Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijai slēpošanā OS piešķirta vēl viena kvota, Bendiku tomēr iekļauj sastāvā

Latvijai slēpošanā OS piešķirta vēl viena kvota, Bendiku tomēr iekļauj sastāvā
Baiba Bendika distanču slēpošanas trasē. Foto: imago images/Eibner Europa/Scanpix

17. janvārī pirms Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) valdes sēdes, kurā apstiprināja sastāvu olimpiskajām spēlēm distanču slēpošanā, Latvijai bija četras kvotas, bet vakar tika saņemta informācija, ka pēc starptautisko kvotu pārdales Latvijai ir piešķirta vēl papildus piektā kvota, līdz ar to LSF nolēma sastāvā iekļaut Baibu Bendiku, informē LSF valdes loceklis Jānis Puida.

Lielu ažiotāžu izraisīja Baibas Bendikas neiekļaušana komandas sastāvā, lai gan viņa parādīja labu rezultātu atlases periodā, taču LSF valde izvēlējās Baibu Bendiku sastāvā neiekļaut. “Pēdējā nedēļā pirms atlases noslēgšanās viņa LSF bija informējusi tikai par startu 30 km disciplīnā, kā arī sarunā ar LSF valdes locekli Gunāru Ikaunieku Baiba nebija gatava diskutēt par pilnas distanču slēpošanas programmas izpildi olimpiskajās spēlēs,” stāsta Puida. “Tas viss radīja pārliecību, ka Baiba pie veiksmīga starta biatlonā, neizvēlēsies startēt distanču slēpošanas stafetēs, jo nākamajā dienā viņai būtu nākamais starts biatlonā. Līdz ar to LSF valde izvēlējās komandas sastāvā iekļaut no atlases ranga nākamo sportisti, kura ir paudusi stingru gatavību startēt gan stafetē, gan vēl citās disciplīnās,” skaidro LSF valdes loceklis.

Bendika nedēļas sākumā tematam par neiekļaušanu sastāvā distanču slēpošanā pauda neizpratni, atklājot, ka priekšroka dota ekskursijai jaunajām sportistēm. Uz Bendikas ierakstu ''Facebook'' atbildēja slēpošanas federācija, piebilstot, ka tai ir citas intereses un savi sportisti.

Bendika tomēr distanču slēpošanā varēs startēt. Pēc vakar notikušās FIS starptautisko kvotu pārdales Latvijai ir piešķirta vēl viena vieta. 18. janvāra vakarā LSF valde saņēma informāciju, ka pēc starptautisko kvotu pārdales Latvijai sieviešu komandai ir piešķirta vēl piektā kvota. “LSF valdes sanāksmē tika apsvērtas divas kandidātes – Baiba Bendika un Annija Keita Sabule. Tā kā no vienas valsts olimpiskajās spēlēs vienā disciplīnā var startēt tikai četras valsts pārstāves un līdz šim komandā iekļautās sportistes aizpilda sekojošas disciplīnas – sprints F, vidējā distance C, stafete, komandu sprints C, tajā skaitā Baiba Bendika atlases rangā uzrādīja labāku rezultātu, LSF valde apstiprināja dalībai distanču slēpošanas komandā Baibu Bendiku, kas dos viņai iespēju startēt 30km disciplīnā, skiatlonā un arī stafetes komandā, ja būs tāda nepieciešamība,” stāsta Puida.

Provizoriskais Latvijas sportistu sastāvs

Sporta veidsDalībnieki
Hokejs25 spēlētāji
BobslejsOskars Ķibermanis / Matīss Miknis / Dāvis Spriņģis / Edgars Nemme / Emīls Cipulis
SkeletonsMartins Dukurs / Tomass Dukurs / Endija Tērauda
KamanasKendija Aparjode / Elīza Tīruma / Elīna Vītola / Kristers Aparjods / Gints Bērziņš / Artūrs Dārznieks / Roberts Plūme / Mārtiņš Bots / Juris Šics / Andris Šics
ŠorttreksRoberts Krūzbergs / Reinis Bērziņš
DaiļslidošanaDeniss Vasiļjevs
BiatlonsBaiba Bendika
Dist. slēpošanaPatrīcija Eiduka / Kitija Auziņa / Samanta Krampe / Estere Volfa / Baiba Bendika / Indulis Bikše / Raimo Vīgants
Kalnu slēpošanaLiene Bondare / Miks Zvejnieks
Ziemeļu divcīņaMarkuss Vinogradovs

