Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Godžija nepārspēta arī supergigantā, panākot 3 no 3 Leikluīzā

Godžija nepārspēta arī supergigantā, panākot 3 no 3 Leikluīzā
Teicami nedēļas nogali Lekluīzā aizvadījusī Sofija Godžija. Foto: Eurosport.com

Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā, kas šodien noslēdzās Kanādas gleznainajā kalnu kūrortā Leikluīzā, supergigantā nepārspēta palika iepriekšējo divu dienu uzvarētāja Sofija Godžija no Itālijas, tādējādi kļūstot par Kanādas posma visu trīs startu uzvarētāju un atkārtojot Lindsijas Vonas un Katjas Zaicingeres sasniegumus Leikluīzā.

Pasaules čempione supergigantā Lara Guta-Behrami pēc nesekmīgiem startiem abas dienas nobraucienā, jo pēc tikko veiktās vakcinēšanās bija elpošanas problēmas, šodien pārsteidza, parādot pagājušās sezonas lielisko sniegumu. Ja vien ne kļūdiņa pēdējā lēcienā, tad varēja sekot uzvara, jo visos starpfinišos viņai bija labākie laiki. Šveicietei gluži kā sezonas pirmajā startā milzu slalomā Zeldenā beigās otrā vieta, par 0,11 sekundēm piekāpjoties Sofijai Godžijai, kura neļāva Larai ceturto reizi uzvarēt Leikluīzas supergigantā. Godžija, kura pēdējos sešos startos ir uzvarējusi nobraucienā, pēdējos reizi trijniekā supergigantā bija 2020.gada februārī, bet uzvarēja tieši pirms diviem gadiem.

Otro reizi šajā nedēļas nogalē trijniekā iekļuva ar 29.numuru startējusī austriete Mirjama Puhnere, pirmo reizi karjerā to paveicot supergigantā un liedzot pirmo pjedestālu šajā sezonā savai tautietei Tamārai Tiplerei. Augstāko rezultātu ar 5.vietu šosezon sasniedza itāliete Federika Brinjone, bet daudz labāk nekā iepriekšējās dienas nobraucienā nostartēja šī gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēja šajā disciplīnā Mikaela Šifrina, kurai šis bija pirmais starts PK posmos supergigantā pēdējo 22 mēnešu laikā un kura ieguva sesto vietu.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, supergigants sievietēm, Leikluīza (Kanāda)

V.SportisteValstsRezultāts
1.Sofija GodžijaItālija1:18.28
2.Lara Guta-BehramiŠveice+0.11
3.Mirjama PuhnereAustrija+0.44
4.Tamāra TiplereAustrija+0.50
5.Federika BrinjoneItālija+0.53
6.Mikaēla ŠifrinaASV+0.58

Startēja 51, finišēja 44 dalībnieces

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm

V.SportisteValstsPunkti
1.Mikaela ŠifrinaASV405
2.Petra VlhovaSlovākija340
3.Sofija GodžijaItālija315
4.Andreja SlokaraSlovēnija210
5.Lēna DīraVācija201
6.Lara Guta BehramiŠveice198

, 2021-12-06 12:41, pirms 2 gadiem
Man Godžija nepatīk...tas viņas kavalieru žests katru reizi pēc labākā rezultāta uzrādīšanas, liek man aizdomāties - vai viņa ir sieviete?...vai varbūt tikai sievietes izstrādājums?...man nepatīk, ja dāmu sportā startē un uzvar tie, kurus nevajadzētu saukt par sievietēm...
, 2021-12-06 20:04, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: Man Godžija nepatīk...tas viņas kavalieru žests katru reizi pēc labākā rezultāta uzrādīšanas, liek man aizdomāties - vai viņa ir sieviete?...vai varbūt tikai sievietes izstrādājums?...man nepatīk, ja dāmu sportā startē un uzvar tie, kurus nevajadzētu saukt par sievietēm...
Tik traki jau nav ... tikvien kā tāds Beāts Foics bez krāniņa
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.