Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Jauktais pāris no Čehijas uzvar Pasaules kērlinga tūres posmā Rīgā

Jauktais pāris no Čehijas uzvar Pasaules kērlinga tūres posmā Rīgā
Zuzana Paulova/Tomašs Pauls no Čehijas

Šajā nedēļas nogalē no 8. līdz 11.aprīlim Rīgā, Kērlinga hallē norisinājās Pasaules kērlinga tūres jaukto pāru posms “WCT Latvian Mixed Doubles Curlin Cup 2”, kurā pirmo reizi par uzvarētājiem kļuva Zuzana Paulova un Tomašs Pauls no Čehijas.

Kopumā sacensībās piedalījās 16 pāri no tādām valstīm kā Latvija, Igaunija, Ungārija, Spānija un Čehija.

Pāri tika sadalīti četrās grupās, kurās izspēlēja apļa turnīru. Katras grupas labākās divas komandas turpināja cīņu ceturtdaļfinālā. Labāko astotniekā izdevās iekļūt arī trīs pāriem no Latvijas: Ievai Rudzītei/Artim Zentelim (4.vieta), Dacei Regžai/Ansim Regžam (6.vieta) un Evelīnai Baronei/Ritvaram Gulbim (8.vieta).

Fināla spēlē Paulova/Pauls ar 8:4 uzvarēja komandu no Igaunijas Mariju Tūrmani un Hariju Lillu, bet par trešās vietas ieguvējiem kļuva pāris no Ungārijas – Ildiko Šekeresa un Giorgijs Nagi, ar 8:5 pārspējot Ievu Rudzīti un Arti Zenteli.

Pēc uzvaras Paulova pateicās turnīra organizatoriem par turnīru, īpaši šajos grūtajos apstākļos, un novērtēja ieguldīto darbu, kas nav redzams. Turnīrs bija baudāms no sākuma līdz galam. Daudz saspringtu spēļu, krītošs ledus un stabils mājas spēks ļāva saglabāt agresīvu spēles stilu, kas komandai patīk.

Sacensības “WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup 2” tika iekļautas Latvijas Sporta federāciju padomes apstiprinātajā Starptautisko sporta sacensību sarakstā, kas varēja norisināties atbilstoši Ministru kabinetu noteikumiem un Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātajiem ieteikumiem starptautisko pasākumu rīkošanai.

Visu spēļu rezultāti: https://worldcurlingtour.org/md/eve...


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.