Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Cukundem 35. vieta Pasaules kausa pirmajā posmā snovborda frīstailā

Cukundem 35. vieta Pasaules kausa pirmajā posmā snovborda frīstailā
Artūrs Cukunde
Foto: Latvijas snovborda frīstaila izlase

Latvijas snovborda frīstaila izlases sportisti Artūrs Cukunde un Toms Petrusevičs šajā nedēļas nogalē veiksmīgi startējuši pirmajā 2012./2013. gada sezonas FIS Pasaules kausa snovbordā posmā Antverpenē, Beļģijā.

Abi sportisti 10. novembrī startēja FIS (Starptautiskās slēpošanas federācijas) Pasaules kausa snovbordā posmā Big Air disciplīnā, kurā kopvērtējumā Artūrs ieguva 35. un Toms – 51. vietu.

Sacensības Antverpenē ir vienīgais FIS Pasaules kausa snovbordā posms, kas šosezon notiek Eiropā un tajā piedalījās pasaules labākie snovbordisti no 14 valstīm. Sacensības Antverpenē notika uz 39 metrus augstas rampas, kas uzcelta tieši šīm sacensībām un ir augstākā rampa FIS Pasaules kausa snovbordā vēsturē.

Jānis Mellups, Latvijas snovborda frīstaila izlases treneris: „Šīs bija pirmā reize, kad Latvijas snovborda frīstaila izlases sportisti startēja Pasaules kausa Big Air disciplīnā. Esam priecīgi par veiksmīgo startu un tā bija jauna pieredze gan sportistiem, gan arī treneriem.”

Nākamnedēļ Latvijas snovborda izlase dodas uz Nīderlandi, Landgrāfu kur trešdien, 14. novembrī startēs pirmajā sezonas Eiropas kausa snovbordā posmā slopestyle disciplīnā.

Latvijas snovborda frīstaila izlases sportisti šajā sezonā kopumā piedalīsies piecās nozīmīgās sacensībās - Pasaules un Eiropas kausa posmos snovbordā, Pasaules čempionātā snovbordā un dažādās Baltijas valstu sacensībās. Izlases mērķis ir kvalifikācija 2014. gada Soču Ziemas Olimpiskajām spēlēm.

Kā jau ziņots, Artūrs Cukunde un Toms Petrusevičs 2011./2012. gada sezonā uzrādījuši labus rezultātus snovborda slopestyle disciplīnā un iekļuvuši Eiropas kausa posmu 10-niekā, kā arī vienīgie starp Latvijas sportistiem ieguvuši nepieciešamo punktu skaitu, lai šosezon varētu startēt Pasaules kausa snovbordā posmos un cīnītos par kvalifikāciju 2014. gada Soču Ziemas Olimpiskajām spēlēm.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Mellups, Latvijas snovborda frīstaila izlases vadītājs


, 2012-11-11 19:05, pirms 11 gadiem
Cukurs monstrs!
, 2012-11-11 19:27, pirms 11 gadiem
Kur ta Semjonovs? haha vai vel labak Vilcmeiers? Sochiem gatavojas ?
, 2012-11-12 10:48, pirms 11 gadiem
Aii, kā Sigulda drāzīs to pasaules sportu!
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.