Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Sieviešu kērlinga izlasei olimpiskajā kvalifikācijā atliek gaidīt uz Itālijas zaudējumu Skotijai

Sieviešu kērlinga izlasei olimpiskajā kvalifikācijā atliek gaidīt uz Itālijas zaudējumu Skotijai
Evelīna Barone, Ieva Krusta
Foto: WCF/Steve Seixeiro

Šovakar, 15.decembrī Nīderlandes pilsētā Leuvardēnā Latvijas sieviešu kērlinga izlase olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā izspēlēja pēdējo pamatturnīra spēli. Tajā nācās atzīt Skotijas pārākumu ar 5:9, tomēr uz vietu spēlē par pēdējo ceļazīmi uz Pekinu vēl iespējams tikt.

Skotija pēc nonulēta pirmā enda, otrajā ar pēdējo akmeni izcīna divus, kuriem trešajā pievieno vienu nozagtu 3:0. Mūsu meitenes pirmos punktus šajā mačā izcīna ceturtajā endā, pietuvojoties līdz -1 (2:3). Tomēr ne uz ilgu laiku, jo pretinieces pirms lielā pārtraukuma atkal nodrošina trīs punktu vadību 5:2. Astotajā endā Latvijas izlases gūtie divi punkti vēlreiz pietuvina līdz -1 (5:6), ar cerību pēdējos divos endos izraut uzvaru. Diemžēl devītajā endā skotietes paņem trīs, kas liek mūsējām kapitulēt jau ceturto reizi šajā turnīrā.

Latvijas sieviešu izlases trenera Ritvara Gulbja komentārs pēc spēles ar Skotiju:
“Kopumā spēle tika aizvadīta diez gan labi. Rezultāta tabula arī rāda, ka pietiekoši ilgi turējāmies spēlē un vieglu neko neatdevām. Ņemot vērā Skotijas pieredzi un prasmes, viņas lēnām to savu pārsvaru uzbūvēja un tas beigās rezultējās viņu uzvarā.
Tīna Siliņa, spēlējot pirmo spēli šajā turnīrā, nospēlēja ļoti labi.”

Pateicoties šai uzvarai pār Latviju, Skotija arī ir kvalificējusies izšķirošajām cīņām par ceļazīmi uz 2022.gada Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm. Savukārt mūsu izlasei zaudējums vēl aizvien dod cerības uz ceturto vietu kopvērtējumā, jo šovakar Itālija tikai ekstra endā uzvarēja Vāciju, kas mums ir labvēlīgi. Savukārt rītdienas pēdējā spēļu kārtā Itālijas izlasei jāzaudē Skotijai. Lai arī mums ar itālietēm būs vienāds uzvaru un zaudējumu skaits, tomēr savstarpējā cīņā mēs pārspējām Itāliju, tāpēc kopvērtējumā pēc šī scenārija būtu jāieņem 4.vieta.

Komandas vispirms izspēlēs apļa turnīru. Pirmo ceļazīmi uz Pekinu izcīnīs kopvērtējuma 1. vietas ieguvējas pēc pamatturnīra beigām. Otrās un trešās vietas mača uzvarētājas iegūs otro ceļazīmi. Savukārt šīs spēles zaudētājām būs vēl viena iespēja izcīnīt ceļazīmi, sacenšoties ar pamatturnīra ceturto labāko komandu. Uzvarētājas kā pēdējās kvalificēsies 2022. gada Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm.

Spēles tiešraidē var skatīties jaunā Pasaules kērlinga federācijas tiešraižu platformā – “Recast”.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Santa Blumberga-Bērziņa (skips), Evelīna Barone, Ieva Krusta, Ieva Rudzīte, Tīna Siliņa, treneris Ritvars Gulbis, trenera asistents Roberts Krusts.

Latvijas izlases spēļu rezultāti:

4:10 – Koreja
8:4 – Itālija
8:6 – Igaunija
8:7 – Turcija
9:6 – Čehija
1:9 – Japāna (pieejams atkārtojums)
7:8 – Vācija
5:9 – Skotija

Kopvērtējums:

1. Japāna 7-6-1 Q
2. Koreja 7-5-2 Q
3. Skotija 7-5-2 Q
4. Itālija 7-4-3
5. Latvija 8-4-4
6. Vācija 7-2-5
7. Igaunija 7-2-5
7. Turcija 7-2-5
7. Čehija 7-2-5

Latvijas sieviešu izlases dalību olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija.

Online rezultāti: https://worldcurling.org/events/oqe...
Tiešraides: https://the.recast.app/user/5pYk0


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.