Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Pārliecinoši uzvarētāji LČ rollerslēpošanas duatlonā, spraigākās cīņas junioriem

Pārliecinoši uzvarētāji LČ rollerslēpošanas duatlonā, spraigākās cīņas junioriem
Vīriešu un junioru starts krosā. Priekšplānā E.Eiduks, tad N.Saulītis un .Suhanovs. Foto: A.Veckalniņš/Ski.lv

Vakar Madonas sporta un aktīvās atpūtas bāzē “Smeceres sils” norisinājās Latvijas čempionāta rollerslēpošanā trešā posma pirmā sacensību diena, noskaidrojot labākos duatlonā (kross+rollerslēpošana). Spraigākās cīņas par uzvaru bija junioru grupās un V16 puišiem, bet pieaugušajiem un daudzās jauniešu grupās uzvarētāji bija pārliecinoši.

Vakar Madonā sākās noslēdzošais trešais posms Latvijas čempionātam rollerslēpošanā, dalībniekiem lietainos rudens apstākļos sacenšoties duatlonā. Vispirms sportisti skrēja krosu ar masu startu, bet pēc tam brauca ar rollerslēpēm klasiskajā stilā. Atšķirībā no citiem gadiem pēc krosa uzreiz nesekoja rollerslēpošana, bet pēc pauzītes dalībnieki klasikā rolleroja ar intervāla startu. Nepiedalījās daļa no Latvijas komandas rollerslēpotājiem, kuri pēc pēdējā Pasaules kausa posma Itālijā aizvada desmit dienu treniņnometni turpat Vidusjūras zemē.

Pieaugušajiem nekādas cerības konkurentiem neatstāja Nik Saulītis. Madonietis, kurš tagad studē un strādā Rīgā, bija apliecinājis sevi “Izskrien Rīgu” skriešanas seriālā, tāpēc jau pēc skriešanas daļas bija iekrājis diezgan pieklājīgu pārsvaru – 45 sekundes – pār tuvāko sekotāju Jāni Circenu (Ziemeļlatgales sporta centrs). Rollerslēpošanā Niks savu pārsvaru palielināja līdz trim minūtēm un svinēja pirmo uzvaru šogad Latvijas čempionātos. Uz otro vietu pakāpās pirms nedēļas populārajā taku skriešanas seriālā “Stirnu buks” startējušais rīdzinieks Aleksandrs Ļūle, kurš līdzīgā cīņā par piecām sekundēm apsteidza Cēsu veterānu Ivo Cauni.

Sievietēm nebija pieaugušo grupas, bet junioru konkurencē gulbeniete Jolanta Pence katrā no disciplīnām bija 10-15 sekundes ātrākā par cēsnieci Ievu Vaļsku un svinēja uzvaru. Trešā finišēja krāslaviete Jana Volka.

Puišiem junioriem par uzvaru līdzīgi konkurēja abi Siguldas sporta skolas pārstāvji – Sandijs Suhanovs un Rainers Paeglis, kuriem pēc skriešanas daļas nedaudz priekšā bija Edijs Eiduks, bet nesenais kritiens treniņā un rokas trauma neļāva “Stirnu bukos” allaž augstas vietas iegūstošajam Eidukam rollerslēpošana daļā būt konkurētspējīgam ar siguldiešiem, finišējot trešajam. Tikmēr pludmales volejbolu iecienījušā Suhanova pārsvars pār Paegli skriešanā (25 sek.) bija izšķirošs, lai svinētu uzvaru, bet Paeglis ar ātrāko laiku klasikas daļā izcīnīja otro vietu. Edijam Eidukam beigās tikai pusotru sekundi piekāpās un 4.vietu ieguva madonietis Gustavs Sināts.

V18 grupā puišiem dominēja SS “Arkādija” pārstāvis Jēkabs Skolnieks, kurš labi sevi apliecināja pasaules junioru čempionātā ar daudz vecākiem konkurentiem un kurš vakar ar uzrādīto laiku varētu tikt trijniekā arī junioru grupā. Otrā vieta ar gandrīz 4 minūšu deficītu tika Balvu BJSS pārstāvim Kajam Fogelim, bet trijnieku noslēdz “Arkādiju” pārstāvošais ukrainis Oleksejs Ilnickis. Meitenēm S18 ar nepilnu pusminūtes pārsvaru katrā disciplīnā tuvākai konkurentei priekšā bija Estere Volfa, cēsniecei iegūstot pirmo vietu, bet krāslavietei Adriānai Šuminskai ieņemot otro. Par otru godalgu Cēsu pilsētas sporta skolai šajā grupā parūpējās Elza Bleidele, kura finišēja trešā.

V16 grupā gaidītajā spraigajā duelī starp Bruno Bilanu (Sigulda) un Rūdolfu Raudziņu (Cēsis) siguldietis revanšējās par zaudējumu augusta beigās Madonas sprintā. Vēl līdzīgākā cīņā par trešo vietu viļakietis Indriķis Circens, kurš pārstāv Balvu BJSS, pārspēja siguldieti Kristapu Paio. Meitenēm šajā grupā, ,apteicoties ātrajai skriešanai, uzvarēja krāslaviete Martīne Djatkoviča, bet ātrākā uz rollerslēpēm Keita Kolna (Madona) nopelnīja sudraba medaļu. Rollerslēpošanas daļā uz trešo vietu pakāpās siguldiete Keita Marcinkēviča.

V14 grupā par neveiksmi augusta beigās sprintā, kad pusfinālā krita un beigās ieņēma vien 7.vietu, revanšējās madonietis Ginters Bērziņš, kurš spraigā cīņā apsteidza rīdzinieku Valtu Skujiņu. Savukārt līdzīgajā cīņā par trešo vietu abu siguldiešu starpā Bruno brālis Leo Bilans ņēma virsroku pār “Stirnu bukos” trijniekā tiekošo Robertu Tolpežņikovu, kuram otrais laiks skriešanā. Meitennēm šajā grupā vēl viens sudrabs Skujiņu ģimenei, ko sarūpēja Latvijas čempione riteņbraukšanā savā vecuma grupā Kate, kura arī triatlonā uzrādījusi atzīstamus rezultātus un pēc skriešanas vakar bija līdere. Toties ar labāko laiku rollerslēpošanā no ceturtās uz pirmo vietu pakāpās madoniete Lāsma Beķere, bet viņas komandas biedrene no Madonas BJSS Alise Plāte beigās tikai sekundi atpalika no Skujiņas, iegūstot trešo vietu.

S un V12 grupās pārliecinoši pirmie bija cēsnieks Artūrs Zaķis un madoniete Dārta Ruļuka, bet pašā jaunākajā grupā S un V12, kur dalībnieki sacentās skikrosā, uzvaras izcīnīja madonieši Eduards Labucis un Ance Arama.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.