Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Sporta padome Pekinas spēļu dēļ lūgs 907 tūkstošus, vēl 300 tūkstošus rezervē hokejam

Sporta padome Pekinas spēļu dēļ lūgs 907 tūkstošus, vēl 300 tūkstošus rezervē hokejam
Artūrs Kulda. Foto: Vladislavs Proškins/f64

Kā ziņots, Latvijas Nacionālā sporta padome šodienas sēdē izskatīja un atbalstīja biedrības “Latvijas Basketbola savienība” pieteikumu Latvijai kandidēt uz 2025. gada Eiropas vīriešu čempionāta finālturnīra (FIBA EuroBasket 2025) grupas turnīra un finālposma organizēšanu. Tāpat tika pieņemts lēmums par kopumā nepilnu 1,4 miljonu eiro liela finansējuma lūgšanu apstiprināšanai Ministru kabinetā un vēl 300 tūkstošu liela finansējuma, ja Latvijas hokeja izlase iekļūs Pekinas olimpiskajās spēlēs.

"Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa (FIBA Europe) izsludinājusi pieteikšanos 2025. gadā rīkot reģionā lielākās un prestižākās basketbola sacensības – Eiropas vīriešu čempionāta finālturnīru (FIBA EuroBasket 2025). Iepriekšējos 15 gados Latvijā ir veiksmīgi sarīkoti 12 pasaules un Eiropas čempionāti pieaugušo un jauniešu komandām (ieskaitot FIBA EuroBasket 2015). Ņemot vērā šo pieredzi, Latvijas Basketbola savienība ir apliecinājusi interesi piedalīties konkursā par tiesībām rīkot vienas grupas turnīru un arī finālposmu. Padomes sēdē minētais pieteikums tika vērtēts gan no sportiskā aspekta un sacensību ietekmes uz basketbola un sporta popularitāti sabiedrībā kopumā, gan arī tika vērtēts sacensību potenciālais ekonomiskais efekts un ieguvumi valsts tautsaimniecībai. Pēc nepieciešamo dokumentu sagatavošanas jautājumu par FIBA EuroBasket 2025 grupas turnīra un finālposma organizēšanu Latvijā Izglītības un zinātnes ministrija virzīs izskatīšanai Ministru kabinetā," teikts Izglītības un zinātnes ministrijas mājaslapā.

"Izskatot jautājumu par papildus nepieciešamo finansējumu Latvijas Olimpiskās vienības darbības nodrošināšanai, kā arī sportistu un komandu sagatavošanai dalībai 2022. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā (Ķīna), Padome nolēma aicināt Ministru kabinetu piešķirt šim mērķim Izglītības un zinātnes ministrijai finansējumu, kas nepārsniedz 871 700 eiro, pārskaitīšanai biedrībai “Latvijas Olimpiskā komiteja”, no tiem līdz 261 700 eiro Latvijas Olimpiskās vienības darbības nodrošināšanai, līdz 260 000 eiro Latvijas Bobsleja un skeletona federācijai, līdz 210 000 eiro Latvijas Kamaniņu sporta federācijai, līdz 70 000 eiro Latvijas Biatlona federācijai, līdz
50 000 eiro Latvijas Slēpošanas federācijai un līdz 20 000 eiro Latvijas Slidošanas asociācijai. Savukārt, gadījumā ja Latvijas vīriešu hokeja izlase kvalificēsies dalībai 2022. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā (Ķīna), valdība tiks aicināta piešķirt finansējumu līdz 300 000 eiro, lai Latvijas Hokeja federācija varētu segt izdevumus saistībā ar izlase sagatavošanos un dalību, tai skaitā ar spēlētāju apdrošināšanu saistītās izmaksas.

Arī izskatot Latvijas paralimpiskās komitejas finanšu pieprasījumu par sportistu sagatavošanos dalībai 2022. gada Ziemas Paralimpiskajās spēlēs Pekinā (Ķīna), Padome nolēma aicināt Ministru kabinetu piešķirt finansējumu, kas nepārsniedz 35 000 eiro.

Padomes sēdē tika izskatīta IZM pārvaldībā esošo nacionālo sporta bāzu – Bobsleja un kamaniņu trases “Sigulda”, Kultūras un sporta centra “Daugavas stadions”, Sporta centra “Mežaparks” un Tenisa centra “Lielupe” sniegtā informācija par nepieciešamajiem pasākumiem, lai saistībā ar Covid-19 pandēmijas ierobežošanai ieviestajiem drošības pasākumiem stabilizētu finanšu situāciju šajās sporta nozares kapitālsabiedrībās. Šim mērķim Sporta padome nolēma aicināt valdību piešķirt IZM aptuveni 449 025 eiro.

Sporta padome arī pieņēma lēmumu aicināt piešķirt papildus līdzekļus līdz 33 000 eiro, lai nodrošinātu olimpisko čempionu – 3x3 basketbola izlases sportistu dalību starptautiskajās sporta sacensībās.

Sporta padome šodien pieņēma lēmumu atbalstīt nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu sporta bāzei “RUUKKI pludmales centrs”. Galīgo lēmumu šajā jautājumā pieņems Ministru kabinets."

Izmantotie resursi:
https://www.izm.gov.lv/lv/jaunums/l...


, 2021-08-20 19:05, pirms 3 gadiem
Paši sportisti saka, ka olimpiāde ir viņu sapnis. Tad kāpēc valstij viņiem jāmaksā par to? Segt formas tērpus un vēl šo un to būtu pietiekami. Pārējo, lai sedz privātie sponsori. Es atvainojos, bet profesionālais sports nav valsts budžeta sfēra.
Būtu tos tūkstošus un mijonus novirzījuši bērnu un jauniešu fiziskai izaugsmei.
Piemēram, ja visi bobslejisti būtu IT speciālisti, valstij būtu lielāks labums. Nekas personīgs pret sportistiem vai sporta veidu.
Nezinu kā jums, bet man ir tāds personīgais viedoklis, kas nav populārs brt ir godīgs.
, 2021-10-06 16:54, pirms 3 gadiem
Labi, labi, man tev atgādināt, ko tu teici darba intervijā?
Tu taču gribēji karjeras izaugsmi un jaunus izaicinājumus nevis algu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.