Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Latvijas kērlingistēm OS vienas uzvaras attālumā, rīt izšķirošais duelis ar Koreju

Latvijas kērlingistēm OS vienas uzvaras attālumā, rīt izšķirošais duelis ar Koreju
Evelīna Barone. Foto: WCF/Céline Stucki

Šodien, 17.decembrī Leuvardēnā, Nīderlandē olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā norisinājās spēle par otro ceļazīmi uz 2022.gada Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm. To izcīnīja Japāna, pārspējot Korejas izlasi ar 8:5. Līdz ar to Latvija par trešo ceļazīmi sacentīsies ar Koreju, šo spēli skaties LTV7 kanālā.

Pēdējo reizi Latvijas sieviešu kērlinga izlasi Latvijas Televīzijā redzējām 2013.gadā, kad Rīgā norisinājās pasaules čempionāts sievietēm. Šogad šo godu viņas izpelnījās ar atzīstamu startu olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, nodrošinot 4.vietu kopvērtējumā, kas dod iespēju sacensties par pēdējo ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Kā jau tika ziņots, tad vakar tika noskaidrots galīgais vietu sadalījums olimpiskā kvalifikācijas turnīra tabulā. Skotija, ieņemot pirmo vietu kopvērtējumā pēc apļa turnīra spēlēm, kā pirmā nodrošināja savai valstij dalību Pekinas spēlēs. Šodien otrās un trešās vietas mačā tika noskaidrota otrā ceļazīme, kas tika Japānai. Spēle faktiski visā tās garumā aizritēja ar Japānas dominanci. Korejietēm bija pārāk daudz neprecizitātes metienos spēles otrajā daļā, kas liedza noturēties pie līdzīga rezultāta.

Septītajā endā nozagti divi un astotajā nozagts viens punkts, japānietes izvirzīja vadībā ar 8:3. Devītajā Korejai bija tuvu tam, lai izcīnītu piecus punktus un panāktu neizšķirtu, tomēr tika gūti tikai divi 5:8. Pēdējā endā Koreja centās izveidot spēli, lai nozagtu punktus, kas tā arī nesanāca.

Līdz ar to Japāna dodas uz Pekinu, bet Koreja rīt tiksies ar Latvijas izlasi, lai noskaidrotu pēdējās ceļazīmes ieguvējas. Šī Korejas komanda līdz šim jau ir piedalījusies vienās ziemas olimpiskajās spēlēs, kas norisinājās 2018.gadā Phjončhanā. Savās mājās korejietes tika līdz finālam, kurā piekāpās Zviedrijai, izcīnot sudraba medaļas. Savukārt šī gada pasaules čempionātā Kalgarī, Kanādā viņas ierindojās tikai 7.vietā.

Latvijas izlases trenera Ritvara Gulbja komentārs pirms spēles ar Koreju:
“Viss notiek pēc plāna. Tām komandām, kam bija jāuzvar jau apļa spēlēs, savas lietas izdarīja. Arī šajā Japānas – Korejas spēlē, tāda bija arī mūsu iekšējā vēlme, ka Japāna uzvar un tad noslēdzošajā spēlē mums pretim nāk Koreja.
Apļa spēlēs spēlējot pret visām vadošajām komandām, ir palikusi sajūta, ka pret Koreju mēs varam spēlēt un Koreja noteikti ir kožams riekstiņš. Tā ka ir jāizdara savi metieni, jānoskaņojās un tad jau redzēs kā tas rezultāts saliksies.”

Latvijas un Korejas spēle rīt, 18.decembrī plkst. 11:00 pēc Latvijas laika tiks translēta LTV7.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Santa Blumberga-Bērziņa (skips), Evelīna Barone, Ieva Krusta, Ieva Rudzīte, Tīna Siliņa, treneris Ritvars Gulbis, trenera asistents Roberts Krusts.

Kopvērtējums

VKomadaBil.
1.Skotija8-6-2OS
2.Koreja8-6-2Q
3.Japāna8-6-2OS
4.Latvija8-4-4Q
5.Itālija8-4-4
6.Vācija8-3-5
7.Turcija8-3-5
8.Igaunija8-2-6
9.Čehija8-2-6

Latvijas sieviešu izlases dalību olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija.

Online rezultāti: https://worldcurling.org/events/oqe...


, 2021-12-17 15:22, pirms 2 gadiem
Apļa turnīra mačs beidzās ar 4:10. Jāņem revanšu!
, 2021-12-17 15:23, pirms 2 gadiem
Būsim reāli-Koreju nevar vinnnet, bet csru, ka kļudos:-(
, 2021-12-17 15:33, pirms 2 gadiem
Regbists rakstīja: Būsim reāli-Koreju nevar vinnnet, bet csru, ka kļudos:-(
Mēs šogad PČ Hokejā uzvarējām Kanādu ar 2:0, viss ir iespējams jeb vnk gadās
, 2021-12-17 17:50, pirms 2 gadiem
Divas Latvijas komandas olimpiskās spēlēs (hokejs un kērlings). Tas būtu super!
, 2021-12-17 18:28, pirms 2 gadiem
Nebūs šances. Ir zaudetas visas pedejas spēles, tiek spēlēts ar 60% precizitāti. Nav jēgas pats skatīties, rez jau zināms
, 2021-12-17 18:29, pirms 2 gadiem
sporta lidzzinatajs rakstīja: Mēs šogad PČ Hokejā uzvarējām Kanādu ar 2:0, viss ir iespējams jeb vnk gadās
Muļīgāku salīdzinājumu grūti atrast
, 2021-12-17 18:36, pirms 2 gadiem
Aldis Br rakstīja: Divas Latvijas komandas olimpiskās spēlēs (hokejs un kērlings). Tas būtu super!
ja šonakt noleksi no akmens tilta, tad viss iespējams! savādāk nebūs!
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.