Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas skolēniem sudrabs un bronza Speciālās olimpiādes ziemas spēlēs Korejā

Jānis Celmiņš

Latvijas skolēniem sudrabs un bronza Speciālās olimpiādes ziemas spēlēs Korejā
Līga Liepiņa

Janvāra beigās īpaši izveidota Latvijas skolēnu slēpošanas komanda devās uz Speciālās Olimpiādes ziemas olimpiskajām spēlēm Pjenčanas pilsētā Korejā sasniedzot labus rezultātus. 4. februārī Latvijas komanda izcīnīja vienu sudraba un divas bronzas medaļas, informē LSO nacionālais direktors A. Lasis.

Sudraba medaļu izcīnīja Mārtiņš Lauzis (5 km distancē), savukārt bronzas medaļas ieguva Rihards Zolbergs (7,5 km distancē) un Līga Liepiņa (1 km distancē). Šodien mūsu komandai priekšā vēl piecas disciplīnas un stafete.

Galvenie konkurenti šobrīd Latvijas komandai ir Krievijas, Igaunijas, Lietuvas un Norvēģijas sportisti. Latvijas delegācija šobrīd jūtas ļoti labi un ir apmierināta ar sasniegumiem. Šogad Speciālajā Olimpiādē Pjenčanas olimpiskajā pilsētā piedalās 2300 Speciālās olimpiādes atlēti no vairāk kā 110 vietām, tajā skaitā no Latvijas.

Biedrība Latvijas Speciālā Olimpiāde (LSO) aicina ikvienu sagaidīt Latvijas Speciālās Olimpiādes delegāciju 6. Februārī plkst. 19:35 Lidostā „Rīga” no reisa Maskava – Rīga.

Par Speciālo Olimpiādi.

Speciālā olimpiāde ir starptautiska organizācija, kas maina un uzlabo dzīvi cilvēkiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem, veicinot vienam otra pieņemšanu, sapratni un cieņu visā pasaulē. Tā ir dibināta 1968. gadā. Olimpiskās kustība ir pieaugusi no dažiem simtiem sportistu, līdz vairāk nekā 4 miljoniem sportistu vairāk nekā 170 valstīs visos pasaules reģionos. Tās mērķis ir veicināt cilvēku ar intelektuālās attīstības traucējumiem iespēju attīstīt fiziskās dotības un tās demonstrēt caur prieku un draudzību.

Informāciju sagatavoja:
Linda Gendrika

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja