Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Patrīcija Eiduka: "Šķiet, esmu sasniegusi fiziskās formas pīķi"

Patrīcija Eiduka: "Šķiet, esmu sasniegusi fiziskās formas pīķi"
Patrīcija Eiduka. Foto: Hanninen/Newspix24/SIPA/Scanpix

Kaut arī ziemas sporta sezona ir tikai savā viducī, Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka sarunā ar portālu Sportacentrs.com neslēpj, ka, iespējams, sasniegusi savu fiziskās formas pīķi. Šobrīd viņa turpina veiksmīgi startēt prestižajā "Tour de Ski" seriālā.

Pēc trim posmiem tikai 20 gadus vecā Eiduka "Tour de Ski" kopvērtējumā ieņem augsto 22. vietu, bet otrdienas pēcpusdienā viņa piedalīsies tūres ceturtajās sacensībās – desmit kilometru brīvā stila slēpojumā.

"Esmu ļoti apmierināta un priecīga par rezultātiem. Protams, tas nenozīmē, ka tā būs arī tālāk, jo ir iekrājies zināms nogurums, taču tā ir visiem. Es gan esmu vēl jauna, tāpēc man atjaunošanās, salīdzinot ar citiem, ir lēnāka. Redzēs, kā klāsies tālāk," skaidro Eiduka.

"Startēt vairākas dienas pēc kārtas varbūt nebūtu tik traki, taču visu laiku ir jādomā par to, ka pēc tam jau atkal būs jāiziet uz starta. Daudz lielāka uzmanība ir jāpievērš atjaunošanās procesam. Šādos apstākļos dažreiz pat labāk izlaist rīta rosmi, lai varētu izgulēties. Pēdējās dienas ļoti daudz laika esmu pavadījusi gultā, pat ja nenāk miegs. Vienkārši esi gultā un neko nedari, skaties filmas. Galvenais – mazāk kustēties. Pa vidu gan ir arī atjaunošanās treniņi – skrējieni vai slēpošana. Ārpus tā gan nav nekā lieka," savu ikdienu ieskicē Eiduka, kura no līdz šim aizvadītajām sacensībām visvairāk priecājas par sasniegtajām izslēgšanas sacensībām sprintā un 24. vietu desmit kilometru klasiskā stila slēpojumā ar kopīgu startu.

Par to, vai turpināt startēt "Tour de Ski", Eiduka lems pēc otrdienas sacensībām, taču viņa pieļāva nelielu varbūtību, ka tūrē varētu aizvadīt par visus astoņus posmus ar noslēgumu svētdien. Viss gan atkarīgs no pašsajūtas un ārstu mērījumiem, jo tam, kā jūtas ķermenis, tiek sekots ļoti rūpīgi.

"Šķiet, ka fiziskās formas pīķis ir pienācis. Skatoties uz rezultātiem, kādi bijuši līdz šim, saprotu, ka tie ir griesti. Nezinu, cik labi vai slikti tas ir turpmākajām sacensībām. Šī ir pirmā šāda veida pieredze," nosaka Eiduka, kura arī pateicas atbalstītājiem Latvijā. "Esmu priecīga par daudzajiem apsveikumiem un laba vēlējumiem. Prieks, ka Latvijā tik daudz cilvēku fano par distanču slēpošanu."

Jau otrdien plkst. 17:15 ''Sportacentrs.com TV'' skaties sarunu šovu ''Sports tuvplānā'', kur bez sarunas ar Patrīciju Eiduku pārrunāsim arī tuvojošos Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonu, ar treneri Kārli Zirni par pasaules U20 čempionātu hokejā, kā arī nointervēsim vienu no šobrīd karstākajiem latviešu basketbola leģionāriem Rolandu Freimani.


, 2021-01-05 14:30, pirms 3 gadiem
Ļoti žēl, izskatās, ka biš par ātru sāka. Cerams būs kāds komentārs, kādēļ beigas sanāca bēdīgas.
, 2021-01-05 14:31, pirms 3 gadiem
Bet jāatceras, ka galvenie starti šosezon ir citi.
, 2021-01-05 15:07, pirms 3 gadiem
"Es gan esmu vēl jauna, tāpēc man atjaunošanās, salīdzinot ar citiem, ir lēnāka."

Koa? Vai tad nav otrādāk?
, 2021-01-05 15:13, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: "Es gan esmu vēl jauna, tāpēc man atjaunošanās, salīdzinot ar citiem, ir lēnāka."

Koa? Vai tad nav otrādāk?
Viņa jau vēl ir pavisam jauna, tur reti kura ir 2000.gads.
, 2021-01-05 15:27, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: "Es gan esmu vēl jauna, tāpēc man atjaunošanās, salīdzinot ar citiem, ir lēnāka."

Koa? Vai tad nav otrādāk?
Tas saistīts ar lieliem apjomiem. Paklausies šeit komentāru beigās
https://replay.lsm.lv/lv/ieraksts/l...
, 2021-01-05 16:07, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: "Es gan esmu vēl jauna, tāpēc man atjaunošanās, salīdzinot ar citiem, ir lēnāka."

Koa? Vai tad nav otrādāk?
Vajag taču saprast, ka slēpošana ir izturības sports. Eiduka vēl pavisam junioru vecumā. Slēpotājiem īsta izturība rodas tikai kaut kur pie 30 gadiem. Tour de Ski vispār tiek pielīdzināts Tour de France. Īpašas daudzdienu sacensības. Jaunā zviedriete Svana, kas pirmajos divos etapos skrēja pa priekšu, šodien tikai 40jā vietā. Bet tas nav nekas īpašs. Visi eksperti to jau paredzēju - vienkārši viņa par jaunu šadām daudzdienu sacensībām.
, 2021-01-05 18:14, pirms 3 gadiem
Paldies ekspertiem!
, 2021-01-06 09:56, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: "Es gan esmu vēl jauna, tāpēc man atjaunošanās, salīdzinot ar citiem, ir lēnāka."

Koa? Vai tad nav otrādāk?
Mani arī pārsteidza šis apgalvojums. Jaunībā taču atjaunošanās norit ātrāk nekā vecumdienās. Principā ķermeņa novecošana lielā mērā ir tieši tā nespēja vairs atjaunoties.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.