, 2022-01-19 09:47, pirms 2 gadiem
Kāda runa tagad būs par saliedētu komandu,jo Baibēns iepriekš jauniņās jau nosauca per ekskursantēm...
, 2022-01-19 09:50, pirms 2 gadiem
POPO rakstīja: Kāda runa tagad būs par saliedētu komandu,jo Baibēns iepriekš jauniņās jau nosauca per ekskursantēm...
Nav tur vajadzīga nekāda saliedētā komanda. Tāpat viņas tajos 30 kilometros nekādu komandas taktiku nav spējīgas izveidot, bet uz stafetes 4. posmu var pat nepārģērbties.
, 2022-01-19 10:04, pirms 2 gadiem
POPO rakstīja: Kāda runa tagad būs par saliedētu komandu,jo Baibēns iepriekš jauniņās jau nosauca per ekskursantēm...
Saliedēta komanda? Kas gan tā par komandu, kur reāli tik viens cilvēks tās kvotas ir izvilcis. Tāpat skaidrs, ka visi strādās uz Eiduku nevis uz tām jaunajām.
, 2022-01-19 10:10, pirms 2 gadiem
Bricis pamatīgi sabrucis Bendikai ar vafeli pa ausīm. Nekā tur nebūs
, 2022-01-19 10:18, pirms 2 gadiem
Labi, ka tā. Nu paskatīsimies, kā Baibai veiksies ar divu zaķu ķeršanu. Viens labums no šī skandāla ir - daudzi skatīsies 30 km slēpošanas sacensības, ko citādi nebūtu darījuši.
, 2022-01-19 10:18, pirms 2 gadiem
Varētu dāma atteikties.
, 2022-01-19 10:26, pirms 2 gadiem
Nu protams, tie kas uz dīvāna sēž var saukt par tūristiem, bet Baiba nevar? Beidzot tiek pateikta taisnība arī no sportistu puses.
, 2022-01-19 10:34, pirms 2 gadiem
Abas jaunāS taktiski nepiedalijās LČ Madonā, lai nepazaudētu savas kvotas tiešajā cīņā 😀 tāpat Bikše no Slotiņa sabijās..
, 2022-01-19 10:54, pirms 2 gadiem
Edison rakstīja: Nu protams, tie kas uz dīvāna sēž var saukt par tūristiem, bet Baiba nevar? Beidzot tiek pateikta taisnība arī no sportistu puses.
Tā jau arī pašas Bendikas startus šogad biatlonā var nosaukt par tūrismu un Alpu apceļošanu, piemēram, posmus Anesī un Rupoldingā. Arī otrais posms Ēsterzundā - rezultāts kā tūristei (104.vieta). Dzenas pēc kaut kāda starta olimpiādē slēpošanā, tai pat laikā pamata disciplīnā rezultāti paliek sūdīgi.
, 2022-01-19 10:55, pirms 2 gadiem
Slēpes Bendikai un slēpotājām smērēs dažādi cilvēki, vai ne?
, 2022-01-19 10:55, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Labi, ka tā. Nu paskatīsimies, kā Baibai veiksies ar divu zaķu ķeršanu. Viens labums no šī skandāla ir - daudzi skatīsies 30 km slēpošanas sacensības, ko citādi nebūtu darījuši.
Nemāku teikt par 2 zaķu ķeršanu, jebkurā gadījumā Baibas piedalīšanās slēpošanā nenesīs kaunu kā tas būs ar citām meitenēm. Atceros savulaik leģendārais biatlonists Bjorndālens, kurš praktiski katrās sacensībās ņēma medaļas, arī piedalījās distanču slēpošanā, tā kā tas nav nekas jauns un nebijis.
, 2022-01-19 10:56, pirms 2 gadiem
APSVEICU BAIBU !!!!!!!!!!!!!!!!! uzvarēja birokrātiju
, 2022-01-19 11:03, pirms 2 gadiem
AIR rakstīja: Tā jau arī pašas Bendikas startus šogad biatlonā var nosaukt par tūrismu un Alpu apceļošanu, piemēram, posmus Anesī un Rupoldingā. Arī otrais posms Ēsterzundā - rezultāts kā tūristei (104.vieta). Dzenas pēc kaut kāda starta olimpiādē slēpošanā, tai pat laikā pamata disciplīnā rezultāti paliek sūdīgi.
Nu beidz, vienkārši slikta sezona, Baiba jau ir pierādījusim, ka var un māk cīnīties par augstām vietām. Parādi ko sasniegušas tās distanču slēpotājas peroties pa pēdējām vietām??? Pēc tavas loģikas tad Ķibermani arī var saukt par tūristu, jo labus rezultātus tikai uz beigām sāka rādīt, no tavas puses tas ir muļķīgs apgalvojums, un vēl, kopš kura laika slēpošana nodara sliktu biatlonam!
, 2022-01-19 11:07, pirms 2 gadiem
Edison rakstīja: Nemāku teikt par 2 zaķu ķeršanu, jebkurā gadījumā Baibas piedalīšanās slēpošanā nenesīs kaunu kā tas būs ar citām meitenēm. Atceros savulaik leģendārais biatlonists Bjorndālens, kurš praktiski katrās sacensībās ņēma medaļas, arī piedalījās distanču slēpošanā, tā kā tas nav nekas jauns un nebijis.
Kāpēc jākaunas? Jaunās meitenes izdarīs visu, ko spēj, un iegūs labu pieredzi nākotnei. No viņām šajās OS neviens neko lielu negaida. Baiba gan sev ir uzlikusi papildu slogu pēc izrunāšanās par augstu vietu slēpošanā.
, 2022-01-19 11:09, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Slēpes Bendikai un slēpotājām smērēs dažādi cilvēki, vai ne?
Pieņemu, ka jā. Latvijā slēpošanas izlase ir ļoti nosacīta, nav tādas vienas komandas, katrs pats par sevi kaut ko ņemas.
, 2022-01-19 11:09, pirms 2 gadiem
Gaidām augstvērtīgus rezultātus biatlonā un slēpošanā. Slēpošanas stafetē vajadzētu startēt pirmajai, lai vismaz kādu citu komandu apsteidz kā pirmos, bet laiks rādīs...
, 2022-01-19 11:12, pirms 2 gadiem
Edison rakstīja: kopš kura laika slēpošana nodara sliktu biatlonam!
Biatlons tomēr nav tas pats, kas slēpošana. Slēpošanā temps ir jātur visu laiku un paužu nav. Lasīju, ka Baibai viens starts iekrīt starp divām biatlona sacensībām un var sanākt slēpot 3 dienas pēc kārtas. Tas gan var kaitēt biatlonam.
, 2022-01-19 11:26, pirms 2 gadiem
Vai tad Slēpošanas federācija neanalizēja situāciju olimpisko kvotu atlasē un neredzēja, ka varētu atbrīvoties vietas, un kādu no tām piešķirtu arī Latvijai? Tik daudz nesmukumu būtu aiztaupīts, ja būtu paziņojuši atbilstoši rangam, ka sastāvā ir Bendika, bet cer uz papildu kvotu. Un Krampe, nedaudz paraudājusi, šodien saņemtu prieka vēsti, ka arī brauc uz olimpiādi. Un visi būtu priecīgi un laimīgi, arī liela daļa no tiem, kas jaunās sauc par tūristēm. Happy end.

