandas papildināja Norvēģija. Vīriešiem sacentās 50, bet sievietēm 13 kalnu slēpotājas.

Tāpat kā milzu slalomā dominēja somu juniori, aizņemot gandrīz visu goda pjedestālu abās sacensībās vīriešiem un sievietēm un kopā 12 godalgotajām vietām iegūstot 11. Un šo vienīgo godalgoto vietu, ko neieguva mājinieki, izcīnīja Miks Zvejnieks, kurš Latvijas junioru čempionātā no 5.vietas pēc pirmā brauciena pakāpās uz trešo, zaudējot kārtējo uzvaru izcīnījušajam Salomo Sirvio gandrīz divas sekundes, bet par 0,20 sekundēm apsteidzot šogad pasaules junioru čempionātā 25.vietu ieguvušo somu Jāko Tapanainenu. Šoreiz nākamie Latvijas pārstāvji nebija ārpus divdesmitnieka, jo 12.rezultātu (+6,76 sek.) uzrādīja Mika brālis Dāvis Zvejnieks.

Trešais no latviešiem un labākais juniors mūsējo rindās bija 21.vietu ieguvušais Roberts Kupčs. Sudrabs un bronza Latvijas junioru ieskaitē Jurģim Zvejniekam un Akselam Bergmanim, kuri zaudēja ap 20-24 sekundēm un ierindojās kopējā ieskaitē 24. un 25.vietā no 25 finišu sasniegušajiem, jo vairākas sekundes dēļ kļūdām zaudēja pirmajā braucienā.

Nākamajā dienā Miks Zvejnieks, atrazdamies otrajā vietā pēc pirmā brauciena, otrajā braucienā nefinišēja tāpat kā pārliecinošais līderis Turo Torvinens, līdz ar to palaižot garām iespēju tikt pie otras godalgotās vietas. Latvijas kalnu slēpotāji šoreiz neviens nebija divdesmitniekā, Dāvim Zvejniekam esot labākajam ar 21.vietu.

Sieviešu konkurencē Latvijas kalnu slēpotājas, lai arī ierindojās desmita beigās un zaudēja līderēm 6 līdz 9 sekundes, nopelnīja savus labākos FIS punktus slalomā, esot tuvu simts punktu robežai. Helēna Ērenpreisa ieguva 102 FIS punktus (milzu slalomā viņa ieguva 95, kas ir pirmā un pagaidām vienīgā reize zem simts FIS punktiem – aut.piez.), Samanta Līcīte saņēma 104, bet Tīnas Namsones kontā 111 FIS punkti. Ērenpreisai un Līcītei attiecīgi zelts un sudrabs junioru čempionātā, bet Namsone, kura otrajā dienā bija labākā no mūsējām, junioru čempionātā nefinišēja. Abas reizes slalomā uzvaru izcīnīja 2003.gadā dzimusī somiete Sofija Henriksone, kura pasaules junioru čempionātā ieguva 20.vietu milzu slalomā, bet šajā sezonā aizvadīja savus pirmos trīs startus karjerā Pasaules kausa posmos.

Sestdien Baltijas kauss Somijā noslēgsies ar paralēlo slalomu.


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.