Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Līderis Kristofersens izstājas 2.brauciena beigās, bet sensacionāli uzvar cits norvēģis

Līderis Kristofersens izstājas 2.brauciena beigās, bet sensacionāli uzvar cits norvēģis
Lukass Brotens. Foto: GEPA pictures.

Šodien Šveices kalnu kūrortā Vengenā Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā vīriešiem noslēdzās ar slalomu, kurā negaidītu uzvaru izcīnīja 21 gadu vecais norvēģis Lukass Brotens, kurš pēc pirmā brauciena bija tikai 29.vietā, veicot lielāko kāpumu slaloma vēsturē. Tikmēr viņa tautietis – titulētais Henriks Kristofersens, esot vadībā pēc pirmā brauciena un vēl sekundi priekšā Brotenam pēdējā kontrolatzīmē otrajā braucienā, beigās tomēr kļūdījās un nefinišēja.

Pēc trim ātrumdisciplīnām noslēdzošajā ceturtajā dienā Pasaules posmā Vengenā kalnu slēpotāji sacentās tehniskajā disciplīnā slalomā. Atrodoties 29.vietā pēc pirmā brauciena, Brotens jau bija domās par mājās braukšanu, kā to paudis norvēģu presei, bet tad brīnumainā kārtā ar teicamu otro braucienu pakāpās līdz pirmajai vietai, kam pats nespēja noticēt. 2020.gada oktobra beigās viņš pārsteidza kalnu slēpošanas pasauli ar uzvaru milzu slalomā Zeldenā, bet tagad sarūpēja vēl lielāku pārsteigumu. Tādējādi šīs sezonas četros slalomos katrā ir bijis dažāds uzvarētājs.

Pēc divu gadu pārtraukuma trijniekā atgriezās šveicietis Daniels Jūle, bet trīs reizes lielāka pauze bez godalgām bija Vankūveras Olimpiso spēļu čempionam Džulianam Racolli, kurš pēdējos trijniekā bija ticis pirms sešiem gadiem. Labāko rezultātu karjerā ar 4.vietu sasniedza austrietis Fabio Gštrains, bet vienīgais, kurš otro posmu pēc kārtas iekļuva sešiniekā, bija Adelbodenas slaloma otrās vietas ieguvējs Manuels Fellers (Austrija), kuram šoreiz 5.vieta.
Sešinieku noslēdza pasaules čempions un Madonnas di Kampiljo posma uzvarētājs Sebastians Foss-Su;levogs, kurš par sekundes simtdaļu apsteidza šveicieti Luku Meijāru. Sezonas atklāšanas posma uzvarētājs Klemens Noels palika astotais, bet viņa tautietis Aleksis Penturo (Francija) tieši aiz - 9.vietā.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, slaloms vīriešiem, Vengena (Šveice),

V.SportistsValstsRezultāts
1.Lukass BrotensNorvēģija1:41.48
2.Daniels JūleŠveice+0.22
3.Džuliano RacolliItālija+0.29
4.Fabio GšternsAustrija+0.32
5.Manuels FellersAustrija+0.39
6.Sebastians Foss-SulevogsNorvēģija+0.40

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Marko OdermatsŠveice1075
2.Aleksandrs KildeNorvēģija685
3.Matiass MaijersAustrija592
4Vincents KrihmairsAustrija524
5.Beats FoicsŠveice447
6.Aleksis PenturoFrancija411

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem slalomā

V.SportistsValstsPunkti
1.Sebastians Foss-SulevogsNorvēģija180
2.Daniels JūleŠveice162
3.Lukass BrotensNorvēģija155
4.Džuliano RacolliItālija154

, 2022-01-16 23:05, pirms 2 gadiem
Ivicas Kosteliča brīnumdarbs. Dāmām arī reiz bija tā sasprausti stabiņi šosezon, ka kāpums bija 26 vietas.
Veči netika galā ar tām 3 plakanajām terasēm.
, 2022-01-16 23:26, pirms 2 gadiem
Nav kur ierakstīt....
Kristiāns Ilvess - igauņu divcīņnieks vakar un šodien tika pie sudraba pasaules kausā. Pārlēca visus vāciešus un norvēģus kā arī ātri slēpoja. Ja lēca viņš labi jau pagājušajā sezonā, tad šogad ir arī konkurētspējīgs ātrums distancē. Pagājušonedēļ bija tūlīt aiz trijnieka 4.vietā.
Pekinā čalis var sagādāt pārsteigumu.
, 2022-01-17 10:02, pirms 2 gadiem
Otru distanci uzlika norvēģu treneris...gandrīz ideāli priekš savējiem, ja Kristofersons būtu paņēmis beigas....būtu 1.un 2.vieta
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.