Kā vispār tās jaunās meitenes jūtas (16 un 18 gadus vecas)? Nogānītas soctīklos no galvas līdz kājām. Pagājušajā nedēļā astoņu dienu laikā startējušas Lietuvā, Polijā, Serbijā un Latvijā! Nezinu, cik liels prieks viņām ir par iegūtu olimpiešu statusu, turklāt ņemot vērā, ka Pekinā būs kovid koncentrācijas nometnes režīms.

Bendikai rīt starts PK biatlonā. Ja pēc visām šīm publiskajām peripētijām viņai izdosies sasniegt labu rezultātu, tad, jāatzīst, ka viņa ir dzelzs "vecene".
, 2022-01-19 11:30, pirms 2 gadiem
Ragazzi rakstīja: Bricis pamatīgi sabrucis Bendikai ar vafeli pa ausīm. Nekā tur nebūs
Kāpēc ar kādu tur vafeli un pa ausīm vēl? Tur ir jūtu ķīmija. Šaušanai tas traucē protams, bet lai labi slīd Baibiņai bez plintes.
, 2022-01-19 11:36, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kā vispār tās jaunās meitenes jūtas (16 un 18 gadus vecas)? Nogānītas soctīklos no galvas līdz kājām. Pagājušajā nedēļā astoņu dienu laikā startējušas Lietuvā, Polijā, Serbijā un Latvijā! Nezinu, cik liels prieks viņām ir par iegūtu olimpiešu statusu, turklāt ņemot vērā, ka Pekinā būs kovid koncentrācijas nometnes režīms.
Man liekas, ka tā ir tīra pakaļas plēšana, ko tās meitenes dara. Un mērķis ir tikai viens. Ja viņas pēc 3 gadiem slēpos nedaudz aiz Patrīcijas PK, apēdīšu cepuri Tā kā nekas neparasts un normāla reakcija.
, 2022-01-19 11:36, pirms 2 gadiem
Lūdzu Slēpošanas federāciju olimpiādē sekot sava mērķa izpildei - visas sportistes (kvartets bez Bendikas) startē visās distancēs, kurās ir izcīnījušas tiesības! Jā, un es gribu redzēt Auziņu uz 30 km distances starta līnijas. Jā, viņu, visticamāk, ātri apdzīs par apli, bet nestartējot negatīvais iespaids būs daudz lielāks.

