Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

PK posmā rollerslēpošanā Itālijā sprintā juniori sarūpē Latvijai divas godalgas

Ivars Bācis
Ivars Bācis

PK posmā rollerslēpošanā Itālijā sprintā juniori sarūpē Latvijai divas godalgas
Latvijas rollerslēpotāji ar komandas pārstāvi Aini Kanaviņu. Foto: Jānis Puida/Latvijas Slēpošanas federācija.

Pasaules kausa noslēdzošajā posmā rollerslēpošanā, kas norisinās Itālijā, pēdējā dienā, kas bija arī noslēdzošais starts šajā PK sezonā, Latvijas juniori parūpējās, lai bez godalgotām vietām mūsu komanda mājās neatgrieztos. Meitenēm rīdziniece Samanta Krampe ieguva otro vietu 12 dalībnieču vidū, bet puišiem madonietis Lauris Kaparkalējs bija trešais 15 dalībnieku konkurencē.

Iepriekšējās divās dienās slidsoļa un klasiskā stila distancēs labākie rezultāti Latvijas rollerslēpotāju vidū bija iekļūšana sešiniekā, ko sarūpēja madonieši. Kitija Auziņa to paveica divas reizes, bet Raimo Vīgants ar Lauri Kaparkalēju pa reizei. Kā jau iepriekšējā rakstā tika minēts, pēdējā dienā 200m sprintā brīvajā stilā Latvijas pārstāvjiem būs lielākas iespējas tikt trijniekā, jo pirms divām nedēļām Madonā to bija paveikuši Kaparkalējs ar uzvaru, bet Vīgants, Krampe un Auziņa ar otrajām vietām.

Lai arī šoreiz to paveica ne visi četri, tomēr divas godalgas Latvijai noslēdzošajā dienā tomēr ir. Tikt trijniekā reālāk bija junioru grupās, jo pieaugušajiem bija pārāk spēcīga konkurence, it īpaši vīriešiem, kur dalībnieku vidū bija četrkārtējais pasaules čempions rollerslēpošanas sprintā Emanuels Beki un daudzkārtējais PK posmu uzvarētājs un pasaules čempions Alessio Berlanda (Itālija), divkārtējais pasaules vicečempions Josteins Olafsens (Norvēģija), 2015.gada pasaules junioru vicečmepions un Madonā 2016.gadā junioru konkurencē uzvarējušais norvēģis Sigurds Reigstāds, šogad ziemā pasaules U23 čempionātā sprintā Vīgantu apsteigušais un 17.vietu ieguvušais igaunis Karls Sebastians Dremļuga un citi.

Junioru puišiem, kur sacentās 15 dalībnieki, madonietim Laurim Kaparkalējam un siguldietim Raineram Paeglim par vietu ceturtdaļfināla astotniekā nācās cīnīties ar spēcīgiem zviedriem un itāļiem. Abi latvieši to paveica, Laurim kvalifikācijā uzrādot otro, bet Raineram dalītu septīto laiku. Līdz ar to abi tikās ceturtdaļfināla pārī, kur virsroku ņēma madonietis. Pusfinālā iekļuva visi četri favorīti, kuri kvalifikācijā satilpa mazāk kā 0,2 sekundēs un no kuriem jebkurš varēja uzvarēt. Laurim nedaudz nepaveicās pusfinālā, kur sīvā cīņā nācās piekāpties vēlākajam uzvarētājam – zviedram Antonam Grānam, bet cīņā par trešo vietu viņš ļoti līdzīgā cīņā pārspēja labāko no mājiniekiem Rikardo Munari.

Junioru meitenēm pirmais trijnieks bija tādā identiski pašā secībā kā pirms divām nedēļām Madonā. Samanta Krampe kvalifikācijā uzrādīja trešo rezultātu, bet pusfinālā pārspēja iepriekšējās dienās distancēs labi startējušo itālieti Annu Gidi. Finālā rīdziniece atzina mājinieču favorītes Sabrinas Boretacas pārākumu. Itāliete specializējas sprintā, ko ir pierādījusi ar saviem rezultātiem, bet distancēs ir ļoti vāja, iepriekšējās divas dienas paliekot bezcerīgi pēdējā vietā. Sestdien labu sniegumu demonstrējusī Elza Bleidele šodien ierindojās noslēdzošajā 12.vietā, līdz ceturtdaļfināla astotniekam pietrūkstot divām sekundēm.

Tā kā vīriešiem bija vairāk nekā 16 dalībnieku, sacenšoties 20 rollerslēpotājiem, tad viņiem vienīgajai grupai pēc kvalifikācijas norisinājās astotdaļfināli, kuros iekļuva 16 labākie pēc kvalifikācijas. Astotdaļfinālistu vidū bija arī Raimo Vīgants un Niks Saulītis, kuri priekšsacīkstēs ar sekundes desmitdaļas starpību uzrādīja 6. un 7.laiku nedaudz ātrākam abu madoniešu starpā šoreiz esot Saulītim. Lai arī Saulītis un Vīgants ir ļoti ātri sprinteri, tomēr ļoti spēcīgajā konkurencē viņiem tomēr neizdevās pārvarēt ceturtdaļfināla kārtu un iekļūt pusfināla četriniekā. Pieveicot norvēģi un itāli, astotdaļfināla barjerai madonieši tika pāri, taču ceturtdaļfinālā nācās atzīt cita norvēģa un itāļa pārākumu. Niks piekāpās Mikelem Valerio, bet Josteins Olafsens pārspēja Raimo. Tādējādi abi latvieši ieguva tās pašas vietas kā kvalifikācijā - Saulītis sesto, bet Raimo septīto. Finālā titulētais mājinieks Bekis, kurš pirms divām nedēļām jau piekto reizi palika nepārspēts Madonā, pārspēja Olafsenu un arī savās mājās izcīnīja uzvaru.

Ja iepriekšējās divās dienās sievietēm sacentās deviņas un septiņas rollerslēpotājas, tad sprintā dalībnieču skaits bija palielinājies un sniedzās pāri desmit. Titulētajai zviedrietei Linnai Semskārai pievienojās 2019.gadā Madonā pasaules junioru čempiones titulu sprintā ieguvusī norvēģiete Jūlija Arnesena, kura pērn izcīnīja bronzu pieaugušo konkurencē, kā arī vairākas uzvaras PK posmos rollerslēpošanā izcīnījusī spēcīgā sprintere Lisa Bolcana (Itālija) un pasaules vicečempione rolelrslēpošanas sprintā Jaklīna Loknere, kura startēja iepriekšējās dienās ar viduvējiem rezultātiem. Līdz ar to Kitijai Auziņai šādā konkurencē nebija īsti reāli tikt pusfināla četriniekā, tāpēc iegūtā 5.vieta uzskatāma par atzīstamu rezultātu. Kvalifikācijā viņa uzrādīja 5.laiku un ceturtdaļfinālā tikās ar Lokneri, atzīstot zviedrietes pārākumu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv

     [+] [-]

, 2022-09-12 08:56, pirms 2 gadiem
Malači. Tagad var gatavoties ziemai. Itāli Beki gan supersprintā neviens ilgi nav pārspējis.