Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Jauktā pāra izlase nekvalificējas pasaules kērlinga čempionātam Korejā

Jauktā pāra izlase nekvalificējas pasaules kērlinga čempionātam Korejā
Arnis Veidemanis
Foto: Roberts Blaubuks

Šodien, 5.decembrī, Latvijas jauktā pāra izlase Daina Barone/Arnis Veidemanis pasaules kērlinga čempionāta kvalifikācijas turnīrā Damfrijā, Skotijā sacentās ar Meksiku. Līdzīgā cīņā izdevās nospēlēt labāk spēles beigas, Latvijai svinot uzvaru ar 8:6. Tomēr iepriekšējie zaudējumi Jaunzēlandei un Nīderlandei pārvilka svītru iekļūšanai play-off kārtā par ceļazīmēm uz pasaules čempionātu Korejā.

Latvijas izlase ar pēdējā metiena tiesībām pirmajā endā izcīna trīs punktus, tomēr pāris neprecizitātes metienos mūsu izlases izpildījumā ļauj meksikāņiem pēc otrā enda rezultātu izlīdzināt 3:3. Mēģinājums trešajā endā izcīnīt divus punktus beidzas nesekmīgi, Meksikai vienu nozogot 4:3, bet ceturtajā pretinieki veiksmīgi aizsargā savu akmeni tuvāk centram, vēlreiz nozogot punktu 5:3.

Pēc lielā pārtraukuma mūsu izlase ņem “power play”, lai atspēlētu zaudētos punktus. Tas arī izdodas, panākot neizšķirtu 5:5, bet pēc sestā enda jau 7:5, pateicoties nozagtiem diviem punktiem. Meksika pie sava “power play” atgūst tikai punktu 6:7, bet astotajā endā panākt uzvaru vai ekstra endu viņiem neizdodas. Līdz ar to Latvijas izlase svin uzvaru ar 8:6.

Latvijas izlases spēlētāja Arņa Veidemaņa komentārs pēc spēles ar Meksiku:
“Uz šodienas spēli ar īpaši labu noskaņojumu negājām. Tomēr paldies Skotijas bērniem, kas mūs atgrieza spelē un fanoja par mums.
Kopumā par turnīru – protams neesam apmierināti. Nebija tas uz ko mēs cerējām, bet jāatzīst, ka Nīderlande un Jaunzēlande bija labi pretinieki. Ja spēlētu ar viņiem vēlreiz, nezinu vai rezultāts būtu savādāks.
Vakarā vēl jānospēlē spēle ar Īriju, godam jānobeidz kvalifikācijas turnīrs. Paldies atbalstītājiem!”

Lai arī tika izcīnīta uzvara un atlikusi vēl viena pamatturnīra spēle, tomēr jau ir skaidrs, ka Latvija nekvalificējas pasaules čempionātam. No mūsu apakšgrupas play-off kārtā tiek Jaunzēlande un Nīderlande. Viņām no D apakšgrupas pievienosies Spānija un Turcija, no A apakšgrupas Francija un Ķīna, bet no C apakšgrupas Somija. C apakšgrupā vēl atlicis noskaidrot vienu play-off komandu.

Par četrām ceļazīmēm uz pasaules čempionātu 2023. gada 22. - 29. aprīlī Kanninā, Korejā kvalifikācijas turnīrā sacenšas 26 valstu izlases, kuras ir sadalītas četrās grupās – divās pa septiņām un divās pa sešām komandām. Vispirms tiks izspēlēta apļa turnīra kārta, pēc kuras katras grupas divi labākie pāri turpinās cīņu play-off kārtā.

Latvijas izlases spēles tiešraidē var skatīties no statiskajām kamerām “Recast” platformā “The Curling Channel”.

Latvijas izlases spēļu grafiks pēc Latvijas laika un rezultāti:

7:3 – Polija
3:8 – Nīderlande
4:7 – Jaunzēlande
11:3 – Rumānija
8:6 – Meksika
05.12.
18:00 – Īrija

Kopvērtējums B apakšgrupā

ValstsSpēlesUzvarasZaudējumi
Jaunzēlande550Q
Nīderlande541Q
Latvija532
Polija532
Īrija523
Meksika514
Rumānija606

Latvijas izlases dalību pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija.

Online rezultāti: https://worldcurling.org/events/wmd...
Play-off kārtas izspēle: https://s3.eu-west-1.amazonaws.com/...
Tiešraide: https://watch.recast.tv/invited?ref...


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.