Nu labi, tur var būt kaut kādi loģistikas jautājumi, jo pēc komandu klasikas sprinta līdz 30 km distancei ir četras dienas, un varbūt jau sūtīs daļu sportistu mājās.

Nu apdzīs uzreiz stafetēs par apli. Nekas, jāstartē un jākrāj pieredzi! Un no līdzjutēja viedokļa arī ir daudz interesantāk skatīties mačus, ja startē Latvijas pārstāvji, neraugoties uz vietām. Ja Bendika netiek iedzīšanā (tpu, tpu, tpu), varbūt pat sanāks uzlikt kaujas sastāvu - Eiduka, Auziņa (pirmie divi posmi klasikā), Bendika + jaunā. Lieliska publicitāte slēpošanai!
, 2022-01-19 11:44, pirms 2 gadiem
nicks rakstīja: Man liekas, ka tā ir tīra pakaļas plēšana, ko tās meitenes dara. Un mērķis ir tikai viens. Ja viņas pēc 3 gadiem slēpos nedaudz aiz Patrīcijas PK, apēdīšu cepuri Tā kā nekas neparasts un normāla reakcija.
Nu Tu drusku par augstu uzstādi mērķus. Ja pēc trim gadiem Volfa būs Latvijas 3.-4. biatloniste un spēs izpildīt Pasaules kausa kvalifikāciju, būs ļoti OK. Priekš sava vecuma viņas slēpošanas temps ir pieklājīgs. Krampei kā "tīrajai" slēpotājai droši vien būs grūtāk sasniegt kaut ko ievērības cienīgu. Bet lai izdodas!

