Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Eidukai astotā vieta Somijā, Pasaules kausa sezona sāksies nākamnedēļ

Eidukai astotā vieta Somijā, Pasaules kausa sezona sāksies nākamnedēļ
Patrīcija Eiduka. Foto: A.Veckalniņš

Nākamajā piektdienā Rukā, Somijā, sāksies Pasaules kausa sezona distanču slēpošanā, bet šajā nedēļas nogalē tika aizvadītas noslēdzošās treniņsacensības.

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka piedalījās sacensībās Muonio, kur vakar dāmas sacentās 10 kilometru distancē klasiskajā stilā, bet šodien – identiskā distancē brīvajā stilā. Abās dienās ātrākā izrādījās krievu slēpotāja Tatjana Sorina, kura vakar par 22,4 sekundēm apsteidza Nataļu Ņeprjajevu (Krievijai tika viss labāko piecinieks un astoņas no pirmajām deviņām vietām), bet šodien bija par 9,2 sekundēm ātrāka par vācieti Viktoriju Kārlu.

Eidukai sekmīgākais starts bija šodien, no Sorinas atpaliekot par 43,4 sekundēm un ieņemot astoto pozīciju. Brīvajā stilā trešo vietu ieņēma francūziete Delfina Klodela, kura Kārlai zaudēja 4,2 sekundes. Savukārt vakar Eidukai 16. pozīcija divas minūtes un 10,6 sekundes aiz uzvarētājas.

20 gadus vecā Eiduka 2018. gadā debitēja olimpiskajās spēlēs un 10 kilometru brīvā stila distancē izcīnīja 44. vietu, kas pēc valsts neatkarības atjaunošanas ir Latvijas distanču slēpotāju augstākais panākums. Šogad Eiduka arī izvirzīta Latvijas gada sportistes godam, konkurējot ar tenisistēm Aļonu Ostapenko un Anastasiju Sevastovu, biatlonisti Baibu Bendiku un šķēpmetēju Līnu Mūzi.

Izmantotie resursi:
https://www.skisport.ru/news/cross-...
https://www.skisport.ru/news/cross-...


, 2020-11-23 07:25, pirms 3 gadiem
Šogad Patrīcijai jāsāk turēties 30-niekā!!! Veiksmi!!!
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.