Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijas jauniešu slēpotājiem uzvara un godalgotas vietas Igaunijā

Latvijas jauniešu slēpotājiem uzvara un godalgotas vietas Igaunijā
Samanta Krampe Latvijas čempionātā. Foto:Infoski.lv

Svētdien Otepē (Igaunija) “Swedbank kausa” pirmajā posmā distancēs brīvajā stila tehnikā lieliskus panākums guvuši Latvijas jaunie distanču slēpotāji, iegūstot četras godalgotas vietas. Uzvaru S12 grupā izcīnīja Samanta Krampe, tikmēr divas otrās vietas Latvijai nopelnīja Patrīcija Eiduka S15 grupā un Bruno Krampe V12 grupā, bet trešo vietu V16 grupā ieguva Raimo Vīgants.

Pagājušā nedēļas nogalē vairāki vadošie Latvijas jauniešu grupu distanču slēpotāji bija devušies uz Igaunijas distanču slēpošanas centru Otepē, lai piedalītos pirmajā posmā pazīstamajās un spēcīgajās distanču slēpošanas sacensībās “Swedbank kauss”, kas pulcē galvenokārt pašmāju visus spēcīgākos slēpotājus jauniešu un junioru grupās. Uz Igauniju savus pārstāvjus bija nosūtījuši SS “Arkādija”, Cēsu pilsētas sporta skola (CPSS), Ziemeļvidzemes orientēšanās centrs, (ZVOC), Aizkraukles sporta skola (Aizkraukles SK) un Madonas BJSK. Sacensības norisinājās brīvajā stilā, dalībniekiem atkarībā no vecuma veicot 1km līdz 10km garas distances.

Meitenēm S12 grupā (2000.g.) 31 dalībnieces vidū nepārspēta bija rīdziniece Samanta Krampe (SS “Arkādija”), kas 1km distanci veica 2:51,8. Vēl labu ātrumu demonstrēja 4.vietu ieguvusī cēsniece Signe Miķelsone, kas no Samantas atpalika 15 sekundes un kuru līdz trijniekam šķīra 6 sekundes. Puišiem šajā vecuma grupā no 28 slēpotājiem otro vietu ieguva Samantas brālis Bruno Krampe (SS “Arkādija”), kas 2km distanci veica 6:20,6, par 22,6 sekundēm atpaliekot no uzvarētāja Kaspera Lē un par 8 sekundēm apsteidzot 4.vietu ieguvušo komandas biedru Gustavu Lukstiņu, kuram līdz pjedestālam pietrūka viena sekunde.

S15 grupā (2000.g.) meitenēm 2,5km distanci Patrīcija Eiduka (Aizkraukles SK) veica 8:09,5 un no 31 dalībnieces izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tikai Aveli Ūstalu, kura bija 9 sekundes ātrāka par mūsu slēpotāju. Ceturtā godalga Latvijai tika iegūta puišiem V16 grupā (1999.g.), kur, 5km distanci veicot 13:40,1 un uzvarētājam Robertam Heldnam piekāpjoties par 15 sekundēm, trešais ātrākais bija madonietis Raimo Vīgants.

Dāmām U23 grupā divas sekundes līdz trešajai vietai pietrūka biatlonistei Ingai Paškovskai (CPSS), kura 5km distanci veica 16:28,5 un ieņēma 4.vietu, 2:07 atpaliekot no uzvarētājas un sava sporta veida pārstāves Johannas Talihermas, kura divas reizes pasaules kausa posmos biatlonā ir bijusi piecdesmitniekā. Puišiem V13 grupā (2002.g.) 2,5km distancē, kur bija vissīvākā cīņa par uzvaru un kur pirmie trīs igauņi satilpa trīs sekundēs, Uvim Akmentiņam no Madonas BJSS 5.vieta (+43 s) no 30 slēpotājiem. Viņa komandas biedram Nikam Saulītim V14 grupā (2001.g.) 2,5km pietrūka 5 sekundes līdz sešiniekam, un viņš ierindojās 9.vietā (+50 s).

Tika iegūtas arī trīs sestās vietas, par ko parūpējās Arnis un Vineta Pētersoni (CPSS) un madoniete Kitija Auziņa. A.Pētersons U23 grupā 10km noslēpoja 28:30,0 un no uzvarētāja atpalika 3:42, bet K.Auziņa arī no 11 dalībniecēm S20 grupā (1995./19996.g.) pusotru minūti atpalika no uzvarētājas, bet 19 sekundes lēnāk noslēpoja par I.Paškovsku. S16 grupā meitenēm 2,5km pārliecinoši pirmā bija Latvijā bieži sacensībās piedalošā Stīne Līsa Trū, no kuras Vineta Pētersone atpalika 1:12. Neformālā konkurencē Vineta par 24 sekundēm piekāpās gadu jaunākajai Patrīcijai Eidukai, kura arī slēpoja 2,5km.

Tikmēr tikai otrajā desmitā ierindojās divi Eiropas Jaunatnes Olimpiskā festivāla kandidāti. Patrīcijas brālis Ralfs Eiduks (Aizkraukles SK) palika 12.vietā no 41 dalībnieka V18 grupā (1997./1998.g.), 10km veicot 28:41 un no uzvarētāja atpaliekot 2:19. Te atkal Eiduku un Pētersonu neformālajā “duelī” par 11 sekundēm ātrāks bija Pētersonu ģimenes pārstāvis, taču jāatceras, ka Arnis ir trīs gadus vecāks nekā Ralfs. Diemžēl desmitniekā nespēja iekļūt arī Krista Razgale (CPSS) S18 grupā, kurai 13.vieta (+ 1:33) 30 dalībnieču konkurencē un kura bija tikai par 3 sekundēm lēnāka nekā divus gadus vecākā K.Auziņa.

Igaunijā piedalījās arī vēl daži citi Latvijas pārstāvji, kuriem vai nu neizdevās iekļūt labāko vidū, vai arī, ja iekļuva desmitniekā, tad nebija pirmie vai otrie starp mūsējiem.

Rezultāti: suusaliit.ee


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.