Nebūšu pārsteigts, ja Bendika atteiksies no olimpiskās kvotas, un savu olimpisko sapni izdosies piepildīt Sabulei.
, 2022-01-19 11:47, pirms 2 gadiem
Ne pa tēmu, bet Sporta studijas Youtube kontā ir 17 minūšu saruna ar Patrīciju Eiduku. Ielikšu linku, varbūt kāds vēl nav noskatījies, bet ir interese. https://www.youtube.com/watch?v=sYt...
, 2022-01-19 12:06, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Labi, ka tā. Nu paskatīsimies, kā Baibai veiksies ar divu zaķu ķeršanu. Viens labums no šī skandāla ir - daudzi skatīsies 30 km slēpošanas sacensības, ko citādi nebūtu darījuši.
Tieši tā, lai tik mauc, jo interesantāk
, 2022-01-19 12:10, pirms 2 gadiem
Ko tad darīs ja tiks masu startā stratēs divas dienas pēc kārtas vai tas vienkārši nav plānots
, 2022-01-19 12:10, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Labi, ka tā. Nu paskatīsimies, kā Baibai veiksies ar divu zaķu ķeršanu. Viens labums no šī skandāla ir - daudzi skatīsies 30 km slēpošanas sacensības, ko citādi nebūtu darījuši.
Ko ble labi, ka tā. Vakar pidrilla tak teici, ka esi slēpošanas federācijas pusē. Tad jau Sabulei vajadzēja braukt, kura biatlonā pat top80 netiek.
, 2022-01-19 12:12, pirms 2 gadiem
Ja kāds domā, ka slēpošanā un biatlonā sportisti un treneri izturas draudzīgi viens pret otru, tad viņš ir ļoti naivs. Protams pamatā tur varbūt izskatās labi, bet tiklīdz kāds uzskata, ka viņa tiesības ir aizskartas, mierīga līdzāspastāvēšana pazūd. Un šādos tehniskos sporta veidos iemeslu sameklēt konfliktu netrūkst - nedeva ceļu, kad vajadzēja, atlasījās uz sacensībām ne tas, kam vajadzēja, klasikā slēpoja ne tā kā vajag... Var daudz ko atrast. Ja kāds domā, ka Bendika atteiksies no savas vietas, lai to piešķirtu Sabulei... Es neesmu tik naivs, lai ticētu, ka tajā čūsku midzenī kāds varētu tik godprātīgi rīkoties. Lai gan teorētiski pastāv iespēja, ka šādu atteikšanos apspēlē kā lielu "upurēšanos", lai sev uzdzītu augšā pozitīvo PR.
, 2022-01-19 12:16, pirms 2 gadiem
kara cirvis norakts, vismaz skapī nolikts
, 2022-01-19 12:35, pirms 2 gadiem
Urrā, Baibucim spīd otrs olimpietes dāvanu maisiņš! Vai arī, ja divos veidos startē, tik un tā dod tikai vienu?
Kā tagad būs ar smērītēm? Vai Bricis padalīsies tagad arī ar citām meitenēm, pārdodot kādu kripatiņu no leišu astotajiem fluoriņiem, jeb būs jāiztiek ar veco, labo Vītola klīsteri? Trakākais ir ar Patrīciju, ja poļi smērēs, tad var iesmērēt tā, kā pagājušajā junioru čempionātā, kad mūsējā palikas aiz poļu jaunavas, kuru bija likusi uz lāpstiņām, praktiski, visos iepriekšējos mačos.
Tātad, ja pareizi saprotu, tad būs iesaistītas trīs dažādas smērētāju komandas?
Tā kā Olimpiādē konkurence ir daudzreiz mazāka, kā pasaules kausos, ir abām reālas cerības uz 20-nieku, iespējams, pat augstāk. Patrīcija, domāju, kādā distancē var pat par 10-nieku pacīnīties.
, 2022-01-19 12:38, pirms 2 gadiem
Un kā tur palika ar to mistisko ierakstu nolikumā, kurš Baibai aizlika kāju priekšā? Vai jau uzsākta izmeklēšana, kad tas tur parādījās? Logos taču viss ir redzams, vai dokuments ir ticis mainīts vai nē. Derētu tikt skaidrībā profilaksei un dažu pielipušo dupsēnu atkausēšanai no krēsla.
, 2022-01-19 12:45, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Nu Tu drusku par augstu uzstādi mērķus. Ja pēc trim gadiem Volfa būs Latvijas 3.-4. biatloniste un spēs izpildīt Pasaules kausa kvalifikāciju, būs ļoti OK. Priekš sava vecuma viņas slēpošanas temps ir pieklājīgs. Krampei kā "tīrajai" slēpotājai droši vien būs grūtāk sasniegt kaut ko ievērības cienīgu. Bet lai izdodas!

Nebūšu pārsteigts, ja Bendika atteiksies no olimpiskās kvotas, un savu olimpisko sapni izdosies piepildīt Sabulei.
Diezvai gan jau tos 30km bija plāns braukt
, 2022-01-19 12:51, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ne pa tēmu, bet Sporta studijas Youtube kontā ir 17 minūšu saruna ar Patrīciju Eiduku. Ielikšu linku, varbūt kāds vēl nav noskatījies, bet ir interese. https://www.youtube.com/watch?v=sYtv6lq7xtg
Izskatās pēc sakarīga meitēna.
, 2022-01-19 13:01, pirms 2 gadiem
evil11 rakstīja: Ko ble labi, ka tā. Vakar pidrilla tak teici, ka esi slēpošanas federācijas pusē. Tad jau Sabulei vajadzēja braukt, kura biatlonā pat top80 netiek.
Tev pieklibo loģika, šķībmuti-malaci. Sabule arī ir biatloniste, tāpat kā Bendika. Pagaidām pasēdi manā miskastē un pamācies pieklājību, pēc gada izlaidīšu.
, 2022-01-19 13:05, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Tev pieklibo loģika, šķībmuti-malaci. Sabule arī ir biatloniste, tāpat kā Bendika. Pagaidām pasēdi manā miskastē un pamācies pieklājību, pēc gada izlaidīšu.
Neesi atdauzījies pret reni pirms pāris gadiem? Slēpošanas federācijas pusē esi, bet kad Bendika tiek, tad priecājies. Uz kuru pusi vēji pūš uz to liecies, ne?
, 2022-01-19 13:18, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Tev pieklibo loģika, šķībmuti-malaci. Sabule arī ir biatloniste, tāpat kā Bendika. Pagaidām pasēdi manā miskastē un pamācies pieklājību, pēc gada izlaidīšu.
kas tā par modi rakties pa miseni un vilkt ārā atkritumus?
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.