Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Vlhova vēlreiz spraigā cīņā pārspēj Šifrinu Levi slalomā

Vlhova vēlreiz spraigā cīņā pārspēj Šifrinu Levi slalomā
Petra Vlhova. Foto: AP/Alessandro tTovati.

Somijas ziemeļu pilsētā Levi notiekošajā Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā otrajā sacensību dienā sievietēm slalomā pirmo vietu vēlreiz izcīnīja slovākiete Petra Vlhova, uzvarot Levi pēdējos četros startos pēc kārtas un vēlreiz liekot ar otro vietu samierināties ASV pārstāvošajai Mikaēlai Šifrinai.

Pagājušajā gadā Levi slalomā Petra Vlhova uzvarēja abas dienas, un to pašu slovākiete atkārtoja arī šogad. Arī šodien pagājušā gada Pasaules kausa ieguvēja izvirzījās vadībā ar 0,18 sekunžu pārsvaru, ko otrajā braucienā palielināja līdz gandrīz pussekundei. Mikaela Šifrina spēja noturēt otro vietu, kaut arī pēc kļūdas otrā brauciena vidū, sākoties trases stāvajai daļai, šķita, ka amerikāniete nebūs trijniekā. Līdz ar to kopš 2015.gada Levi slalomā ir uzvarējušas tikai divas kalnu slēpotājas – Vlhova un Šifrina.

Vakar Lēna Dīra ar trešo vietu nopelnīja savu pirmo godalgu un šodien atkārtoja to pašu, tādējādi pirmajam trijniekam esot identiskam vakardienai. Toties 4.-6.vieta pamainījās pilnībā. Ja sestdien pirmās trīs iekļāvās sekundes robežās, tad šodien arī 4.vietas ieguvēja Vendija Holdenere zaudēja uzvarētājai mazāk par sekundi (0,97 sek.). Pagājušā gada Zemmeringa slaloma uzvarētāja decembrī šveiciete Mišele Gisina pirmo reizi šosezon tika sešiniekā ar 5.vietu, bet karjerā pirmo reizi sešiniekā iekļuva čehiete Martina Dubovska.

Otro dienu pēc kārtas ne visai sekmīgi nostartēja pagājušās sezonas labākā slalomiste Katarina Līnsbergere. Ja vakar viņa bija sestā, tad šodien austriete palika 8.vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc šodienas gan Vlhovai, gan Šifrinai ir pa 260 punktiem, bet trešajā vietā esošā Andreja Slokara iekrājusi zem divsimt – 184 punktus.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, slaloms sievietēm, 2.sacensību diena, Levi (Somija), 77 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Petra VlhovaSlovākija1:45.22
2.Mikaēla ŠifrinaASV+0.47
3.Lēna DīraVācija+0.78
4.Vendija HoldenereŠveice+0.97
5.Mišele GisinaŠveice+1.24
6.Martina DubovskaČehija+1.40

, 2021-11-22 09:48, pirms 2 gadiem
Tas labs joks Petrai - nosaukt ziemeļbriedi sava drauga Mihala vārdā!
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.