Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Spraigā un aizraujošā cīņā Latvijas kērlingistēm neizdodas aizsniegties līdz olimpiskajām spēlēm

Spraigā un aizraujošā cīņā Latvijas kērlingistēm neizdodas aizsniegties līdz olimpiskajām spēlēm
No kreisās: Ieva Krusta, Ieva Rudzīte
Foto: WCF/Steve Seixeiro

Šodien, 18.decembrī Leuvardēnā, Nīderlandē sieviešu konkurencē noslēdzās kvalifikācija 2022.gada Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm. Par pēdējo ceļazīmi sacentās Latvijas izlase ar Koreju. Diemžēl otrajā endā gūtie korejiešu trīs punkti tā arī spēles laikā netika sadeldēti, zaudējot ar 5:8.

Spēle tika uzsākta mierīgi, ar tukšu māju, Korejai nonullējot pirmo endu. Otrajā abas komandas nolēma spēlēt agresīvāk. Diemžēl dažas kļūdas enda beigās mūsu izlases izpildījumā noveda pie trim zaudētiem punktiem 0:3. Nākamo endu Latvijas izlase vēlējās nonullēt, tomēr akmens trāpīja pierē un tika paņemts spēles pirmais punkts (1:3). Savukārt ceturtajā endā pretinieces tika piespiestas uz punktu ar pēdējo metienu (1:4). Pirms lielā pārtraukuma mūsu izlase tiek pie vēl viena punkta, panākot 2:4.

Pēc pārtraukuma spēle turpinājās agresīvi te vienai, te otrai komandai veidojot iespējas izcīnīt punktus endu laikā. Sestajā korejietēm nākas paņemt tikai vienu, metot pret četriem Latvijas akmeņiem (2:5). Toties septītajā endā jau daudz veiksmīgāki mūsu izlases metieni noved pie izcīnītiem diviem punktiem, kas pietuvina līdz -1 (4:5). Astotā enda sākums veidojas ar iespēju nozagt punktu, tomēr pāris kļūdas beigu metienos dod iespēju Korejai atkal nonākt trīs punktu vadībā 7:4. Devītajā neprecizitātes mūsu izlases izpildījumā liedz paņemt vairāk par punktu, pietuvojoties līdz -2 (5:7) pirms 10.enda.

Pēdējā endā lieliski tika uzsākts mēģinājums uz punktu zagšanu, pat sagaidot pretinieču kļūdu. Tomēr atkal mazas nianses pašu metienos, mūsu izlasei liedz nonāk pie kārotā neizšķirta, lai turpinātu spēli ekstra endā. Pēdējais metiens mūsu komandas izpildījumā bija par platu, lai izsistu korejiešu akmeni un liktu viņām ar savu pēdējo metienu spēlēt pret mūsu diviem akmeņiem mājās. Līdz ar to, neizpildot pēdējo metienu, korejietes gūst uzvaras punktu.

Latvijas izlases trenera Ritvara Gulbja komentārs pēc spēles ar Koreju:
“Tie kas skatījās spēli redzēja, ka mūsu atsevišķu spēlētāju izpildījums pirmajā daļā bija tāds, ar kuru nevar šāda līmeņa spēli nospēlēt kvalitatīvi. Līdz ar to nespējām ieiet spēlē un mierīgāk spēlēt, jo bija visu laiku tāds manāms stress.
Jāņem vērā, ka Koreja ir iepriekšējo olimpisko spēļu sudraba medaļu ieguvēja. Pārsvaru, tos trīs punktus, ko viņas ieguva mazliet par vieglu otrajā endā, tā arī neizdevās nodzēst. Tieši šis enda arī taktiski nepareizi tika izspēlēts. Mēs sākām spēlēt uz malu bez pēdējā akmens.
Uztraukums bija pārāk liels, tā rezultātā tie metieni gāja par stipru. Pirmos sargus, ko vajadzēja uzlikt mēs regulāri iemetām mājās, vai arī kur bija mājas stiprums mēs izmetām cauri. Tās ir it kā no vienas puses tādas mazas nianses, kas neliekas tik nopietnas, bet pret šāda līmeņa pretinieku tas ir par daudz. Ja paskatās statistiku, tad mēs arī uz tām pozīcijām, kas negāja, iekritām uz ceļiem, pēc tam mēģinājām celties. Tā mēs visu laiku augšā lejā, un tā arī nedabūjām uzlikt reālu spiedienu uz pretinieku.
Ledus šodien bija nedaudz ātrāks, bet tam nevajadzētu būt par iemeslu, jo ledus nebija superātrs, kuram grūti adaptēties. Šajā gadījumā bija lielāka iespēja birstētājām strādāt. Jo ātrās ledus, jo labāk var akmeni novadīt. Uztraukums vizuāli padarīja to ledu ātrāku, jo akmens no rokas tika mazliet padots un bija līdz ar to kustīgāks, kā rezultātā šie akmeņi nestājās kur mēs gribējām.”

