Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Latvija pēdējā endā izglābjas no zaudējuma Dānijai un turpina PČ junioriem perfekti

Latvija pēdējā endā izglābjas no zaudējuma Dānijai un turpina PČ junioriem perfekti
Evelīna Barone
Foto: WCF/Cheyenne Boone

Šodien, 17.maijā pasaules čempionātā kērlingā junioriem A divīzijā Jenšēpingā, Zviedrijā Latvijas meiteņu izlase vienīgajā dienas spēlē tikās ar čempionāta pastarīti Dāniju. Negaidīti šī spēle izvērtās punkts punktā un tikai pēc pēdējā mūsu izlases metiena bija skaidrs spēles uzvarētājs. Latvija grūtā cīņā tika pie ceturtās uzvaras čempionātā, pārspējot Dāniju ar 9:7.

Bez pēdējā metiena tiesībām izdodas pirmā enda beigās noķert dānietes uz kļūdām, kas pie neprecīza Dānijas skipa pēdējā metiena ļauj mūsējā atklāt šo spēli ar nozagtu punktu. Arī otrajā endā nozogam punktu, pēc Dānijas skipa neprecīzā pēdējā izsišanas metiena ar mērķi nonullēt šo endu. Trešajā mūsu izlases vairākas kļūdas un Dānijas agresīvā spēle noveda pie trīs punktu zaudējuma, dānietēm izvirzoties vadībā ar 3:2. Pēc nonullēta ceturtā enda likās, ka piektajā nekādi neizdosies tikt pie vairākiem punktiem, tomēr kārtējo reizi Dānijas skipa neprecīzais pēdējais metiens deva iespēju paņemt divus un lielajā pārtraukumā doties +1 vadībā (4:3).

Pēc pārtraukuma dānietes tiek piespiestas paņemt tikai punktu, panākot neizšķirtu 4:4. Pēc nonullēta septītā enda arī mūsu izlasei astotajā tikai punkts (5:4), jo ar pēdējo metienu neizdevās izsist dubulto “take out”, kas dotu divus. Devītajā Dānijas agresīvā spēle un lieliskais pēdējais metiens ļauj izcīnīt trīs punktus un nonākt +2 vadībā (7:5). Savukārt 10.endā mūsu meitenes agresīvi spēlē uz mājas malu, lai sakrātu vajadzīgos uzvaras punktus. Tas dod rezultātu, jo dānietēm nelielas neprecizitātes metienos neļauj likvidēt mūsu akmeņus mājās. Gala rezultātā pēdējā endā tiek izcīnīti pat četri punkti un grūta uzvara.

Latvijas junioru meiteņu izlases treneres Ivetas Stašas-Šaršūnes komentārs pēc spēles ar Dāniju:
“Spēle iesākās ļoti veiksmīgi, nozogot pa vienam punktam pirmajos divos endos, kad meitenes spēlēja atklātu spēli. Trešo endu nevajadzīgi sapinām, neatstājot mūsu skipam pat īsti metiena iespējas un zaudēti trīs punkti.
Turpinājumā spēle ar mainīgiem rezultātiem un izpildījumu. Devītajā endā dāņu skips ar izcilu “take out” metienu izvirzīja pretinieces vadībā ar +2. Savukārt pēdējā endā jau mūsu meitenēm izdevās kontrolēt spēles laukumu, veidojot spēli vienā laukuma malā. Dāņu skipa pēdējais neprecīzais metiens ļauj mums paņemt četrus punktus un uzvara!
Ledus ir ļoti kvalitatīvs un ātrs – māja 4,2. Šodien atpūšamies, lai rīt tiktos ar Korejas un Skotijas komandām.”

Abās konkurencēs tiks aizvadītas viena apļa spēles. Pēc pamatturnīra katrā no tām četras labākās iekļūs pusfinālā, kur sacentīsies 1. ar 4. un 2. ar 3.vietu. Pusfināla uzvarētāji katrā konkurencē noskaidros 2022.gada čempionus. Puišu konkurencē fināls norisināsies 22.maijā plkst. 10:00 pēc Latvijas laika, bet meiteņu konkurences fināls notiks tās pašas dienas plkst. 15:00 pēc Latvijas laika.

Sešas mūsu izlašu spēles bez komentāriem varēs vērot PKF tiešraižu platformā Recast “The Curling Channel” kanālā, par šīm spēlēm maksājot mazāk kā par tiešraides spēlēm ar komentāriem.

Latvijas junioru meiteņu izlases sastāvs: Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete, Letīcija Ieviņa, trenere Iveta Staša-Šaršūne, treneres asistente Ieva Krusta.

Latvijas junioru meiteņu izlases spēļu grafiks un rezultāti (pēc Latvijas laika):

10:6 – ASV
10:3 – Japāna
12:8 – Kanāda
9:7 – Dānija
/18.05./ 10:00 – Koreja (TIEŠRAIDE bez komentāriem)
/18.05./ 20:00 – Skotija (TIEŠRAIDE bez komentāriem)
/19.05./ 15:00 – Zviedrija
/20.05./ 10:00 – Norvēģija (TIEŠRAIDE bez komentāriem)
/20.05./ 20:00 – Šveice (TIEŠRAIDE bez komentāriem)

Kopvērtējums meiteņu konkurencē:

1. Latvija 4-4-0
1. Norvēģija 4-4-0
3. ASV 4-3-1
4. Japāna 4-2-2
4. Šveice 4-2-2
4. Zviedrija 4-2-2
7. Kanāda 4-1-3
7. Koreja 4-1-3
7. Skotija 4-1-3
10. Dānija 4-0-4

Latvijas meiteņu izlase pasaules čempionātā startē ar Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas atbalstu.

Online rezultāti: https://worldcurling.org/events/wjc...
Tiešraižu grafiks: https://worldcurling.org/2022/05/wj...
Tiešraides: https://the.recast.app/user/5pYk0


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.