Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Pēc diviem zaudējumiem Latvijas jaunās kērlingistes PČ spēles galotnē uzvar Zviedriju

Pēc diviem zaudējumiem Latvijas jaunās kērlingistes PČ spēles galotnē uzvar Zviedriju
Rēzija Ieviņa
Foto: WCF/Cheyenne Boone

Šodien, 19.maijā pasaules čempionātā kērlingā junioriem A divīzijā Jenšēpingā, Zviedrijā Latvijas meiteņu izlase vienīgajā šīs dienas spēlē tikās ar mājinieku komandu. Spraiga cīņa norisinājās līdz par astotajam endam, pēc kura mūsu meitenes nozog punktus devītajā un 10. endā, nodrošinot uzvaru ar 9:5 un reālas iespējas iekļūt čempionāta pusfinālā.

Latvijas izlase spēli uzsāka bez pēdējā metiena tiesībām pirmajā endā, atdodot zviedrietēm tikai punktu, bet jau otrajā endā pašas izcīna trīs (3:1). Zviedrija ar diviem punktiem panāk spēlē neizšķirtu pēc trešā endā 3:3, pēc kā spēlē līdz pat devītajam endam notiek viena punkta apmaiņa, mūsu izlasei esot vadībā ar 6:5. Devītajā endā zviedrietes neizmanto pēdējā metiena tiesības, lai izcīnītu punktus, kas ļauj mūsu juniorēm nozagt divus, nonākot 8:5 vadībā. Zviedrietes 10.endā mēģina atspēlēties, tomēr tas viņām neizdodas, Latvijas izlasei nozogot vēl vienu punktu (9:5) un pēc diviem zaudējumiem atkal svinot uzvaru.

Latvijas junioru meiteņu izlases treneres Ivetas Stašas-Šaršūnes komentārs pēc spēles ar Zviedriju:
“Šī bija ļoti svarīga spēle un uzvara, jo nākošās komandas, ar kurām tiksimies rīt, ir potenciāli stiprākas. Spēles gaita tika kontrolēta un paņēmām visus savus endus ar pēdējā metiena tiesībām.
Spēle kopumā veidojās piesardzīgi agresīva abu komandu izpildījumā un daudzi enda iznākumi izšķīrās uz skipu metieniem. Izšķirošs bija devītais ends, kur negaidīti izdevās nozagt divus akmeņus, kas atradās abpus mājai 12 pēdās, jo pretiniece neielika “draw” atvērtā mājā. Tālāk pēdējā endā bija jānotur iegūtais pārsvars, kas arī veiksmīgi tika paveikts.”

Pēc šīs spēļu kārtas ASV izlase ar sešām uzvarām septiņās spēlēs jau ir nodrošinājusi vietu pusfinālā, bet kā nākošās pusfinālistes vistuvāk tam ir Japāna, Norvēģiju un arī Latvija. Mūsu meitenēm vēl atlikušas divas pamatturnīra spēles. Rīt, 20.maijā dienas pirmajā spēlē viņas tiksies ar Norvēģiju, bet vakara spēlē pretim stāsies Šveice. Abas izlases ir tiešās konkurentes par iekļūšanu pusfinālā, uzvarot vienu no tām pusfināls ir garantēts.

Abās konkurencēs tiks aizvadītas viena apļa spēles. Pēc pamatturnīra katrā no tām četras labākās iekļūs pusfinālā, kur sacentīsies 1. ar 4. un 2. ar 3.vietu. Pusfināla uzvarētāji katrā konkurencē noskaidros 2022.gada čempionus. Puišu konkurencē fināls norisināsies 22.maijā plkst. 10:00 pēc Latvijas laika, bet meiteņu konkurences fināls notiks tās pašas dienas plkst. 15:00 pēc Latvijas laika.

Sešas mūsu izlašu spēles bez komentāriem varēs vērot PKF tiešraižu platformā Recast “The Curling Channel” kanālā, par šīm spēlēm maksājot mazāk kā par tiešraides spēlēm ar komentāriem.

Latvijas junioru meiteņu izlases sastāvs: Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete, Letīcija Ieviņa, trenere Iveta Staša-Šaršūne, treneres asistente Ieva Krusta.

Latvijas junioru meiteņu izlases spēļu grafiks un rezultāti (pēc Latvijas laika):

10:6 – ASV
10:3 – Japāna
12:8 – Kanāda
9:7 – Dānija
2:8 – Koreja
5:7 – Skotija
9:5 – Zviedrija
/20.05./ 10:00 – Norvēģija (TIEŠRAIDE bez komentāriem)
/20.05./ 20:00 – Šveice (TIEŠRAIDE bez komentāriem)

Kopvērtējums meiteņu konkurencē:

1. ASV 7-6-1 Q
2. Japāna 7-5-2
2. Latvija 7-5-2
2. Norvēģija 7-5-2
5. Koreja 7-3-4
5. Šveice 7-3-4
5. Zviedrija 7-3-4
8. Kanāda 7-2-5
8. Skotija 7-2-5
10. Dānija 7-1-6

Latvijas meiteņu izlase pasaules čempionātā startē ar Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas atbalstu.

Online rezultāti: https://worldcurling.org/events/wjc...
Tiešraižu grafiks: https://worldcurling.org/2022/05/wj...
Tiešraides: https://the.recast.app/user/5pYk0


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.