Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Šovakar notiks "Trīs zvaigžņu balvas" svinīgā ceremonija

Šovakar notiks "Trīs zvaigžņu balvas" svinīgā ceremonija
Trīs Zvaigžņu balva. Foto: olimpiade.lv

Šovakar plkst. 20.40 TV3 tiešraidē sāksies "Trīs zvaigžņu balvas" ceremonija, kur tiks pasniegtas balvas 14 nominācijās, informē pasākuma organizatori.

Kā jau ziņots, 2021. gada "Trīs zvaigžņu balvā" dominēja 3x3 izlase, bet galvenās balvas ieguva Kārlis Lasmanis un Tīna Graudiņa.

“Trīs zvaigžņu balva” ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums sportā, kurā uzvarētājus balsojumā nenoteica žūrija, bet sporta līdzjutēji, sporta žurnālisti un paši sportisti, tā padarot uzvarētāju izvēli demokrātiskāku. Ikvienam bija iespēja izdarīt savu izvēli un divu nedēļu balsojuma laikā katru dienu balsot par saviem favorītiem. Nomināciju uzvarētājus noteica tautas balsojums (50%), akreditēto sporta žurnālistu (25%) un sportistu (25%) balsojums katrā nominācijā.

Balva tiks pasniegta jau trešo reizi, bet pirmoreiz pasākums notiks skatītāju klātbūtnē.

Ceremonijas producente Ilze Jansone: “Mēs priecājamies, ka šogad varam aizvadīt "Trīs zvaigžņu balvas" ceremoniju bez pandēmijas ierobežojumiem un svinēt sporta panākumus jau plašāk. Tāpat kā iepriekšējos gados šogad noskaidrosim labākos sportistus, ko noteicis līdzjutēju, žurnālistu un citu sportistu balsojums, kā arī sporta labos “pelēkos kardinālus” - tos cilvēkus, kuri stāv aiz lielajiem sportistiem un lielajiem panākumiem, kuri liek pašus pamatus tautas sportam un arī augstu sasniegumu sportam. Svinīgo pasākumu vadīs TV personības - Ketija Šēnberga un populārais šovmenis Renārs Zeltiņš. Ceremonijā ar iedvesmojošiem stāstiem dziesmās par dzīvi un sportu dalīsies Aminata, BŪŪ, Žoržs Siksna, Ozols, Rolands če un Ansis. Ceremonijas skatuves dizainu veidojis "Trīs zvaigžņu balvas" autors Artūrs Analts, tas paspilgtinās simbolisko un jau ierasto sportistu došanos pēc balvas. Kopumā ceremoniju plānojam gaišu un iedvesmojošu, ar maziem pārsteigumiem laureātiem un skatītājiem.”

Kopumā izvērtējot sporta nozares sasniegumus šajā gadā, tiks pasniegtas balvas 14 nominācijās, no kurām divas ir jaunas nominācijas - “Gada ģimene sportā” un “Gada jaunatnes treneris/-e”, savukārt nominācija “Gada sporta žurnālists/ fotogrāfs” ir atgriezusies nomināciju sarakstā. To nosaka Artūra Vaidera fonds fonds un tā tiks pasniegta jau piekto reizi. Tāpat nominācijas “Gada sporta skolotājs/-a” uzvarētāju nosaka LR Izglītības un zinātnes ministrija, bet nominācijas “Mūža ieguldījums sportā” pretendentus izvirza Latvijas Olimpiskā komiteja, Latvijas Paralimpiskā komiteja un Latvijas Sporta federāciju padome, taču to nosaka un paziņo “Trīs zvaigžņu balva 2022” žūrija.

"Trīs zvaigžņu balvas" pretendenti

Gada sporta federācijaLatvijas Basketbola savienība
Latvijas Futbola federācija
Latvijas Kamaniņu sporta federācija
Gada pašvaldība sportāLiepājas valstspilsēta
Rīgas valstspilsēta
Siguldas novada pašvaldība
Valmieras novada pašvaldība
Gada sporta trenerisLuka Banki
Jurģis Kalns
Viktors Morozs
Gada paralimpiskais sportistsZane Embrekte
Poļina Rožkova
Rihards Snikus
Gada sporta komandaLatvijas vīriešu basketbola izlase
Latvijas vīriešu florbola izlase
Latvijas vīriešu hokeja izlase
Latvijas vīriešu futbola izlase
Gada sporta mazā komandaTīna Graudiņa/Anastasija Samoilova
Latvijas 3x3 basketbola izlase
Latvijas kamaniņu sporta izlase Pekinas OS
Latvijas ratiņkērlinga izlase
Gada sportists/-e tehniskajos sporta veidosJānis Baumanis
Kristaps Blušs
Pauls Jonass
Gada sportistePatrīcija Eiduka
Tīna Graudiņa
Līna Mūze
Aļona Ostapenko
Elīza Tīruma
Gada sportistsKristers Aparjods
Martins Dukurs
Rihards Lomažs
Kristaps Porziņģis
Deniss Vasiļjevs

Sporta sabiedrības sasniegumu godināšanas ceremoniju “Trīs zvaigžņu balva 2022” organizē Latvijas Olimpiskā komiteja ar Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu.

Izmantotie resursi:
olimpiade.lv


, 2023-01-14 14:32, pirms gada
cerams pārmaiņas pēc uzvarēs tiešām labākie sportisti: Aļona un KP
, 2023-01-14 15:02, pirms gada
Gratianus Funarius rakstīja: cerams pārmaiņas pēc uzvarēs tiešām labākie sportisti: Aļona un KP
Tas tiešām būtu SUPER, bet Tīrumai tomēr olimpiskā medaļa un Graudiņa arī labi nospēlēja...
, 2023-01-14 15:16, pirms gada
fnmu rakstīja: Tas tiešām būtu SUPER, bet Tīrumai tomēr olimpiskā medaļa un Graudiņa arī labi nospēlēja...
Nopietni? Ja Eiduka nekad neizcinis medaļu Olimpiskajās, tad tikai pēc tā vērtēsim viņu zemāk par Tīrumu? Tie renes fani tiešām ir pasisti. Ostapenko salīdzināt ar reni vispār nav normāli.
, 2023-01-14 15:17, pirms gada
Gan jau būs kāds gudrinieks žūrijā kurš Aparjodu vai Dukuru liks virs KP.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.