Korejas uzvara pār Latviju nodrošināja viņām trešo un pēdējo ceļazīmi uz Pekinas spēlēm, pievienojoties Skotijai un Japānai, kas jau kvalificējās šajā turnīrā. Šīs trīs izlases kopā ar Šveici, Krievijas Kērlinga federāciju, ASV, Zviedriju, Dāniju, Kanādu un mājinieci Ķīnu 2022.gada februārī startēs Pekinas ziemas olimpisko spēļu sieviešu komandu turnīrā.

Vīriešu konkurencē, kas paralēli norisinājās, jau noskaidrotas divas izlases, kas dosies uz Pekinu. Tā ir Norvēģija un Itālija, bet trešā ceļazīme tiks noskaidrota šovakar plkst. 16:00 pēc Latvijas laika, kad sacentīsies Dānijas un Čehijas izlases. Šīs spēles tiešraidi var skatīties jaunā Pasaules kērlinga federācijas tiešraižu platformā – “Recast”.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Santa Blumberga-Bērziņa (skips), Evelīna Barone, Ieva Krusta, Ieva Rudzīte, Tīna Siliņa, treneris Ritvars Gulbis, trenera asistents Roberts Krusts.

Kopvērtējums

VKomadaBil.
1.Skotija8-6-2OS
2.Koreja8-6-2OS
3.Japāna8-6-2OS
4.Latvija8-4-4
5.Itālija8-4-4
6.Vācija8-3-5
7.Turcija8-3-5
8.Igaunija8-2-6
9.Čehija8-2-6

Latvijas sieviešu izlases dalību olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija.

Online rezultāti: https://worldcurling.org/events/oqe...
Tiešraides: https://the.recast.app/user/5pYk0


, 2021-12-18 15:04, pirms 2 gadiem
Žēl, ka neizdevās šī Četrgades svarīgākā spēle...par mata tiesu bijām vājākas
, 2021-12-18 15:58, pirms 2 gadiem
Būtu uzlekušas augstāk par pakaļu. Nemāku amatus, bet pēdējā meitene atbilda olimpiskam līmenim. Pārējām jātrenējas.
, 2021-12-18 16:08, pirms 2 gadiem
Visu izšķir pieredze un stabila nervu sistēma. Nekad neko nevar/nedrīkst atlikt uz pēdējo spēli, bija jāņem kāda spēle iepriekš, kas tika zaudēta. Bet skatoties kopējo tabulu, tāpāt laikam šīs četras būtu priekšgalā un savā starpā vien jāsacenšas dalot kvotas. Vai varēja apspēlēt Japānu vai Skotiju? Domāju, ka nē.
, 2021-12-18 17:04, pirms 2 gadiem
Mūsējās cīnījās, bet korejietes tomēr bija labākas. Evelīna mana favorīte.
, 2021-12-18 20:55, pirms 2 gadiem
Da ko tur cīnījās...ja nevar vieglus akmeņus izsist, kā notika 2x spēles beigās, tad nav ko cerēt. Jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas!!!
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.