Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijas jaunie tramplīnlēcēji ar panākumiem nostartējuši Polijā un Čehijā

Latvijas jaunie tramplīnlēcēji ar panākumiem nostartējuši Polijā un Čehijā
Gatis Gāters. Foto; S/K "Lidojošais slēpotājs".

Sporta kluba "Lidojošais slēpotājs" pārstāvji nostartējuši tramplīnlēkšanas un ziemeļu divcīņas (tramplīnlēkšana+ skriešana) sacensībās jauniešiem Polijā un Čehijā, iegūstot godalgotas vietas.

Sporta kluba "Lidojošais slēpotājs" pārstāvji Luīze Čodere, Melānija Reičela Ozoliņa, Gatis Ernests Gāters, Krišjānis Žeglovs un Jēkabs Švēde 12 dienas piedalījās treniņnometnē, bet pēc tam trenera Agra Kumeliņa audzēkņi sekmīgi nostartēja arī sacensībās Polijā un Čehijā.

Zagoržā (Polija) ziemeļu divcīņā Luīze Čodere ierindojās tieši aiz pjededstāla 4. vietā, bet Melānijai Ozoliņai 14. vieta. Puišiem divdesmitniekā tika Gatis Gāters, kuram 17. vieta, bet Jēkabs Švēde un Krišjānis Žeglovs attiecīgi 27. un 29. vietā.

Sacensībām Čočolovā (Polija), kur sacensības notika pirmo reizi pie mākslīgā apgaismojuma, mūsu tramplīnlēcējiem izdevās iegūt godalgotas vietas, tajā skaitā uzvaru. Savās vecuma grupās Ozoliņai 1. vieta, bet Čoderei un Gāteram trešās vietas.

Čehijas pilsētā Rožnovā lēkšanā Luīze Čodere un Melānija Ozoliņa bija sestās, tāpat arī Gatis Gāters. Divcīņā pēc krosa skriešanas Ozoliņa pakāpās uz godalgoto trešo vietu, bet Čodere un Gāters uz attiecīgi 4. un 5.vietu. Tikmēr ļoti ātrs skrējiens sanāca Švēdem, kurš no 14.vietas pēc lēkšanas pakāpās uz 4.vietu.

Frenštatē meitenēm bija jālec pa K-21 tramplīnu, bet puišiem nācās pirmo reizi sacensties pa tik lielu K-42 tramplīnu, kur Gatis, aizlecot 40m un 41m (personīgais rekords,) ierindojās 5. vietā. Jēkabs 15. vietā, Luīze bija devītā, bet Melānija ieguva 6.vietu.

Informāciju sagatavoja
Agris Kumeliņš


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.